Text İçerik: Körler ve az görenler için forumun sadeleştirilmiş hali

+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 1 / 2 1 2 SonSon
Toplam 16 mesajın 1-15 arasındakiler
Ellerini hiç kullanamayanlar için ağız /çene ile kumanda edilebilen mause arıyorum..?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart Ellerini hiç kullanamayanlar için ağız /çene ile kumanda edilebilen mause arıyorum..?

Engelli çocuklar için ürünler: Özgür Bedenler
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Senelerdir arıyorum arkadaşlar...
    Merhaba öncelikle,forma yeni kayıtlıyım. Bir sorum olacak.
    Ben ellimi kullanamıyorum. Quadriplaji hastasıyım bir kaza sonucu boynum hasar aldı.
    Bilgisayar kullanmak istiyorum. Ağzımla yada çenemle kullanacağım bir maus var mı. Yurt dışında var ama 750 dolardan başlıyor. Yolladığınız joistik mausta tuşara nasıl dille dokunulurda bu sefer mouse farklı yere gider. Yardımlarınızı bekliyorum. Can

Can Selamlar,

Benim abimde quadriplegic omur ilik felçli. Kendiside bilgisayar ile vakit geçirmeyi çok seviyor biz ona Amerikadan bir alet getirdik. Bu alet sayesine mousesu kafası ile kontrol edebiliyor ve hatta ekrana çıkan klavye ye mousesu getirerek yazı yazabiliyor. Size ilgili linkleri aşağıda gönderiyorum. Site gayet güvenilir rahatlıkla sipariş edebilirsiniz. hotmailinize ayrıca e-mail attım orda telefon numaralarım var bir sorun olursa bana oradan rahtlıkla ulaşabilirsiniz.
    Saygılarımla.

Kafa Mouse'unu alabileceğiniz sitenin adresi;
    Home :: SmartNav :: Hands-Free Ergonomic Mouse :: Cursor Control :: Assistive Technology :: NaturalPoint

MÜKEMMEL video görüntüsünü izlemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayın:
    http://media.naturalpoint.com/video/smart-NAV_small.wmv

veya:

Standart Re: Ağız/Çene ile kumanda edilebilen mause arıyorum..?

abi bu ne yaaa! 750 dolara pc alınır, bu kadar fırsatçılık olmaz.

Bu da farklı bir marka ve teknoloji:

www.jouse.com/html/about.html
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Yukarıda mka'nın mesajında tanıttığı mause'nin fiyatı versiyonuna göre değişiyor:
    Smart-NAV 3 AT $399
    Smart-NAV 3 EG $299
    Smart-NAV 3 Standard $199
    Bilgi: www.naturalpoint.com/smartnav/store/catalog.html

Çok da pratik görünüyor.
    Alnına birşey yapıtırıyorsun ve kafanı oynatarak bilgisayar imlecini kullanıyorsun. Videosunda da çok net izlenebiliyor...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Standart Türkiyede nerden temin edebiliriz

peki bu ürünleir türkiyede nerden temin edebiliriz

Sevgili Mka' nın 2005' te bahsettiği SmartNAV' dan yeni haberim oldu. Sitesinden anlayabildiğim kadarıyla 4. versiyonunda ses ve küçük düğmelerle farenin clicklerini uygulama da eklenmiş. Yerli bir firma Türkiye' ye getirebilse keşke.

Kullanan varsa görüşmek isterdim.
    Selamlar

bu linkteki videoları indirip bakabilirsiniz muhteşem bir cihaz
    özellikle (SmartNAV Accessible Gaming) başlıklı videoyu tavsiye ederim
    cihaz 2 model biri 399 dolar diğeri 499 dolar pahalı bize göre ama teknolojinin faydalarını görmenizi istedim
    http://www.naturalpoint.com/smartnav...ts/videos.html

Selamlar ,

Son Rehacare Düsseldorf Fuarı'nda tanıtılan ürün için:

http://rapidshare.com/files/16055546...OL_TR.pdf.html

Bu ürün bir Avusturya firması tarafından üretiliyor. Tek sorun fiyatı: 2.000 Euro civarında , yani üst model bir laptop fiyatında.. Ancak ağzı dışında vücudunun herhangi başka bir yerini kullanamayan bir kişi bile , mouse hareketlerini, tıklamayı vs. sadece ağız vasıtasıyla yapabiliyor, tıklama ve çekme, üfleme ve hava emme ile yapılıyor, alet direkt olarak bilgisayarın USB 'sine bağlanıyor.

Sertel Şen

Standart LifeTool IntegraMouse

LifeTool IntegraMouse®
    Bilgi

Oyun, haberlesme, bilgi, is. Günümüzde bilgisayarsız bir hayat düsünülemez.
    LifeTool’un INTEGRAMOUSE® ürünü ile bilgisayarınızı sadece agız yardımı ile kontrol edebilirsiniz.
    Çok hafif agız hareketleri ile birlikte bilgisayarınızın mouse’unu tüm ekran boyunca hareket ettirmek mümkündür. Ayrıca emme ve üfleme ile birlikte mouse’un sol ve sag tus fonksiyonları, çift tıklama fonksiyonu ve tasıma fonksiyonu gerçeklestirilmektedir
    INTEGRAMOUSE® felçli, kas problemleri olan ve el ile kollarını kullanamayan engelliler için gelistirilmistir.
    INTEGRAMOUSE® kullanarak hayat kalitenizi, özel hayatınızı ve
    bagımsızlıgınızı bir kademe ileri götürebilirsiniz.

YENILIKÇI, PATENTLI, SERTIFIKALI VE ÖDÜL KAZANMI BIR ÜRÜN
    INTEGRAMOUSE® Avrupa’da Tıbbi Ürün olarak sertifikalandırılmıstır. Patentli agızlık kısmı çok kolaylıkla degistirilebilir ve temizlenebilir ve bu sekilde hijyenik bir sekilde çok sayıda kullanıcı tarafından kullanılması mümkündür..

INTEGRAMOUSE® AVANTAJLARI:
    • “Tak ve Çalıstır” özelligi ile kolay kurulum
    • Ilave bir yazılım gerektirmeden sol ve sag mouse tusu, çift tıklama ve
    tasıma/bırakma özellikleri
    • Çok az bir güç gerektiren agız/dudak hareketleri ile mouse’u hareket ettirme imkanı
    • Harici elektrik baglantısı gerektirmez
    • Windows 98 ve üzeri isletim sistemleri ile uyumludur
    • Windows XP ‘nin “ekranda klavye” özelligi ile yazı yazabilme özelligi
    • Apple Mac ve Linux isletim sistemleri ile uyumludur
    • Agızlık kısmı degistirilerek farklı kullanıcılar tarafından kullanılması mümkündür.
    • Hijyenik sartları karsılar
    • Hem yatar pozisyonda hem ayakta kullanım mümkündür
    • Kullanıcının vücüduna veya basına baska bir aparat takılmasına ihtiyaç yoktur.
    • Tamamen bagımsız bilgisayar kullanımına imkan saglar
    • “OÖ Yeni Buluslar-RehaCare Bulusu Ödülü”, “Çek Cumhuriyeti RehaProtex Ödülü”, “Ispanya Orprotec Ödülü”, “Polonya Rehabilitacjia Ödülü”, “Rusya Rehatech Ödülü” ve “Avrupa-Japonya Tıbbi Ürün Ödülü” ödüllerini kazanmıstır.

INTEGRASWITCH® yardımı ile çevre birimleri, iletisim aletleri, uyumlu oyuncaklar, bilgisayar yazılımları ve çagrı sistemleri hareket engelli kisiler tarafından yönetilebilir.
    INTEGRASWITCH® Avrupa Tıbbi Cihaz Yönetmeligi sertifikalı ilk ve tek EmmeÜfleme-Kumanda cihazıdır.
    • Agızlık kısmı basitçe ve verimli bir sekilde temizlenebilir (örnegin bulasık
    makinasında)
    • Tamamen hijyenik, degisebilir, bio-uyumlu, ve Latex içermeyen agızlık
    • Montaj sistemi istenildigi gibi seçilebilir
    • Çift fonksiyonlu ürünler için uygundur
    • Elektrik baglantısı gerektirmez
    • Emme ve üfleme basınçları bagımsız olarak ayarlanabilir

Türkiye dagıtıcısı: Lamira Makina İmalat ve San.Tic.Ltd.Şti.

İkitelli Sanayi Bölgesi, Esenler Sanayi Sitesi, 23. Blok No: 8 İkitelli
    Küçükçekmece/İSTANBUL
    Tel :+90 212 549 2353
    Fax :+90 0212 549 1325
    www.lamira-easylife.com
    info@lamira-easylife.com

Merhabalar arkadaslar bende kardesim icin bu cihazları inceliyorum. Smartnav 4 icin siparis verirseniz amerikadan kargo dahil 558 dolara geliyor. Gumrukten alırkenki vergileri haric. Ben sunu merak ediyorum. Bu aleti daha once alıp kullanan arkadaslarımız varmı? Çünkü ürün hakkında şikayetleri var ise almayı düşünen arkadaslar için çok büyük önem taşıyor.

Teşekkürler

SmartNav kullanmadım ama şu iki ürünü kullandım:

1- MyTobii P10 (Türkiye tedarikçisi: www.belmo.com.tr)
    Gözle bilgisayar kumanda sistemi. Sistem göz bebeklerinizi sabitliyor, siz nereye bakarsanız mause oraya gidiyor. Gözünüzü çift kırpınca mause'a çift tıklamış oluyorsunuz vs.vs.
    Kullanımı mükemmel ve ellerini kullanamayanlar için çok pratik. Belmo ürünü oldukça ileri derecede Türkçeleştirdi sanırım.
    Tek kötü yan, ürün aşırı pahalı! Şimdi anımsamıyorum tam rakamı, ama 15-20 bin gibi bişeydi sanırım. Kiralama yöntemi olabilse bence tercih edilebilir...

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=lw3Uw803D3k"]YouTube - Talk Given With The Eyes Only[/ame]

2- Integraswitch / LifeTool IntegraMouse (Türkiye tedarikçisi: www.lamira-easylife.com) (Türkçe doküman)
    Ürün dudak ve nefesle kontrol ediliyor. Alışması oldukça zor geldi bana. Ama oldukça hızlı kullanan birini de izledim.
    Ürün sanırım 1500 tl civarında bir fiyatla satılıyordu. Ama tam da emin değilim.

SmartNAV kullanmadım, bilmiyorum. Ama Integraswitch ile benziyorlar sanırım. KUllanımı çok kolay değil. Özellikle daha önce ellerini kullanıp o hıza alışan biri için sıkıcı olabiliyor. Ama ellerini hiç kullanamayan biri için büyük bir kolaylık. Sabırlı olmayı bilen kişiler için...

Thumbs up Çene ile kullanabileceğiniz bir ürün var

Selamlar,
    Biraz geç oldu ama belki başka arkadaşlar faydalanabilir düşüncesiyle aşağıda çene ile kullanabileceğiniz bir ürüne ait link'i veriyorum.

http://www.engelliler.biz/forum/alim...-yazilimi.html

Bu ürün sadece çene ile değil, her hangi bir kasınızı veya uzvunuzu yarı istemli bile olsa hareket ettirebiliyorsanız bilgisayarı tamamen kullanmanızı sağlıyor. Ayrıca ürün ülkemizde üretiliyor.

Merhaba,
    Can Garan arkadaşım bir çözüm buldu mu merak ettim.
    Sevgilerimle
    Alper Kaya

Engelli çocuklar için ürünler: Özgür Bedenler
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Haydi Switch HAYATI KOLAYLATIRAN ZMLER BURADA bu ürünü incelemenizi tavsiye ederim bilgisayarı switche olanağınızın olduğu şekilde eliniz mi çeneniz mi ...vs kullanarak sadece tıklama ile kontrol edebiliyorsunuz...
    Sağlıcakla kalın
    www.emoteknoloji.com

+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 1 / 2 1 2 SonSon

Başlığın Etiketleri

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık