|
|
|
|
Bu güzel proje için çabalarınızı ve yaptırımlarınızı tebrik ediyorum, teklifimizi geri çevirmediğiniz için site yönetimi olarak sizlere teşekkür ediyorum.
Öncelikle proje içeriğinden ziyade sizleri tanımayan kişilere kısaca sizlerden bahsetmek istiyorum, Levent Yıkılmaz Halk Tiyatro oyuncusu, bünyesinde yüzlerce şiiri barındıran genç bir sanatçı aynı zamanda 6 adet şiir kitabı bulunan ve geçtiğimiz dönem Sezen Aksu ile birlikte anılmış minik serçe'nin bir paçasını yazılara döken ve kitap haline uyarlayarak sosyal platformlarda öne çıkmış bir kitabın yazarıonu anlatmak içindaha bir çok yazı ekleyebiliriz israil yönetimine gönderdiği filistin mektubu, büyükelçiye gönderdiği şiir mektubu bunlardan bir kaçı.
Amacım bir hizmet, bir öne çıkış değil , bir oluşum gösterebilmek.
Ben bir örnek oluşun her hangi bir parçası olabilmek için çabalıyorum
Bizlere son projeniz olan Engelliler Projesi hakkında neler söylemek istersiniz proje içeriği ve nasıl geliştiğine dair kısa bir bilgi almak gerekirse ?
Yaşamımız devam etdiği sürece, her nefes alışımızda sağlıklıyım diyen her insan pozitif birer engelli olmak zorundadır. bende sizlerde söyleşimizi okuyan dinleyen herkes pozitif birer engellidir. Çünki yarının ne getireceğini bilemediğimiz gibi bir saniyenin ardını önceden göremeyiz bunun için hepimiz birer pozitif engelliyiz bu açı ile yürütdüğüm 2 proje mevcut '' Hepimiz Engelliyiz '' , '' Bende Engelliyim '' Projeleri yürütdüğüm projelerdir.
Böyle güzel iki projeye imza atmanız hem örnek verici hemde ileriye umut taşıyan izlenimler gösteriyor. Peki projeler neleri kapsıyor ? ve projeniz nasıl gelişti ?
Birgün engelliler ile ilgili bir video izlemiştim hayata bakış açımı değiştiren bir video olmuştu. Bunun için neler yapabileceğimi düşündüm hemen Hepimiz Engelliyiz adlı bir girişim başlatmak istedim ve projeye dönüştü bunun için birilerine sesinizi duyurmak zorundasınız. TRT binasına giderek projem hakkında fikir alışverişi ve neler yapabileceğime dair yaptırımlar aldım. TRT'nin desteği vardı ancak bu yeterli olmuyordu.
İç İşleri bakanımız Sayın Beşir Atalay'a ulaştım güzel bir metin ile fikirlerimi ve projemi sundum saolsunlar geri döndü bakanımız ger idönüşü ile bana bakanımızın hem desteğini hemde valiliğimizin desteğini bir arada aldım. proje içeriği şunlardan ibaret her ikiside aynı amacı ve aynı görüşü savunuyor.
Slogan olarak herbirimiz birer pozitif engellileriz başlığı ile çıktığımız yolda engelinden ötürü eğitimine devam edemeyen kardeşlerimize, engelinden ötürü iş sahibi olamayan dostlarımıza kucak açmak istedik bu doğrultuda proje gereğince belediyeleri bu yönde uyarıyor yönetim olarak gereksinime ihtiyaç duyan kardeşlerimizin elinden tutuyoruz.
Her iki projemizde amaç doğrultusunda her gün dahada büyüyor.
Bilgilendirici bir toplum içeriği, peki projeye destek veren diğer kişiler ?
Proje bir çok değer ve destek veren bir çok değerli kişiler mevcut öncelikle kurumları saymak gerekirse Kanal D, TRT , engelliler birliği , projemize değer ve destek gösteren Beyazıt Öztürk , Okan Bayülgen , Safiye Soyman , Yıldız Tilbe , Demet Akalın onlara buradan saygılarımı iletiyorum onların desteği ile dahada güçlüyüz. Bu arada Yol Tv'den Handikap Show program yapımcısı Bilal Ulaş ve değerli program suncusu Süleyman Kaygusuz projemize destek gösterenler arasında.
Dikkatimi Okan Bayülgen ve Beyazıt Öztürk çekti ? Beyaz Show veya Okan Bayülgen'nin programında projenizin içeriğini Türk halkı ile birlikte paylaşıcakmısınız paylaşıldımı?
Bu konuda bir çok mesaj alıyorum aslında, ben Kanal D'yi aradığımda projemden bahsetdiğimde haberi Kanal D ailesin'den benimde çok sevdiğim ve değer verdiğim Beyaz ilk olarak beni davet etmişti projeme destek veriyordu. bazı problemlerden dolayı yönetim adına Projemi sunmak üzere istanbula hareket edemedim ve öylece kaldı bana Kanal D' kapısının projeye açık olması bana heyecan ve mutluluk veriyor ileriki dönemlerde elbetde sunumlarımızı yönetim olarak Kanal D'de göstereceğiz.
Kanal D'nin desteği ile Okan Bayülgen'in Medya Kralı ekibinden bir asistan ile görüştüm isteğimi kendilerine iletmişler. ve oda davet etmişti harkulade bir haber olsada eğitimime Ankara'da devam etdiğim için şehir dışına açılamıyordum herne olursa olsun bu güzel destekleri görmek beni hem heycanlandırıyor hemde geleceğe umutlu bakmamı sağlıyor.
Bizlerde site yönetimi olarak yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyoruz.
Sevgili Levent Yıkılmaz bizlere değerli zamanızı ayırarak soruları içtenlikle yanıtladığınız için teşekkür ediyoruz gazete ve internet haberlerine konu olan projenizi değerli okurlarla paylaşmak bizleri onure etmiştir. son olarak neler söylemek istersiniz ?
Asıl ben teşekkür ediyorum sizlerle olmak benim için bir keyifti son olarak değerli vatandaşlarımızın birer pozitif engelli olduğunu unutmamalarını istiyor, yarının neler getireceği sahih olmayan hayatda herzaman gülümsemeli ve hayata umutla bakmayı öneriyorum.
Engelli kardeşlerimede, engelli yaşıyor olmamız bizler için birer engel olmamalıdır. biliyoruzki ülke olarak bu konuda gereken hassasiyet ne yazıkki olduğunca yeteri değil engelliler için gerekli yaşam koşullarının oluşturulması ve oldurulması için sizlerin sesi olmaya devam edeceğiz.
Engelli olmak hayallerimize, yarınlarımıza perde çekmez azimle , inatla , güç ile perdeyi aramalı yaşamda bizlerde varız diyebilmeliyiz unutulmamalıki engeller el ele aşılır destek veren herkese yönetimim ve projemde emeği geçenler adına teşekkür ediyor onları alkışlıyorum.