Yetim aylığı kimden kaldı? Daha doğrusu, vefaat eden kişi hangi statüdeydi; ssk mı bağkur mu emekli sandığı mı?
Yetim Aylığı ne zaman bağlanır, ne zaman kesilir...
|
|
|
|
Yetim aylığı kimden kaldı? Daha doğrusu, vefaat eden kişi hangi statüdeydi; ssk mı bağkur mu emekli sandığı mı?
Yetim Aylığı ne zaman bağlanır, ne zaman kesilir...
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
vefat eden babam ssk dan işci emeklısıydı ben bagkur prımımı yatırıyorum. bağkurlu oldugum halde yetım maası alabılırmıyım.
Ölüm aylığı sadece şu kişilere bağlanır:
1) 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmayan çocuklara,
2) Kurum Sağlık Kurulu kararı ile çalışma gücünü en az % 60 oranında yitirip malûl olduğu anlaşılan çocuklara
3) Yaşları ne olursa olsun evli olmayan, evli olmakla beraber sonradan boşanan veya dul kalan kız çocuklarına
% 40 raporunuzla malul sayılmayacağınızdan, yukarıdaki diğer şartalr da yoksa, kendi sigortalılığınız olmasa bile zaten Yetim aylığı alamazsınız.
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...