Hastaneye müracaatınız sonucunda %40 ve üzeri bir rapor alabilirseniz evet 5510/28 kanununa göre bağkurdan emekli olabilirsiniz..
|
|
|
|
Hastaneye müracaatınız sonucunda %40 ve üzeri bir rapor alabilirseniz evet 5510/28 kanununa göre bağkurdan emekli olabilirsiniz..
Bu arada, Bağkur'a 5510/28'e göre erken Yaşlılık emekliliği için müracaat edeceksiniz ve onlar sizi hastaneye sevk edecek. Onların sevki olmaksızın alacağınız rapor hiç bir işe yaramaz.
Not: Sol el parmaklarımın tamamını kaybettim. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?
19yıl bağkurluyum fakat parmaklarımı kendi iş yerimde kesmedigim için 5510/28 den faydalanırmıyım acaba
Konu cem şimşek tarafından değiştirilmiştir (03.09-2010 Saat 00:12 ). Gerekçe: başlık hatası
Öyle bir saçmalık olur mu ya tabiki faydalana bilirsiniz..
Yapmanız gereken bağ kur a 5510/28 kanunundan faydalanarak emekli olma talebinde bulunmak ve kurum tarafından hastaneye sevk edilmeniz gerekli alacağınız rapor %40 ve üzeri olur ise emekli olursunuz..
merhaba inegöl sgk ilk bağkurlu herhalde ben başvurdum bana çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün%40ila%59oranında kaybedip kaybetbetmedigi(5510/28-5)yazılı bir dilekçe imzalattılar doğru yoldamıyım acaba teşekkürler
Her şey yolunda görünüyor...
bugün itibariyle bir gelişme yokk
O belgeyi imzaladıktan sonra seni hastaneye sevk etmediler mi?
Hastanede sağlık kuruluna gireceksiniz
kurul raporu sgk'ya gönderecek. SGK sağlık kurlu değerlendirecek ve emekliliğinie onay verecek...
2 ay önce sevkle hastaneye gittim inceleyip raporu sgk ya göndericez dediler fakat hala bi sonuç çıkmadı bekliyorum iş bu halde selamlar
Bugünlerde bir ses çıkmalı... Bence pazartesi-salı günü 170 numaralı sgk numarasını arayıp bilgi edinmeye çalışın.
bu iş epey uzun sürecek her halde sgk dan haber geldi %60ın altında olduğu için red edilmiş oysa bana %40 yetiyor olması lazım 19 yıl bağkurum var ama neden böyle deyerlendirildi anlamadım şimdi nasıl bir yol izlemeliyim saygılar
Konu cem şimşek tarafından değiştirilmiştir (05.02-2011 Saat 21:18 ). Gerekçe: ilave
Arkadaşım dilekçe doğru yalnız değerlendirme yanlış sanırım sizi malulen değerlendirmişler öncelikle %kaç aldığınızı öğrenmeye çalışın ve sonra itiraz edin 5510/28 den yaralanmak istediğinizi belirtin çünkü %40 ve üzeri oran alırsanız emekli olursunuz.el parmakları işinizi yapmaya engel olduğundan dolayı kesinlikle olursunuz peşini bırakmayın bence
bağkur bunu hep yapıyor ama şu da olmuş olabilir önce malulen değerlendiriliyorsunuz sizin yeni dilekçeniz ile raporunuz ankara ya gönderilir
Size gönderilen resmi yazıda red gerekçesi olarak ne yazıyor? "%60ın altında olduğu için red edilmiş" çok muallak bi ifade. Bu ifadeye göre başvurunuz malulen emeklilik için değerlendirilmiş ve reddedilmiş. Ama üstteki mesajınızda 28. maddeye göre işlem yapılacağını söylüyordu...
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...