Evet, eğer kişi maluliyet derecesinde (% 60 ve üzeri) raporlu ise, o kişi yaşı ne olursa olsun Hak Sahibi sıfatıyla Yetim Aylığı alır.
|
|
|
|
Selam arkadaşlar bir şizofreni hastası (erkek) babasının sağlık durumundan yararlanabildiğine göre babası öldükten sonra onun emekli maaşını alabilrimi bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.Daha önce bir kaç kişiden duymuştum babası öldükten sonra emekli maaşını alabilir diye bu doğrumudur.
Konu lark202 tarafından değiştirilmiştir (02.01-2012 Saat 13:56 ).
Evet, eğer kişi maluliyet derecesinde (% 60 ve üzeri) raporlu ise, o kişi yaşı ne olursa olsun Hak Sahibi sıfatıyla Yetim Aylığı alır.
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
OturanBoğa;
Peki Bülent abi bu kişi çalışıyorsa vermiyorlar dimi babasının emekli maaşını?
fatıh kardes bu kısı calısıyorsa emeklı maasını alamaz babanın aldıgı maası alır calısırsa kesılır aynı anda ıkı sosyal guvence olamaz
bu maaşın miktarı ne olur acaba baba öldükten sonra atiyorum baba 1000TL aliyorsa oğluna bağlanacak yetim aylığı ne kadar olur yüzde kaçı kesilerek bağlanır maaş acaba
Cevap için Teşekkürler arkadaşlar .Peki % kaçını alabilir.
kunta;
yok kardeş demek istediğim şu benim
farzet ben çalışıyorum 1000 Tl maaş alıyorum ` ve üzeri raporum var. Baba rahmetli oldu 1500 Tl. Emekli maaşı vardı. Oğlu çalıştığı için maaş hiç mi verilmez yoksa bir kısmı mı verilir?
fatih530;
Sen çalışıyorsan yani sosyal güvencen varsa raporun dahi olsa babandan maaş alamazsın.
lark202;
hah beklediğim cevap buydu sağol kardeş
benim sorum çalışmayan kişi ölen babasının maaşıın % kaçını alır arkadaşlar bu durumda olup maaş bağlatan biri varsa cevap verebilir
kunta babası olen malul engellı bulentın dedıgı gıbı %60 ve uzerınde engelı olan kısı babasının maasını alır yanı nekadar alıyorsa hepsını 1000 se bın benım bır arkadsım alıyor ssk lı olursa maası kesılır zaten emeklı olmus gıbı maas alıyor gerek kalmıyor calısmasına baba 1500 alıyorsa tamamını alıyor malul oldugunu gostermenız yeterlı sonra maas ıcın talep edın
peki arkadaşlar %80 engelli şizofren hastası gerekli malul hasta engelli raporlarını aldı ve şuanda şuanda emekli babasının sağlık haklarından yararlanıyor babasının vefatı durumunda otomatikman maaş bağlanıyormu sgk tekrar tekrar rapormu istiyor
kunta malul oldugunu gosteren belge ıle sgk ya basrursan sorun olmaz babanın maasını alırsınız yapmanız gereken ozaman geldıgınde nufustan babanın vefat etdıgıne daır bır belge ıle senın maullul oldugunu gosteren belge ıle sgk ya gıdıp muracat etmek