Ankara / Rampa önüne park eden düşüncesiz bir araç sahibi
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 23.07-2009 17:29
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 23.07-2009 20:18
Bende, vatandaşına göstermelik rampa yapan, patates tarlası gibi kaldırımı yeterli gören ve rampa etrafına ikaz demirleri bile yapamayacak kadar aciz bir yönetim sergileyen ilgili yerel yönetime daha nice makam ve mevki sahibi günler diliyorum.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 23.07-2009 20:40
O'na söylenecek en güzel söz;
Yerimi aldın özrümü de alır mısın?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 23.07-2009 21:42
Bu mu rampa?..
Biri resmen 2 bordür ile birkaç parke taşını yerinden sökmüş o kadar.
Buna rampa diyerek engellilere kolaylık sağladığını iddia edenler utansın.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 23.07-2009 22:08
Bizde kare çok aslında yanımda fotoğraf makinem sürekli olsa bayağı bir kaldırım,rampa,üst geçitlerdeki engeller bir çok engelli adına yapılmaya çalışılan engelli uygulama çıkar ortaya...tam bir hipotenüs olan 90 derecelik açılı rampalar(benim diyen sağlıklı insanlar zor çıkar bu rampaları) yanında tarabzan yok ve buyur çık engelli kardeşim ! Natoyolunda yolun ortasındaki kaldırımları yenilemişler sağolsunlar rampada yapmaya çalışmışlar ama rampaya çıkmak için tahminen bir 5-7,5 cm kaldırım çıkmanız lazım,e bu nasıl bir rampa mühendisi merak ettim demekki alçak kaldırıma rampa diyorlar !
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 23.07-2009 22:29
Bu konularda denetim mekanızması yetersiz galiba... Tabi cezai müeyyide de caydırıcı olmayınca böyle görüntülerle karşılaşmakta doğal oluyor.
İnsanlarımızda bu konuda biraz bilinçli olsalar bencilce düşünmek yerine karşısındaki insanıda biraz düşünseler bu sorunlarda zaten kendiliğinden ortadan kalkacaktır.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 23.07-2009 22:36
Ah Nasrettin hocam ah ! Ne kadar haklısın "bana damdan düşen birini getirin" derken... İllaki halimizden anlamaları için anlayışsız insanları damdan mı düşürelim !
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 24.07-2009 01:23
saygısızlık
ben engelli olduğum günden beri devlet yapısına olan güvenim tamamen sarsıldı.hem yolları hemde devlet dairelerinde bizlere olan saygısızlık ve verdikleri 3 kuruş parayla resmen artık bu ülkede yaşamak istemiyorum demeye başladım...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 24.07-2009 03:04
istanbuldada bu ayılardan çok
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 24.07-2009 09:57
Rampayı yapmak yetmiyor insanlarıda eğitmek gerekiyor.
Bunu biliyoruz zaten diyeceksiniz.
Önerim,
Bu rampanın üstüne hatta tüm engelliler yapılmış hizmetlere ENGELLİ RESMİNİ koymak.
Bu şekilde toplumun zihnine, engeli olan vantandaşlarımızın varlığını kazımalıyız.
Geçenlerde Eskişehire gittiğimde uzunca bir yolda sadece tek arabalık bir boş yer gördüm. Yaklaştıkça merakım arrtı acaba neden bu yer boş kalmış düşündüm, yaklaştığımda gördüm ki, engelli resmi çizmişler. Gerçekten hayran kaldım. Eskişehirin bir çok yerinde engelli resmini görmek mümkün. Tabii toplumu eğitmek içinde malesef cezai uygulamalarıda kullamak gerekebiliyor. Bu yöntemde kullanmış olabilir.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 24.07-2009 11:47
Bahsettim, engeli olan eskişehirliler için yapılmış rampa. Tekrar hatırlatmak istiyorum Arabalar yol boyunca sadece burayı boş bırakmışlardı.
Avrupa şehri gibi dimi.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 24.07-2009 12:38
Kısa gibi görünsede oldukça yer var. Zaten bu kadarı düşünüpde geçecek yer bırakmamaları büyük bir hata olurdu.
Vatandaş engeli olan insanlara karşı saygılı, bunu sağlamışlar. Beraber yaşamayı biliyorlar. Muhakkaki eksiklikler vardır ama elele aşacaklarından eminim.
Uzun süredir, Kamu kuruluşu ve özel sektör engelleri kaldırmak için beraber çalışıyorlar.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.07-2009 02:38
eskişehir'e helal olsun.zaten son zamanlarda orada güzel işler yapılmaya başlandı. demekki neymiş biraz düşünmek yeterliymiş...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.07-2009 23:52
bende o yerel yometime selamlarimi gonderiyorum ve arabayi park eden insan
gorunumle canavara saygilar ... eskisehir hakikaten onemli islerin merkezi konumunda
insan akli istedikden sonra cozumde uretir...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 29.07-2009 23:26
Arkadaşlar afedersiniz ama ayının memleketi olmaz ..Ayı heryerde ayı diye anılırki bence böylesi insanlara ayı demekte ayılara hakaret olur..
Tam bugün rampanın önüne araç park etmeye çalışan bir resmi kurum aracının sürücüsünü uyardım ,birzahmet çekti resmi aracını ama bankadan çıkana kadar busefer de özel plakalı bir araç orda park edilmişti..Kime ne diyeceksin imam cemaat ilişkisi geldi aklıma ...Birgün onlarda kendilerini geliştirirler umarım..
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları