Mahkeme Kararıyla Damgalanan Sakat Sürücüler! [Tartışma]
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 21.06-2011 21:01
bizdede var sakatlık o veya öbürü şu ve bu sebepten plakamıza basmış sakat damgasını biz birleşip neden hukuki olarak sonuna kadar hakkımızı aramıyoruz butun iç hukuk yollarını tüketene kadar uğraşmıyoruz iç hukuktan bir sonuç alamassak insan hakları mahkemesine kadar yolu var ne yapiyor bu engelli haklarını savunan fedarasyonlar yiyip içip göbeğini sıvazlıyorlar
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 22.06-2011 21:23
benım aracımdada var herhangi bir sorun teşkilde etmiyor bilmiyorum kaldırılmasada olur gibi ...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 22.06-2011 21:58
hükümet engeliye engel olmaya devam ediyor ayrımcılıkda sınır yok % 40 ve üzeri raporu olanların ne suçu var sınır koymaları yanlış engelileri dilenci özüyle bırkmayı bırakırlarsa ozaman doğru şeylero lmaya başlamıştır demek ama malesef olmayacak gibi hükümet düşer yinede engeliye engel olmaya devam eder.....
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 23.06-2011 03:46
bülent abiye sonuna kadar katılıyorum
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 23.06-2011 15:32

Alıntı Yapılan Kişi:
fatma_24
benım aracımdada var herhangi bir sorun teşkilde etmiyor bilmiyorum kaldırılmasada olur gibi ...
zaten damga olmuş olmamış kımsenın buna gocundugu yok ama olay burda ayrımcılık yapmak.hükümlüyü damgalamayan devlet engelıyyı de damgalamamalı.ötv ve bunun dısında mahkeme kararıyla kazanılan kdv den mahrum kalınca damga usuluyle damga koydurmamak ıcın vergısını odeyerek ınsanalrın araba almaya sevkedılmesı.herseyden öte ınsanların bazı özellıklerıyle afişe edılmesı zaten başlı başına yanlıs bırsey.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 24.06-2011 14:22

Alıntı Yapılan Kişi:
OturanBoğa
2- “trafikte seyir halinde iken, diğer sürücüler tarafından fark edilerek güvenli bir şekilde seyretmelerine imkân tanınması,” amaçlanmaktadır.
Kusura bakmayın ama, bu argümana ancak gülünebilir. Ciddiye alınacak hiçbir yanı yok. Gören de sakatlar trafik kurallarından muaflar sanır; sakat sürücülerin güvenli olmayan işler yapmaya hakları var, potansiyel olarak kötü sürücüler, zaten sürücü belgelerini de şişe kapağı toplayarak bakkaldan aldılar, trafikte ipini koparan öküzler gibi ne yapacakları belli olmaz, ille de sakat olmayan muhteşem sürücüler tarafından fark edilmeliler ve onların o muhteşem hoşgörülerine muhatap olmalılar... Sakat olmayanlar o kadar iyi sürücü ve o kadar hoşgörülü insanlardır ki, yanlarına sakat damgalı plakaya sahip bir araç yanaştığında, hemen fark edip, güler yüzlü bir şekilde selamlayarak hemen yol veriyorlar; hatta, “Allah aşkına sen park et, ne olur bu sefer benzinin parası benden” diye sakatlara jest yapan yapana... Allah biz sakat sürücülerin şerrinden sizi korusun, siz sağlam sürücülerin iyiliğiyle de bizi ödüllendirsin inşallah!
Bülent abi size bir çok konuda katılsamda bu 2. madde deki düşüncelerinize birbir katılmıyorum. diyeceksiniz neden
. reflekslerimizin diğerlerine göre daha yavaş olmasından sizlerin tabiriyle damgalı plaka ile diğer soförlere dikkatli kullan uyarısı vermek istenildiğini düşünüyorum. evet haklısınız kurallara uymayan insan trafikte sürekli. alkollü içecek yasak olmasına rağmen, alkollü sürücüler yüzünden sayımızın sürekli artığı bir ülkede yaşarken bu durumunda aynı olduğunu düşünüyorum.
Bedenimizi sorun etmekten vazgeçmeliyiz tabi ki kolay bişey değil. bunu çok iyi bilen biri olarak bu konuda hepimize düzenli pskolojik destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum . Ama nerde devlet daha bizim ne kadar kimin engeli olduğunu tespit edemediğinden demek ki bu şekilde kontrol altına almak istiyor
bu site de farklı bir konuda yurtdışında bir kart verildiğini, engelli arkadaşlar hangi araca biniyorsa park sorunu yaşamamak için onu önde görünür yere koyduğunu okumuştum.aracı olmayan ve yürümede sorun yaşayan arkadaşlara park sorunu yaşatılmaması için çok güzel bir uygulama. bunun türkiyeye getirilmesi için bişeyler yapılmasını sağlasak muhteşem olur .
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 24.06-2011 14:57

Alıntı Yapılan Kişi:
ayyüzlü
reflekslerimizin diğerlerine göre daha yavaş olmasından sizlerin tabiriyle damgalı plaka ile diğer soförlere dikkatli kullan uyarısı vermek istenildiğini düşünüyorum..
Tam aksine bedeninizin bir kısmını kullanamıyor iseniz! Başka bir kısmı normal insanlardan daha fazla glişiyor. Yani bacağın yoksa kollarınız sizin farkında olmadığınız şekilde refleks sahibi oluyor. Bazen bir refleks i ben bile nasıl yaptığıma şaşıyorum. Bence normal sürücüden bir engelli sürücü daha şanslı..
Bu konunun tam olarak anlaşılmadığını görüyorum!
Nüfus cüzdanınıza renginiz, ırkınız yazılsa hoşunuza gider mi? Benim için sorun yok ama türk olmayan rengi beyaz olmayan olabilir değilmi
Olaya böyle bakmak lazım!...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 24.06-2011 20:46
saww eksik organın gücü farklı organlara bahşedilmemiştir. örneğin gözleri görmeyen bir arkadaş dokunarak herşeyi algılaması sadece doku duyusunu daha aktif kullanıyor olmasından . yani senden benden farklı hissetmiyor biz gördüğümüzden tembelleştirmişiz doku duyumuzu o kadar ya da elleri olmayan arkadaşta ayaklarıyla kavramayı kendine geliştirmiştir v.s .
ben tek elimi kullanıyorum ve ailem bir kaç senedir ehliyet al diye ısrar etmelerine rağmen binbir mazeretle ehliyet almadım.ani bi durumda 2 elle kontrol altına almaya da insanlar zorlanırken tek elle bunu yapabileceğimi bir türlü hissedemiyorum. belki araba kullansam fikrim değişir ama ne kadar kendimi gaza getirmeye çalışsamda şuan ki fikrim bu benim için zor görünüyor.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.06-2011 01:01

Alıntı Yapılan Kişi:
ayyüzlü
ani bi durumda 2 elle kontrol altına almaya da insanlar zorlanırken tek elle bunu yapabileceğimi bir türlü hissedemiyorum.
Kesinlile yaparsın.Sadece aşırı ihtiyatlı davranıyrosun... ; )
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.06-2011 02:32
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.06-2011 02:41
bülent abiye sonuna kadar destek veriyorum ve katılıyorum cok haklı bizim halkımız bi çok şeyde düşüncesiz adaletsız önyargılı ve cahil ....insanları değiştirmek zor ben ümitbeye ve gülhanıma hiç katılmıyorum ayrıca duyarsız ve konuyu bulentabının deiği gibi sonuna kadar okumadıklarını düşünüyorum gerçi yaşlarınıda bilmiyorum ama neyse.... bülentabi sağol ağzına ellerine sağlık bu yazılarından dolayı.........
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.06-2011 11:33
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.06-2011 22:18
Işimize gelmeyince!
zaten hep böyledir. işimize geldimi sakatız (otobüse parklara beleş araçlardaki indirime ve erken emekliliğe gelince vergi indirimi vs) ama tabiki duygu sömürüsü de yaparız üstelik senin bedenin,sorun etmeyi bırak artık manşetine rağmen. herşeye muhalefet olmak genelde bir kısım siyasiliğin yada kimlik oluşturmanın nemalanmanın başlangıcıdır
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.06-2011 23:11
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 26.06-2011 10:38
Konunun şekilçiliğine takılırsak ,sorunlarımızın çözümünde ve mücadelesinde savunmasız kalırız.önemli olan engellilerin eğitilmesi ve toplumun bakış acısının değişmesidir.bu koşulları asgaride sağlıyabilirsek,arabada engelli işaretinini olmasının yada olmamasının insanlar yadırgamazlar.
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları