Güzel Bir Sakat Filmi: “Engellenmiştir” / Orçun Baş [Tartışma]
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.06-2011 19:47
Tabiki yasalardan faydalanacaksın. Tabiki Rahatına bakcaksın. Ama ben yinede çok özel oldugumuzu düşünmüyorum. Yazımda da gerekli açıklamaları yaptım. maddi durumu yetersz insanlar için devletin bağladıgı sakat maaşını alıyolar ya da 2022. Peki raporu olmayan vasıfsız bir insan ne yapar? aldığı asgari ücretle 6-7 (belki daha fazla) kişilik aileye bakan insanlar var. küçücük tencelerden yemek yerken şükürü bırakmayan küçücük ışıl ışıl eden minik gözlerde gördm. evladını aç bırakmamak için kendisi aç kalan insanlarda gördüm. bence birazda bu açıdan bakmalıyız. dünya bizim etrafımmızda dönmüyo. Evet bi şekilde bişeyler ters gitti. tabiki sağlam raporu almak isterdm. tabiki iyi olmak isterdim. Ama napayım şimdi bu rahatsızlık bende diye devlet bana 2 milyar bağlasın bende oturum rahat rahat yiyim çalışmayayım falan.Bunumu istiyim.? Biliyomusun ben bu paranın helal oldugunu düşünmem o zaman. Kaç tane yetimin hakkını yediğimi düşünürüm. Kaç tane ağır engelli insanın hakkını yediğimi düşünürüm. Dediğim gibi Yardımlara çalışmalara karşı değilim. Ama fazlasını bekleyip sonrada bize sakat diyosunuz demeyi pek mantıklı bulmadım. Kimsenin işine gelmiyor açıp ders kitaplarından ders çalışmak. sınavlara girmek. Raporun arkasına sıgınıp sonra acaba devlet başka ne gibi fayda sağlar sağlamalı demek. Dediğim gibi Sözüm AĞIR durumda olanlar için değil. Bence biraz da kendimizi sorgulamalıyız. Böylece şikayetçi olmaktan vazgeçer isyan etmekten vazgeçer Kendi bedenimizi sevmeye başlarız. Sakat lafını sindirerek aslında yaşadığımız o zor şartları bile sevmeye başlarız. Bencillikten kurtulmalı önce...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.06-2011 20:47
güzel çalışma ellerine saglık
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 02.06-2011 00:46
evet ama hiç bir özürü olmadan 20 yıl pirim yatıran sağlam insanlar emekli oluyor peki 23 yıl yatırıp emekli olamayanlar ne olacak hemde onların yatırdığı paranın 3 katını yatırıp emekli olamayanlar ne yapacak benim demek istediğim de bu kardeş saygılarımla kimseden değil kendimden örnek vereyim ben 1988 sigortaya girişim var ama 1991 de giren sağlam kardeş emekli oldu benim daha 7 yılım var ve %45 oranında sürekli özürlü raporum var buyrun bakalım
sadece adalet lafta kanun değil içraat istiyoruz sesini duyuramayan nice kardeşlerimiz mağdur durumda
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 02.06-2011 08:16
İşte bu ..
Klişelere kaçmadan , acitasyonlara girmeden, duygular sömürülmeden ,uzun uzun anlatımlara girmeden engelli olmanın ve engellenmenin duygusunu ta içinizde hissediyorsunuz..
Bir şeyler yapmak isteyip de karşınıza çıkan engellerden dolayı yapamamanız, hadi yaptınız diyelim o cesaret kırıcı bakışlarla karşı karşıya gelmeniz.İşte engelli olmak bu demek ...
Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 02.06-2011 10:05
"Sorun engelli olmakta değil, ENGELLENMEKTE"...
Orçun Bey kısacık filmde bunu ön plana çıkarmış ve çok da güzel anlatmış...
Teşekkürler... Başarılar....
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.06-2011 15:05
facebook, twitter, çeşitli bloglar, vimeo gibi sosyal medyada, arkadaş arası sohbetlerde, üyesi olduğum mail gruplarında, mensubu olduğum forumlarda, gönüllü çalıştığım dernek yazışma gruplarında tarafımdan DESTEKLENMİŞTİR!
Emeği geçen herkesin eline, yüreğine sağlık!
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.06-2011 03:29
daha ne denirki çok güzel anlatmış bu kısacık filme çok şeyler sıgdırmış emegine ve yüregine saglık
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.06-2011 11:57
süper olmuş bende bir anda kendimi sahada hissettim deneyin süper bir spor ben yapıyorum
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 10.06-2011 10:15
Çok beğendim
))
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 16.06-2011 19:35
anlatmak istenileni anlatan çok güzel bir film olmuş emeği geçenlere teşekkürler
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 16.06-2011 23:50
Filmin sesli betimlemeli versiyonu da yayınlanmıştır arkadaşlar;Engellenmiştir sesli betimlemeli
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 02.08-2011 15:38
güzel olmuş tebrik ediyom emeği geçenleri
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.11-2011 17:25
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 29.11-2011 20:43
Reklamımız da yapılmış hani...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 29.11-2011 21:03
toplum için sanat
Mesaj Gönderim Yetkileriniz