Engelli öğretmen atama ve yerleştirme hakkında bilgi..?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.03-2010 21:10
Engelli öğretmen atama ve yerleştirme hakkında bilgi..?
merhaba sayın arkadaşlar
soru engelli öğretmen atamaları , yerleştirilmeleri, görev yeri , sağlık kurulu raporu öğretmenlik için vs.
ben bu sene kısmetse mayıs sonu fen edebiyat matematik mezun olucam. bahsettğim sorulara cevap bulamadığım için formasyon konusunda oldukça karasız ve sıkıntılıyım.
aranızda belki sen fen edbiyatlısın öğretmenlik eğitim fakültelerinin hakkı diyenler olabilir, sen özel sektörde çalışmalısın veya devletin daha değişik mercilerinde diyebilirler. mümkünse cevaplarımızı forumumuzun yaralılığı açısından direk sorunun çözümü adına vermeye çalışalım
şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
not: verdiğiniz cevaplar karşılığında yine iş bulma konusunda terübeli arkadaşlarımıza sorularım olacak.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.03-2010 21:43
arkadaşım, öğretmenlik bu eğitimi alan herkesin hakkıdır. eğitimi fen edebiyatı olmaz. ben de fen edebiyat fakültesi mezunuyum.ama öğretmenim. sorunun yanıtına gelince: arkadaşım özürlü ya da özürsüz olmak milli eğitimde yer değiştirmede hiç bir katkı sağlamıyor.ben ortopedik özürlüyüm. beş uıldan beri uğraştım hiç bir sonuç alamadım.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.03-2010 20:20
mehmet hanife bu kpss sonucuna göre yerleştirmeye gelince sen engellisin senden öğretmen olmaz diye diyorlar diye duymuştum bir kaç kişiden . yerleştirmede nasıl bir prosedür işleniyor bilgin var mı? Bir de meb müdürlükleinden veya engellilerin çeşitli yerlerde derneklerini görüyorum oralardan bilgi almayı denicem.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.03-2010 20:26
Akıl sağlığınızla ilgili herhangi bir problem yoksa,öğretmen olmanıza hiçbirşey engel olamaz
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.03-2010 20:53
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.03-2010 21:11
Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde en az 2 ay tedavi görüp (halen ara ara adı geçen hastaneye yatırılıyor) öğretmenlik yapanı tanıyorum buna ne dersiniz . .[/QUOTE]
bu söylediğin cok yanlış ama akıl saglıgı bozuk bı kişinin kesinlikle ögretmenlık yapmasına karsıyım bi öğretmen adayı olarak...
bu arada engelli atamasına gelınce onlarda normal KPSS illetine girip aldıkları puana göre tercıh yaparak atanıyorlar normal şekılde yanı için ferah olsun ..
)
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.03-2010 21:12
Demekki problem sayılabilecek boyutta bir rahatsızlık değilmiş arkadaşınızınki...Tedavi edilebiliyormuş.
Düşünsenize kendisine veyahut çevresine fiziksel zarar verecek boyutta bir hastalığı olan kişinin öğretmenlik yapması mümkün müdür?
Genel prosedürler hakkında bilgi sahibi değilim lakin fiziksel olan hiçbir engel öğretmenliğe engel değildir diye biliyorum.Bunun aksini söyleyip gerekçe olarak engelin eğitim ortamına elverişsiz olduğunu öne sürüp engelli arkadaşlarımızın haklarını elinden almaya kalkan cahiller de var elbette.O zaman bireye düşen hakkını sonuna kadar aramaktır.
Saygılar...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.03-2010 21:21
..Siyah..;
Söylediğim yanlış değil, sadece söz ettiğim şahsın durumu kendisine söylenen olumsuz bir sözü kafasına fazla takması ve o saplantıdan kurtulamaması. Kesinlikle kendine veya çevresine hırçın zarar verici bir rahatsızlığı yok sadece kafasında sürekli kendisine söylenen sözü tekrar etmesi gibi bir durum söz konusu.
Bu kişinin neden görevinden men edilmediği veya malulen emeklileğe sevk edilmediği hususuda, teftiş eden müfettişlerin, söz konusu şahsın 9 yıl gibi bir hizmet süresinin bulunduğu ve yukarıda da belirttiğim gibi hiç bir saldırgan ve zarar verici rahatsızlığının bulunmamasından dolayı şahsın 10 yıl hizmet süresini tamamlamasına müsade etmeleridir. Şuan işlem yapılsa hiç bir şey elde edemeyecek olması sebebiyle hakkında hiç bir işlem yapılmamıştır.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.03-2010 21:55
bedensel engelliyim..öğretmenim...herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız diye düşünüyorum...kpss sınavından umarım yeterli puanı alırsınız
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları