+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 1 / 26 1 2 3 4 5 11 ... SonSon
Toplam 377 mesajın 1-15 arasındakiler
Vergi indirim hakkı elde ettim. Emeklilikte yeni rapor istenecek mi?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart Vergi indirim hakkı elde ettim. Emeklilikte yeni rapor istenecek mi?

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Ben 15.11.2006 tarihinde heyet raporu ile "Sürekli" olarak %50 özürlü raporu aldım. Ankaradan vergi indirimi için onay kağıdım da geldi. (oranımı değişitirmediler)
    Bu durumda gerek yeni düzenlemeye göre gerekse emeklilik zamanım geldiğinde emekli başvuru işlemleri sırasında benden yeni rapor isteyecekler mi? Yoksa hiç bir yeni bir şey istemeden direkt emeklilik işlemlerimi mi başlatacaklar?

Merhabalar;
    Siz yeni tarihli Özürlülere verilecek Sağlık Kurulu raporları hakkındaki yönetmelik gereğince sağlık kurulu raporu almışsınız.
    Eğer bu yönetmelik değişmez ise, yeniden rapor istemezler. Ancak Yönetmelik değişirse (ki değişeceğine dair ibareler mevcut) o zaman da değişen yönetmeliğe göre emeklilik işlemlerinde yeniden rapor isterler.
    Bunun çözümü Bülert beyin söylediği gibi Yargıya gitmek ve kazanmaya çalışmak. Gerçi Ülkemizde Yargı kararları dahi hiçe sayılabiliyor. Bürokrasi bildiğini okuyor.

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

Anladım, verdiğiniz bilgi için teşekkürler

4/a sigortalısı olarak vergi indirimi almanız durumunda emeklilik talebiniz sırasında ayrıca rapor istenmez. 4/a sigortalılar için vergi indirimi erken emeklilik için geçerli bir belgedir. Kanun değişse bile -kanunlar geriye işleyemeyeceğinden- siz etkilenmezsiniz.

Almış olduğunuz vergi muafiyeti raporu yönetmelik değişsede değişmez erken emekliliğinde geçerli olur.

Makri ve Çelik arkadaşlara açıklama zahmetinde bulundukları için çok teşekkürler.

Makri;

bu yazıya göre ozaman 2006 dan önce alınan raporda geçerlidir öğle değilmi .yani ben vergi indirimi raporumu 2000 yılında aldıysam bu yazıya göre oda geçerliliğini koruyor.

2006'dan önceki raporun geçerliliği bence su götürmez. Ama kurumlar yeni rapor istiyorlar. Hukuki süreç başlatmadan kabul etmezler..

Ama, vergi indirim hakkı elde edilmişse, o zaman zaten ssk'lılar için yeniden rapor söz konusu değil
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

sevgili bülent ssk lıyım ve vergi indirim hakkım var,1994 ten beri sigortalıyım ankara dan %40 raporum var raporuda hatırlamıyorum ama zannedersem 1996 ile 2000 arasında çıkarttım bu durumda tekrar yeni rapor istemezler değilmi

peki raman kardeş şu eski raporlar sayılmaz yeni kanuna göre rapor çıkartılacak felan deniyor o neiçin benim emeklilik raporumu bağlamaz yani değilmi ?

Sigortalı olup vergi indiriminden faydalananlar için yeni rapor söz konusu değildir.Erken Emeklilikten faydalanırsınız.Yeni rapora gelince,yeni raporlar emekli sandığına bağlı memurlar için istenmekte.İstenmesinin sebebide yasadaki boşluk.

ok raman çok teşekkürler verdiğin bilgiler için.

acaba benim durumum hala geçerliliğini koruyormu,yani 1996 yılında aldığım vergi indirimi raoprum 2011 9.uncu ayda inş.emekli olurken geçerli olacakmı

Evet olacaktır

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Inşallah hem ikimizin hemde tüm bu şekilde beklentisi olan arkadaşlarımızın duaları kabul olur ve beklediğimiz zamanlarda emekli oluruz

+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 1 / 26 1 2 3 4 5 11 ... SonSon

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı