Arkadaşım bu idarecilerine göre değişiyor benim okulda ben tüm işleri yapıyorum idare sadece TKY ve Staratejik Yönetimi yapıyor geri tüm işler bende daha doğrusu stratejik planı bile ortak hazırladık ancak ben okulun işleriyle uğraşmaktan keyif alıyorum bu hususta hiç şikayetim yok hatta bu işleri yapmayı daha ziyade ben istedim. personelin İLSİS'teki tüm işlerini yapıyorum, kademe, derece ilerlemesi, demirbaş kayıtları ve istekleri , öğrencilerin devamsızlıkları ve raporları e-okul'daki tüm işlemleri, özlük dosyalarının tutulup işlenmesi, gelen yazıları müsvedde olmadan kendim yazıyorum, diploma kayıt defterlerini işliyorum, ŞÖK ve kurul kararlarını yazıyorum, öğretmenlerin okuldan istedikleri belgeleri hazırlıyorum. Yaz dönemlerinde kayıtları alıyorum, öğretmenlerin ek derslerini ve maaşlarını yapıyorum, bilgisayarla yapılacak tüm işlemleri yapıyorum yani idareciler olmadan okulu tek başıma yönetebiliyorum. Sakın gözün korkmasın arkadaşım okulların işleri yapılamayacak işler değil ayrıca bana göre çok zevkli belki benim mezun olduğum ve daha önce bölüme hitap ettiğinden bana çok keyifli geliyor ilk geldiğim 2. veya 3. aylardı müfettiş teftişe geldiğinde çalışmalarımı çok beğendiğini müdür beye söyledi arkadaşım iş yönünden sıkıntın olmasın öğrenirsin yeter ki karşındakiler insan olsun bir de arkadaşım yanlış anlama lütfen nacizane tavsiyem sana pek bir şey öğretmezler sen elinden geldiğince onların yaptıklarına dikkat ederek hatta yaptıklarını kontrol ederek öğrenmeye çalış sadece evrak işlerini verirlerse bana da öyle yaptılar ben itiraz ettim kendim işleri kavramaya çalıştım ve verdikleri her işi yapmak için uğraştım senin hizmetin azmış anladığıma göre işleri iyi öğrenirsen sonra ilçeye ile geçmeni tavsiye ederim eğer yükselmek istersen okulda sadece memur kalırsın. Arkadaşım umarım bunları akıl vermek gibi telakki etmezsin ben sadece bildiklerimi aktarmaya çalıştım çünkü bir engelli arkadaşımı üst mevkilerde görmek beni son derece mutlu kılar buna kalben inanmasamda damdan düşeni ancak damdan düşen anlarmış bu yüzden her geçen gün kendimizi biraz daha biraz daha eğitmeliyiz sadece kendimiz için değil diğer arkadaşlarımızında önünü açmak için. Sevgilerimle...

LinkBack URL
About LinkBacks

Üye Ol ve Cevap Yaz