Kendi isteğimle işten ayrılırsam haklarımı alabilir miyim?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 02.02-2012 14:01
Kendi isteğimle işten ayrılırsam haklarımı alabilir miyim?
Merhaba 2005 yılında girdiğim özel bir şirketten iş değişikliği nedeniyle ayrılmam söz konusu kendi isteğimle işten ayrılırsam haklarımı alabilirmiyim acaba bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekir? Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 02.02-2012 14:56
Kendi isteğiyle hizmet akdini sonlandıracak olan çalışanın herhangi bir tazminat alma hakkı bulunmamaktadır . Hatta ihbar öneline uygun hareket etmez iseniz işverene ihbar tazminatı ödemek durumunda kalabilirsiniz . Burada karşılıklı iyiniyet kuralları devreye girebilir , firma kurumsal bir yapıya sahip ise belki ilgili kişilerle konuşup ikna edebilirsiniz . Saygılar.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 02.02-2012 15:01
kendi isteğinle işten ayrılıp tazminat alabilmek için onbeşyılı tamalayıp en az 3600 günlük ssk nın ödenmesi gerek.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 02.02-2012 15:15
malesef ki alamıyorsunuz
ben de aynı durumla karşı karşıya gelmiştim
7 sene hizmet verdiğim yerden hiç birşey alamadan ayrıldım
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 02.02-2012 16:25
Buradan bakabilirsiniz. Eğer 15 yıllık sigorta başlangıcı ve 3600 prim gün sayısını sağlıyorsanız SGK dan yazı alarak tazminatınızı alabilirsiniz.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.02-2012 01:34
İş değişikliğinde yeni işiniz sağlıınızı olumsuz yönde etkileyecekse ve engelinizle uyuşan fiziki şartlar oluşmayacaksa iş akdinizi tek taraflı fesh ederek kıdem tazminatınızı talep etme hakkınız vardır.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.02-2012 04:29
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.02-2012 05:07
Tazminat almak istiyorsan iş verenin seni haksiz yere işten cıkarmasi ile olur.Ama onlara bakarsan herzaman haklı onlardir.Öle şefine çak bir tane ile olmaz bu işler.OLmadi iş yerinde buyuk bir soygun yap seni atacaktir kesinlikle
boyle seylere kalkisma zararli sen olursun.Su donemde bile sık sık rastliyoruz bayanlara laf atan görgüsüzleri.Birde utanmadan ister calis ister calisma diyorlar.Napsin bayanlarda bu durum karsisinda kendileri isten cıkmak zorunda kaliyorlar.Ha hak elde edebilirlermi evet gizli kamera felan koyacakta mahkemeye gidecekte oOOoOOo Polisiye filmine dondu burasi tamam ben sakinim...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.02-2012 14:43
arkadaşlar değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim nasibe hanım önerinizi beğendim deneyeceğim bakalım
bir iki hafta içinde belli olacak gelişmeleri burdan yazarım iyi günler herkese ...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.02-2012 02:25

Alıntı Yapılan Kişi:
nasibegül
alamıyorsun malesef eğer tazminat almak istiyorsan bişey yapıp kendini işten attır

mesela şefine çak bitane

Öneriniz direkt tazminatsız işten atılma sebebidir.
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları