Konu Kapatıldı! + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 11 / 27 İlkİlk ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 21 ... SonSon
Toplam 395 mesajın 151-165 arasındakiler
[Gündem] Sağlık Kurulu Raporları ile ilgili önerilerimiz

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Özürlülük haklarımız verilene kadar ben (e-posta) göndermeye devam edeceğim.

Smile

reyhan hanım dan ses seda hala yok isteklerimizi deyerlendiriyormu acaba inşallah yeni yasada geçerli bir hal alır

astım teşisinde pirincik testi yani deri testi tanı konmasında geçerli sayılsın diyer testlerde hastalıgımın tanısı konamamakta sadece deri testinde alerji astım teşisi kona biliyo akciyer filmi temiz sft testide temiz kangazları testide temiz doktora sordugumda sen alerjiye maruz kalmanda hastalıgın ortaya çıkıyor evtozları akarlarına karşı kokuya karşı hamam böceyine soguk algınlıgına karşı alerjin görünüyor buda deri testinde ortaya çıkıyor deri testine göre tanıyı koyuyor doktorum alerji astım bıronşit ankara yeni yasaya göre konulan tanıyı deri testine göre kabul etmesi yeni yasada geçerli hal alması birde renk körlüyünüde yeni yasada dereceye konulması gerektiyini talep ediyorum çünki ışıga dahi maruz kaldıgımda gözlerim kamaşıyor hiçbir yeri göremiyorum renkleri ayırt edemiyorum kısacası sundugum iki maddeyi deyerlendirmeye alınırsa özürlüler için önemli bir adım olacak saygılarımla tagı çeçe
    Konu TAGI ÇEÇE tarafından değiştirilmiştir (12.05-2009 Saat 23:45 ).

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

TAGI arkadaşımızın dediği gibi bir kolunun veya bacağının yarısı olmayan bir kişiyi 3 derece bile özürlü sayılmayan bi sistemde,dikkat edin 3 derece özürlü yani bu kişi ortalama 18 yıl ve 4500 gün ile emekli olabiliyo ve siz bu hakkı bile vermiyosunuz. Ama sistem ne diyo bu kişi için en basit örnek1. ticari arac kullanamaz mesala(ehliyetine not düşüyosunuz)hadi ben azimliyim ya herşeyin üstesinden gelirim da e niye bana bu hakkı vermiyosunuz.2.Bu kişi bedensel işlerin hangisinde calışabilir söylermisiniz inşaatlarda kalfalık mı yapacak, yaya posta veya kurye işindemi calışacakyok yok belki şimdinin moda işi özel güvenlik firmasında calışır belki.Arkadaşlar böyle bi kişinin masa başı işi hariç başka kategorilerde calışması mümkünmü allah aşkına,bunu 3 yaşındaki cocuk bile biliyooo.Burda olan veya olmayan onurlu insanlara [COLOR=Red]kimse sadaka bağışlamaya [COLOR=Black]kalkmasın,sözüm ona keyifleri geldiği zaman prim affı yapanlar ,erken emekli olsun diye 2 yaşındaki torununu sigortalı gösteren siyasiler varken ne yapcağız şimdi burda yok özürlü hakkı yok toplum ve özürlü yok efendim özürlü ve sanat bissürü süslenmiş politik laf bunları sıralayıp duralım.BİRİ BANA ANLATSIN LÜTFEN ÖZÜRLÜ KİM ?.

Haberin linki bu arkadaşlar,burda beklediğimiz değişiklikle ilgili bilgi verilmiş;resmi kurumlardan açıklama yok.Sadece bir temenni haber midir?. Mevzuat düzenlendi mi?

[Gündem] Sağlık Kurulu Raporları ile ilgili önerilerimiz

Merhaba;

Sayın Efsane 1 bence düzenlenmedi ; düzenlenmiş olsa onca arkadaşımız burda hala bu soru ile karşımıza çıkmazdı.

Sorun hala devam ediyo...

Bu haberi az önce Hürriyetin sayfasında okudum.Haberin linkini verme nedenim de bundan dolayıdır.Maliye ye bu konuda başvurduğumda gazetelere bakmayın, onlar istedikleri gibi yazıyor,bize resmi kurumdan yazı gelmedikçe aynı şekilde davranıyoruz,yaptırımlarımızda değişiklik yok dendi.
    Türkiye'de 1.dünyada 305.gibi sıralama verip henüz belli olmayan beklenti içinde olduğumuz bir uygulamayı, sayemizde yapıldı,oldu artık uygulanıyor mağduriyet giderildi gibi bir anlatım ortaya çıkıyor(aylardır takip ettiğimiz öneriler verdiğimiz bir çok yere dilekçeyle maille başvurduğumuz,zaman zaman kendi aramızda dahi tartıştığımız bu düzenleme, bir an önce yapılsında kimin tarafından kimin itelemesiyle olduğu o kadar da önemli değil benim için yeter ki altında binlerce çığlık,binlerce isyan edişin olduğu mağduriyet giderilsin)
    Bu yazı umut tacirliğine mi giriyor,müjde mi? atlatma haber mi?yoksa gazetecilere bazen daha önceden bilgi veriliyor resmi gazetede ben mi atladım diye soruyorum.Bir an önce mevzuat düzenlenirde bu yaşamın kenarında, sıyırma, iş bulma,emekli olmaya çalışma,bekleme arasında hayatımı dengede tutmaya çalışırken daha fazla yıpranmak,sevdiklerimi yıpratmak istemiyorum

Fatih beyin gaz pedalı takılmış, bodoslama gidiyor...

Daha önce de yazmıştım:

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: OturanBoğa Mesajı Gör
    Fatih Çekirge iyi gaza gelmiş Neyse, gelmesinin bir zararı yok (en azından şimdilik).

Sağlık Kurulu raporlarıyla ilgili yönetmelik değişikliklerine dair çalışmalar bu başlığı açtığımız günden beri devam ediyor. SGK Genel müdürü dahil konuyla ilgili üst düzey bürokratlar bu başlıkta yazılan her mesajı tek tek okudular ve sorunları tespit edip, gerekli düzenlemeleri yapmak için bürokratları görevlendirdiler.
    Bu süreç Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından koordine ediliyor. Ortaya bir taslak çıkarıldığını ve şimdi onun üzerinde çalışmanın sürdüğünü biliyorum.

Yani, Sayın Çekirge iki yazı yazdı diye hoptadanak sorun çözülmüş değil Böylesi bir yaklaşım sakatların kendisine ve bu konuda çalışan sivil toplum örgütleri ile bürokratlara haksızlık etmek olur.
    Bilmem kaç yıldır sakatlar mağduriyetlerini çeşitli platformlarda dile getirip çözüm için baskı oluşturmuşken, bu çabaların sonucunda ilgili kurumlar harekete geçmişken, bir süredir devam eden mevzuat çalışmaları malumken, kimse ortaya çıkıp "iki haber yaptık engelleri aştık" diye havaya girmesin. Ayıp oluyor...
    Ve konuyla ilgili genel bir tartışma da şu: Sakatların Sorunları ve "Gaza Gelen" Medya [Tartışma]
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Bu kadarda bodoslama gidilmez ki kafayı cekmis biraz heralde!(aksamda kalma geziyor ortalıkta) )
    (Ben Sayın Oturanboganın yazısına atfen yazmısdım kafayı ceken benim yazıma gore fatih bey oluyor perenay33)
    Konu Engelsizbiz tarafından değiştirilmiştir (13.05-2009 Saat 22:28 ).

kim kafayı cekmis bizmi yanı magdurlarmı yoksa kalemi isteyene gore hareket eden medyamı yoksa kendi sokugunu dıkemeyen hukumetmi

Yahu engelliler haftasıdır dedik meclis bu anlamlı günlerde hiç değilse bir jest yaparda şu oranlarla ilgili bir düzenleme yapar dedik,bu da bu haftada çok şık olur dedik ama adamlardan halen bir ses yok...

emekli olabilmek için vergi indirimi raporunu şart koşmak ne derece doğrudur. tekgözü görmeyen ve vergi indirimi alamayanlar ne olacak.bu yanlıştan biran önce dönülmesi lazım.

SEVGİLİ ARKADAŞLAR DÜŞÜRÜLEN ENGELLİ RAPOR ORANLARI İLE İLGİLİ BİR YAZI VE BUNA ÖRNEK OLABİLECEK BİR MAHKEME KARARINI ŞUAN İNTERNETTE ARAŞTIRIRKEN BULDUM VE SİZLERLEDE PAYLAŞMAK İSTEDİM. İLGİLENEN VE İNCELEMEK İSTEYENLERE:
    Pozitif Engelliler | Özürlü Raporu ve Emeklilik Yolu -

derğerli arkadaşlarım bu sıkıntılar yetmiyor gibi birde özürlü çalışacak arkadaşlar sağlam bireylerin yapmakta zorlandıkları işler veriliyor veya yasal zorunlukuk yerine getirmek için özürlü bireyleri çalışıyor gibi gösteriliyor bu memleket zor düzelir

Kardeş, Biz o söylediğiniz kararı Emekli Sandığına 3 ay evvel defalarca göndermemize rağmen Emekli sandığınca dikkate alınmamıştır..
    Bilgilerinize

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    ciftcioglumustafa,
    Taktir edersiniz ki o bir mahkeme kararı ve o olayla ilgili bir durum. Ancak ve ancak mahkeme yoluna gittiğinizde o kararı emsal gösterebilirsiniz. Aslında mahkeme kararları doğrultusunda yasaları da uyarlamak gerekiyor ama ne mümkün.

Konu Kapatıldı!
Sayfa 11 / 27 İlkİlk ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 21 ... SonSon

LinkBacks (?)

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı