Text İçerik: Körler ve az görenler için forumun sadeleştirilmiş hali

+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Toplam 13 mesajın 1-13 arasındakiler
Bipolar hastayım. Emekli olmam mümkün mü?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart Bipolar hastayım. Emekli olmam mümkün mü?

Engelli çocuklar için ürünler: Özgür Bedenler
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Merhaba,

Ben 2000 yılında ilk defa sigortalı oldum. Şuan 2129 iş günü ödenmiş sigorta günüm var. 2004 yılında hastalandım ve koruyucu tedavim devam ediyor ve ömrümün sonuna kadar devam edecekmiş.
    Sadece sürekli ilaç kullanımı için aldığım bir rapor var. İlaçlarımıda SSK karşılıyor. Tedavime özelde devam ediyorum.
    Benim sorum şu: Bu şartlarda emekli olabilir miyim? Olabilirsem şayet neler yapmam gerekir .Benim gibi bipolar hastası olupta emekli olanlar oldu mu ülkemizde?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

maluliyet cetveli'ne göre "Hafif işlerde bile çalışmaya olanak vermeyen (sürücü belgesi olmayan), tedavi ile düzelmeyen, kronik nitelik kazanmış, ağır seyirli, organik veya organik olmayan psikotik bozukluklar (demans, şizofreni, bipolar affektif bozukluk, frontal lob sendromu, paranoid vb.)" durumlarından biri sizde mevcut ise, evet, malulen emekli olabilirsiniz.
    Bunun için en son sigorta priminizin yattığı sigorta müdürlüğüne gidip malulen emeklilik için başvuracaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. Maluliyet derecesinde işgücü kaybınızın olduğu tespit edilirse emekli edileceksiniz.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Standart teşekkürler

öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. yaklaşık 10 yıldır çalışma hayatı içindeyim . inanın bu hastalık yüzünden çok defa iş değiştirmek zorunda kaldım. beni işimde başarız olmaya itti bu hastalık.
    doktorumla konuştum bana en az yüzde 40 alırsın dedi. yüzde 40 aldığımı kabul edersek ve şuan 2400 günüm var ve askerliği işe girdikten sonra kısa dönem olarak 8 ay yaptım. 1977 haziran ayı doğumluyum.
    bu durumda erken emekli olma mümkün olur mu. olursa kaç gün prim ödenmesi ve ne zamana kadar çalışmam gerekiyor.

bilgi verebilirseniz sevinirim tekrar teşekkürler...

arkadaşlar mesela. engelli olarak işe girdik. özür oranı yüzde 40 ortapedikti. 1800 günü tamamlayınca . psikiyatrik bu hastalıgıda rapora ekletsek emekli mi oluyoruz ?

neoplis malülen emekli olmak için engelli olarak işe girmemen gerekir ve malüliyetinin çalışma yaşantisinda oluşması lazim ve tek bir hastalıktan %60 ve üzeri raporun olmasi gerekmetedir

JEAM KARDEŞİM;

VERDİGİN BİLGİLER KESİN Mİ ? BEN BAŞKA BİR İŞ YERİNDE İŞ KAZASI GEÇİRDİM. İLK İŞE GİRİŞİM NORMAL ssk lı daha sonra iş kazası geçirdim. ve rapor alarak kamuda engelli işçi kadrosunda çalışmaya başladım. ilk aldıgım raporda psikiyatrik yoktu. yıllar geçtiktçe iş kazasından dolayı psikolojik hastalıga yakalandım.

arkadaşim şuan uygulanan tek bir hastalıktan %60 ve üzeri olmasi lazim her ne kadar bülent abi bunun aksini eski alinan mahkeme karariyla farklı olduğunu ve birden fazla hastalıktan alındıgını dile getirsede bu şekilde emekli olan yok evet eminim işe girmeden önce malüliyetinizin olmamasi lazim yani ilk sskli oluş tarihinizde malüliyetinizin bulunmamasi gerekir

tamam ben ilk ssk oldugumda engelli degildim. sonrada engelli oldum ve devlete girdim.

gosgofil,

%40 ve üzeri raporla defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirimi hak ederseniz*, emeklilik için (gün/ay/2000 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün prime tabi olursunuz.

* Vergi İndirim belgesi almak için dilekçe örneği ve evraklar
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

tekrar merhaba bülent bey,

benim bir sorum daha olacak ben şimdiden başvuruları yapmasam da prim dolmaya yakın zamanda yaparsam başvuruyu bir kaybım olurmu? teşekkürler .

Engelli çocuklar için ürünler: Özgür Bedenler
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Vergi indirimine istinaden emekli olacaksanız, defterdarlıktan ne zaman vergi indirim hakkı elde edeceğinizin bir önemi olmaz. İster dün, ister bugün, isterseniz emeklilikten bir gün önce... Yeter ki emeklilik başvurusu yaparken bu hakkı elde etmiş olun.

Başlığın Etiketleri

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık