Bugün SPM ile yazışıyoruz. Durumuma ve isteklerime dair tüm bilgileri gönderdim (bana 10 soru yolladılar, cevaplara göre belirleyecekler kullanmam gereken yatağın özelliklerini).
Bana önerecekleri modeli bekliyorum şimdi.
|
|
|
|
) eşim kendi de yazar gerçi... onun seviyesi T6-T7... Ben de biraz inatçıyım, birkaç tavsiye üzerine almıştım yatağı, biraz daha denemesi için ısrar ettim eşime ama kurtulana kadar da epey bi küfür yedim
) Mecburen ben sert yatağa alıştım... Not: Eşim zaman zaman söyler 'hissetmediğim yerlerim ağrıyor' diye
viscolex beline ve sırtına iyi gelebilir ama fazla gömülüp daralabilirsin Bülentçiğim. Kocacığıma (Nova)
söylerim birebir tecrübelerini yazsın)
Bugün SPM ile yazışıyoruz. Durumuma ve isteklerime dair tüm bilgileri gönderdim (bana 10 soru yolladılar, cevaplara göre belirleyecekler kullanmam gereken yatağın özelliklerini).
Bana önerecekleri modeli bekliyorum şimdi.
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Sevgili Bülent eşim zaten birçok şeyden bahsetmiş.. birkaç eklemede ben yapayım bu tarz yataklarla ilgili;
- çok yumuşak olduğu için hareket etmek zor ve dolayısıyla giyinmek çok zorlaşıyor
- vucudun şeklini hafızaya aldığı için zamanla çukurlaşıyor ve rahat edeyim derken eğimli yamuk yumuk bir yerde uyuyor buluyorsunuz kendinizi ve rahat edemiyorsunuz.. hatta çukurdan dolayı sağa sola dönüşler bile inanılmaz zor oluyor
- dediğim gibi yarı eğimli yarı çukur yerde yatmaktan dolayı hissettiğiniz yada hissetmediğiniz yerlerde bile ağrınız olabiliyor
+ tek olumlu yanı bası yarası riski gerçekten az kızarma bile olmadı kullandığım süre içinde
fakat sonuç olarak ben pek tavsiye etmiyorum.. ama belki başka kullanıcılar memnun kalmışlardır..
birde fiyat ne olucak ben çok merak ediyorum Bülent, çünkü o firma ile görüştüm ben daha önce.. ben günde 9 saatimi işyerinde aktif sandalye üzerinde geçiriyorum.. ve işyerindeki tuvaleti günde iki kez kullanıyorum.. dolayısıyla aktif sandalye üzerinden soyunup giyinmek zorunda kalıyorum ve o yüzden roho yada The VARILITE Evolution kullanamıyorum,normal bir sünger minder kullanmak zorunda kaldığımdan, farklı arayışlar sonucu bu firma ile görüşmüştüm, beyfendi saolsun ilgili, tatlı dilli(esnaf) gayet de güzel konuşmuştu, kızı da saolsun bir iki gün mail atmıştı ama visco minderler ciddi pahalı idi!! şu an aklımda değil ama inan bana Amerika'daki ciddi minder fiyatıydı.. bulursam maili eklerim buraya fiyatları..
Evet nova, benim de benzer tereddütlerim var ve onun için spm'deki arkadaşlarla bu konuda detaylı şekilde yazışıyorum (aşağıda)... Süreç sonunda tüm detayları buraya aktaracağım.
Yalnız, üç şey var:
1- Benim bildiğim kadarıyla visko yatağın kalitelisinde, yatak üzerindeki baskı kalktığında 10 saniye içinde visko yüzey kabararak dümdüz oluyor. Yani, yatak "yamuk-yumuk" kalıyor değil.
2- Yatağın visko bölümü yumuşak olsa da, hemen atındaki sünger katman(lar) istenen sertlikte tercih edilebiliyor sanırım. Bu da kullanımda senin deneyimlediğin dezavantajları ortadan kaldırır diye umuyorum. SPM yetkilisi kişiye özel yatak ürettiklerini yazmıştı: "Kişisel durumunuza göre ben size ne tür bir yatak kullanabileceginizi önericem veya yine durumunuza göre size yeni yatak üreticez. Tabiki sitede gördüğünüz her ürünü her kullanıcıya önermiyoruz."
Nitekim aramızdaki yazışmalar da bu bağlamda sürüyor (Sorular spm yetkilisinin, OB ile başlayan cevaplar da benim):
1) Gögüs hizasının üst kısmında yani geriye baş ve omuz bölgesi kalıyor , hareket ettirebilyor musunuz ?
OB: Evet, ellerimi ve kollarım hareket ettirebiliyorum. Üst gövdem çok güçlüdür.
2) Yaşınız kaç ?
OB: 39
3) Kollarınızı hareket ettirebiliyor musunuz?
OB: Evet. Yatakta kendi başıma yan ve yüz üstü dönebiliyorum da.
4) Nefes Almada bir problem var mı
OB: Hayır
5) Sürekli yatar posizyonda mısınız?
OB: Sadece gece, standart uyku durumu. 3-4 saat yüz üstü yatarım, sonra bir o kadar sırt üstü, arada 1-2 saat de yan yatarım. Yüz üstü ve yan yattığımda dizlerim ve yan kalçam hafif kızarır, ama 15-20 dakikada o kızraıklık ortadan kalkar.
6) İstibal in standart ortopedik yatağı yaylı yatak mı ?
OB: Evet, yaylı yatak. Bazası da var.
7) Yaranız oluştu mu ? Oluştuysa derecesi nedir ? Oluşmamış demek için kızarıklık dahil hiçbir şekilde derinin üzerinde bir belirti olmaması gerekir.
OB: Hayır, bugüne dek hiç yara oluşmadı.
8) Karyolanızın ölçüsü nedir ?
OB: 160x200 (Çoğu zaman kız arkadaşımla birlikteyiz)
OB: Sandalyemden yatağa geçerken birisi ayak bileğimden tutar, ben de bir elim yatakta bir elim sandalyemin kolçağında olduğu halde hoop, kendimi yatağa atarım. Bu açıdan da yatak biraz sert ama biraz da yumuşak olmalı. Çok yumuşak olursa elim de yatarken vücudum da içine gömülür, sert olursa bu sefer de bası riski oluşur. Onun için üst katman yumuşak, alt katman sert olmalı diye düşünüyorum...
Ayrıca yatağın 22-25 cm yüksekliğinde olması da önemli. Sandalyeden geçerken kolaylık sağlıyor.
Bir de, çok terleyen biri olmasam da, yazın terleme oluyor tabii.
3- minder için 150 TL - 500 TL aralığında fiyat yazmıştı spm yetkili arkadaş: Bası yarası yapmayan yatak arıyorum..?
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
yok yanlış anımsama değil.. çünkü ben roho minderimide varilite minderimide yurtdışından o fiyatlar civarında almıştım.. dolayısıyla daha önce bahsettiğim sebeplerden dolayı işyerinde kullanıp, üzerinde soyunup giyinme denemesi için bu fiyatları ödemek bana cazip gelmedi..
Bilmiyorum ki, bana çok pahalı gelmiyor. Amerika'da roho 332 $ oldu.
Burada öncelikli konu kullanımda rahatlık, konfor ve tabii ki bası yarasından koruması. Standart Visko yataklar için senin söylediğin tüm tereddütlere katılıyorum. Ama sanki spm bu konuda daha iyi, daha medikal anlayışta...
Dur bakalım, eğer bir tane alır ve kullanırsam, yazacağım detaylı şekilde...
Benim için özelleştirilmiş 25 cm kalınlık, kenarları 10 cm sağdan ve solda olmak üzere ekstra sert sünger, 160x200 cm bir yatağın fiyatı SPM'de bana 620 TL olarak sunuldu.
Henüz almadım, ama almayı düşünüyorum...
Visko yatak kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa güzel olur...
Halil Bey ve Bülent Bey; Sizin bahsettiğiniz yatak aşağıda vereceğim linkteki yatak mı, bu marka hakkında bilgisi olan varmı.
bende almayı düşünüyorum kampanya var, baya baya uygun, cevap yazarsanız sevinirim
Grupanya! - Visco Pro'dan Visco yastık ve 3 katmanlı TAM ORTOPEDİK Visco yatak, boyut seçenekleriyle %74'e varan indirimlerle! Axess, Bonus Card ve Worldcard'a 3 ve 6 taksit seçenekleriyle; tüm Türkiye'ye kargo dahil, 20 Nisan 2012 tarihine kadar geç
arkadaşlar vısco yatak konusu marka hangısı olursa olsun onemlı degıl marka zaten vısco yu tum yatak uretıcıler hammadesıını uretmıyorlar malzeme vısco yu alıp yatak yapıyorlar burda yatak alırken cok yumusak olmamasına dıkkat edın buda vısko yogunluyla ılgılı ben 80 dns vısco ve 80 dns sungerı ve 5 cm vısco kalınlıgı 4 cm hava kanalı 13 cm sungerı toplam 22 cm yatak aldım kullanıyorum cok yumusak degıl ıyı uzerınde soyunup gıyıne bılıyorum memnunum
Ahmet, markayı bilmiyorum. Ama fiyat çok uygun. Bence değerlendirilebilir...
merhabalar; Visco yatak almayı düşünüyor iseniz iyi araştırın.piyasada özellikle internette visco diye olmadık fiyatlara yatak satılıyor bunlar süngerden başka birşey değildir.Visco yatakları türkiye de ilk üreten visko love firmasıdır.daha sonra işbir üretmiştir.bir de tempur (danimarka firması ) vardır bunun dışında tüm firmalar viscoelastic mazemeyi visko love yada işbir den almaktadır.birde sıradan süngere elastikiyet özelliği kazandıran üreticiler vardır ancak bunlar gerçek visco değildir.gerçek visco yatakların minimum 10 yıllık garanti belgesi vardır.markaymış gibi görünen merdivenaltı firmalara dikkat edin iyi araştırın.bu 3 firmadan başka üretici yok.daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler aşağıdaki linkten istedikleri her bilgiyi öğrenebileceklerdir; saygılarımla..
VSKO LOVE // ONLNE SATI MAAZASI - visco yatak & yastk
Cemil bey, viscoelastic mazemeyi sizden ya da işbir'den almak, üretilen visco yatağın kalitesi açısından bir soruna yol açmaz sanırım? Yani, önemli olan viscoelastic mazemeyi üretmek değil, ondan nasıl bir yatak çıkartıldığı. Değil mi?
Yalnız, 10 yıllık garanti konusu önemli bence de. Bu uzunlukta garanti veren bir tek İşbir ve sizde var. Sanırım bu kalite açıından bir göstergedir...
OturanBoğa;
**Kesinlikle doğru.Aslına bakarsanız 'Visco' denilen malzeme sıvı halde varillerle avrupada bir firmadan (neredeyse tek üretici) türkiye getirilir.türkiye de visko love (ural medikal) ve işbir yatak tarafından alınabilen visco malzeme teknolojik makinelerle visco yatağa dönüşür.Üretiminde dansite dediğimiz visco malzemenin yoğunluğu istenilen düzeye çıkarılır.dansite 1 m3 teki kg.dir.Örneğin 80 dansite yoğunluktaki bir visco yatakta metrekübünde 80 kg visco malzeme kullanılmıştır.Bu yatağın hem sertlik derecesini hem de garanti süresini belirler.60 dns ve altı viscolarda visko love firmasında garanti süresi 5 yıldır.70 dns ve üzeri ürünlerde garanti 10 yıla çıkar.
İnternette fırsat sitelerinde visco yatak diye olmadık fiyatlara satılan ürünler gerçek visco değil hatta sıradan süngerdir.Garanti bölümünde de 2 yıl yazar.ve hatta menşei ve üreticisi belli bile değildir.Tüketicileri dikkat etmesi lazım.
Bunun dışında, yukarıdaki iki firma tarafından üretilen gerçek visco yataklar yurtiçindeki birçok firma adına da üretilmektedir.Visko Love in yataş ve idaşa visco yatak ve yastık ürettiklerini söyleyebilirim.
Tüketiciler içinde, üzerinde dansitesi yazan ve hatta özel bir durumu yok ise 70 dns üstü visco yatakları tercih etmelerini söyleyebilirim.
İlginiz için teşekkür ederim.