İstanbul / Marketler engelliler yok sayılarak düzenleniyor!
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.12-2008 22:47
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.12-2008 23:24
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.12-2008 23:45
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 02.12-2008 00:18
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.01-2009 20:49
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 20.01-2009 10:38
haklısın ama elden ne gelir ki KİMSENİN CANI YANMADAN BİZ ENGELLİLERİ ANLAYAMAZ
ATEŞ DÜŞECEK Kİ CANLARI ÖYLE BİR YANACAK Kİ O ZAMAN BİZİ ANLARLAR ANLAMASINA DA ZAMANI DA GEÇMİŞTİR.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 20.01-2009 11:26
Maalesef ki!... Arkadaşlar,bu konuda ben de çok muzdaribim,ben hayatın içinde aktif biriyim,çalışıyorum,her işimi kendim hallederim ama marketler,alışveriş merkezleri,hastane,postane,banka...vb daha bir çok yerde ulaşım zorluğu çekiyorum,topluma açık olan yerlerde engelli insanların düşünülmemesi çok acı,rampa olsa bile önüne araba park ediyorlar,ben her gün evime girip çıkarken bile,apt. girişine araba parkettikleri için her defasında sorun yaşıyorum,kaldı ki market girişleri vb birçok yerde aynı durum söz konusu,hatta ben İş Bankası'na gidip de hesabımla ilgili bazı bilgi değişikliklerini üç senedir, banka girişinde rampa olmadığı için hala yaptıramadım.... (illa beni göreceklermiş!!!!
) Maalesef ki!...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 20.01-2009 11:40
Sevgili İpekezgi rampaların nasıl yapıldığını ne kadar bize uygunsuz olduğunu o rampayı yapanın tırmanabilmemiz için sanırım yanına birde tarabzan yapması gerektiği gibi engelli adına yapılacak hizmetlerde gerçekten onların kullanımına uygunluğunun ne kadar gözardı edildiğinide söylesek haksız olmayız sanırım.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 20.01-2009 12:59
türkiye'de engelli olmak zor.engelliyken tekrar engelleniyorsun.mağdurken yine mağdur oluyorsun.evet ne marketlerde,ne mağazalarda ne de bi çok kamu ve kuruluşlarda ne rampa var ne de asansör.en azından ne yazıkki tokat'ta öyle.diş tedavisi için gittiğim doktorun muayenehanesinde asansör olmadığı için 2.kata kucakta çıkarıldım.rezalet.asıl en komiği beni 2008 yılında sağlık bakanlığı yılın hemşiresi seçmişti.bende ödül töreni için ankara'ya gittim.ortada ne rampa vardı ne de başka bi düzenek.maalesef görevliler beni sahneye sandalyemden tutarak yukarı çıkardılar.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 20.01-2009 13:02
bir de bu alışveriş merkezi ve marketlerde zemin acayip şekilde kaygan.bir de üstüne üstelik cila olayı yapıyorlar.ne bir uyarı levhası zemin kaygandır diye ne de benzeri bir uyarıcı levha.
yürümeye mi çalışacak engelli yoksa gezecek,alışverişmi yapacak muamma.?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 23.01-2009 22:06
İstatistiklerde yaklaşık olarak %12 engelli kitlesi olan ülkemizde hangi uygulamalar da engelliler göz önünde bulundurularak yapılıyor. Sadece bir kaç tane göstermelik uygulama var.
Marketlere gelince marketler engellilerin alışveriş yapacağını pek varsaymıyor her halde veya işlerine öyle geliyordur. Burada bana göre market yönetimlerimden böyle bir uygulamanın neden yapılmadığını, engellilerin neden düşünülmediğini sormak gerekir. tepkimiz burada sınırlı kalmasın.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 24.01-2009 12:48
ben türkiyenin en büyük hiper marketlerinden birinde 6 yıl görev yaptım herşey engelliler için dizay edilmiş küçüklerde zorluk lar var ben market ve alış veriş merkezleri yönünden oldukça gözlemler yaptım asıl sorun yönetimlerin de birde baglı bulundugu yerel yönetimlerde yaptırım ları yok anlayacagınız zihniyet meselesi
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 24.01-2009 13:26
engelliler sadece engelli günlerinde 1 2 saat hatırlananrak geçiştiriliyor zaten...bana kalırsa
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.01-2009 11:15
Marketleri yapan firmalar ne zaman para endeksli olmaktan çıkap insan olduklarını hatırlarlarsa o zaman sizim engellerimiz kalkar?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.01-2009 15:23
Benim sorunum da alışveriş arabaları. O kadar ağırlar ki ; itmek mümkün değil. Sepetleri taşımakta da zorlanıyorum. Bunun yerine küçük alışveriş arabaları da yapılsa en azından onları itmek daha kolay. Bir de yerlerin kaygan olması büyük bir sorun. Kayıp düşmemek için büyük efor sarfetmek gerekiyor. Boy problemi nedeniyle çok yüksek raflara ulaşmakta da zorlanıyorum. Ama market çalışanlarından rica ederek bu sorunu çözmeye çalışıyorum
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları