Yetim Aylığı ne zaman bağlanır, ne zaman kesilir... başlığını inceleyebilirsiniz.
|
|
|
|
Yetim Aylığı ne zaman bağlanır, ne zaman kesilir... başlığını inceleyebilirsiniz.
teşekkür ederim
engelli aylığıyla yetim aylığı birlikte alınabilirmi
hayır,hangi maaşın çoksa onu alabilirsin ama ikisini aynı anda alamazsın...
315 tl yetim aylığı alıyorum yüzde elli engelli raporum var 2022 maaşına dilekçe verip yetim maaşını yükseltebilirmiyim
Evet, eğer aldığın aylık 2022 maaşından düşükse, sigorta müdürlüğüne dilekçe verip yetim aylığını 2022 aylığı seviyesine yükseltebilirsin.
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
yetim aylığının bağlanma tarihi 1 ekim 2008 den önce olduğu için bir işe grdiğinizde yada memur olduğunuzda yetim aylığınız kesilmez, ta ki kendi çalışmanızdan dolayı emekli olunca kesilir.
sadelik;
benim anladığım kadarı ile sizin yetim aylığı,kanundeğişikliğinden önce bağlanmış...maaş kesilmez zannedersem ancak,bundan sonra yetim aylığı bağlayanların kesilir...
çok teşekür ederim
Arkadaşla bir konu hakkında beni aydınlatırmısınız lütfe;
2022 sayılı 3 aylık 600 TL özürlü maaşı alan bir engelli 10 ekim 2009 da vefat etmiş ssk lı babasından yetim maaşı almak ve babasının sigortasından yararlanmak için başvurması halinde özürlü maaşından feragat etmesimi gerekir yani babasının maaşını amak isterse özürlü maaşı kesilir mi, birde vefat etmiş sigortalının eşide dul maaşını yani eşinin maaşını (600 TL) alıyor engelli kızı engelli maaşından vazgeçip babasından yetim maaşı alırsa annesinin maaşından düşme olurmu yoksa anne aynı (600 TL) mı alırmı?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Konu umudum25 tarafından değiştirilmiştir (10.12-2011 Saat 18:32 ). Gerekçe: ekleme
sadelik yetim ayligini emekli sandigindan aliyorsaniz ssk da ise girerseniz kesilmez
ssk dan aliyor sskli ise girecekseniz keslir
ssk danaliyor emekli sandigindan ise girecekseniz gene kesilr biliyorum
umudum siz maas talep ederseniz
anneniz olenin maasinin yarisini siz dotte birini alirsiniz tek cocuk alcaksaniz
siz almadiginiz icin anneniz dortte ucunu aliyor
SHUKUFE;
Peki bağkurdan yetim aylığı alınıyorsa ve ssk bir işte çalışmaya başlanırsa kesilir mi?
birde şunu sormak istiyorum arkadaşlarr,2008 den önce alınan bagkurdan yetım aylıgı ssk işe girildiği zaman kesilir mi? birde bu yetım aylığının her ay 175 milyon olması bunu daha fazla yükseltme gibi bir şansı olurmu acaba.bu konuda yardımcı olursanız sevınırım.şimdiden TEŞEKKÜRLER..