Devlet Memuruyum. SSK Hizmetimi saydırırsam getirisi götürüsü ne olur?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.01-2012 15:14
2006 da sigortaya ssk olarak giriş yaptım.
Toplam prim ödeme gün sayısı:65
Toplam tutar 1793 TL
2010 Eylülde devlet memuruna girdim.
Hizmet birleştirmenin ne faydası olur? olumlu yönleri ve olumsuz yönleri nedir?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 13.01-2012 11:39
Emeklilik gününüz 65 gün geriye gider, yani 2 ay 5 gün erken emekli olursun. Dereceniz bu kadar ileri gitmek suretiyle yıla tamamlandığında artar ve emekli keseneğiniz de o dereceye göre kesilir. Başka da bir etkisi olmaz.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 16.03-2012 11:57
Merhaba Arkadaşlar, Ben 2010 Aralık ayı itibarıyla memuriyete atandım. 08/03/2012 tarihi itibarıyla stajerliğim kalktı. Yaklaşık 5400 gün sgk dan prim günüm var. Özel sektörde müşteri temsilcisiydim yazılanlardan anladığım kadarıyla çalıştığım günleri memuriyete saydırmam sözkonusu olamayacak ne izine nede kadro dereceme yansıycak. Dolayısıyla hizmet birleştirmesini şimdi yapmalıyım yoksa emekliliği yakın mı yaptırmalıyım bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 16.03-2012 14:15
emekliliğinize yakın saydırın.
şimdi saydırırsanız daha çok kesinti olacaktır maaşınızda.saydırmanızın şu an itibarıyla hiç bir getirisi yoktur.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 16.03-2012 14:48
Ben ise şimdiden yaptırın derim. çünkü emekliliğe yakın yaptırırsan geriye dönük toplu külfet getirir. İşlemde uzun sürer. Tercih senin. ya şimdi yaptırıp derecen arttıkça azar azar emekli keseneğin artar, yada emekliliğe yakın yaptırırsın o zamanda geriye dönük toplu tahsil ederler.. bende böyle biliyorum. Tavsiyem özlük servisine sormanız. Ben sordum yazdığım cevabı aldım yani.
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları