Engelli partisi kurulsa oy verir misiniz? [Tartışma]
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.01-2011 00:16
Keco;
Kim demiş farkında değilim diye
Recete yazılır. Recetede şifa vardır lakin bu zengin engellide şöhret ve liderlik sevdası olursa inanın burada oyumu vermem diyenlerin bile oy vereceği tek mercidir. Allah o zengin arkadaşın kalbine böyle bir sevda ilham eyler inşallah.! Yoksa bu ülkede engellinin dostu yoktur. Kimse başına gelmemiş durumları kavrayamaz. İlla ki engelli adı ile bir parti kurulacak vizyonunda sadece engelliler olmıyacak elbet..
Hatta içerisinde engelli olmayan vekillerde barındıracak ve kendi engelli sorunlarını çözdükten sonra ülkeyi bir engellinin daha iyi yönetebileceğini dünyaya gösterecektir.
Hayatta bi çok yokluğu tatmış vicdanlı bir engelli vatandaşın , mevcut vekillerden halka daha iyi hizmet götürebileceği inancındayım.!
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.01-2011 01:09
böyle bir partiye gerek olduğunu düşünmüyorum zaten mevcut bir parti var saadet partisi başkanıda en az benim kadar engelli olay budur.
bugünki ikdidardan memnunmusun diye soracak olursanız cevabım düşünmeden evet olur
neden evet diye soracak olursanız. 3 ayda 900 tl küsür sakat maaşı alıyorum ve yeşilkart ile hertürlü sağlık imkanından yararlanıyorum.
daha iyisini istemezsin diyeceksiniz tabiki isterim ama verecek olan görmüyorum...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.01-2011 01:12
Ülke yönetimine aday insanları belirlerken onların engelli olup olmamasına mı bakıyorsunuz ? Ne alaka? Ülke yönetiminden bahsediliyor dikkatinizi çekerim, sözkonusu sadece engellilerin sorunları değil...
Bence bunu bir kriter alarak ayrımcılığı başta siz yapıyorsunuz...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.01-2011 02:48
Tamamen şahsi fikirlerimi aşağıda derlemeye çalıştım. Haaa “sen kimsin birader” derseniz benim, “”zurnanın son deliği”” misali, sol ayağı felçli kendi halinde bir sakat olduğumdur.
Bundan yıllar önce T.Sakatlar Derneği’nin Vatan Caddesindeki bir lisede yapılan seçimlerinde, adayların cehaletlerinden kaynaklanan kepazeliğe şahit olduktan sonra, elimi ayağımı hem bu dernekten hem de biz sakatlarla ilgili sair işlemlerden çektiğimi başka bir forum konusunda dile getirmiştim. Son iki yıldır biz sakatlarla ilgili karınca kararınca kendi çapımda bizlerle ilgili bazı faaliyetlere katıldığımdan bizlerin ruhiyatı ile ilgili daha net fikir sahibi oldum ve neticede iki yıl önceki fikirlerim ile şimdiki düşüncelerim arasında olumsuz manada biraz farklar oluştu.
Burada buna benzer bir forum konusu açarak sakatların siyasete aktif olarak katılmalarının gerektiğini ve bunun için de siyasal parti kurarak örgütlenmelerinin mümkün olduğuna ve bunun yapılmasının gerektiğine inandığımı ve bunu şiddetle savunduğumu dile getirdim. Hala da bu görüşümü şiddetle savunmaktayım lakin şimdi bunun hemen hemen imkansız olduğunu maalesef görmüş bulunmaktayım. Neden derseniz; bu öneriye üzerinde HİÇ BİR BEYİN JİMNASTİĞİ YAPILMADAN hemen itirazlar yapıldı. İlk gerekçe olarak da biz sakatların farklı görüşlere sahip olduğumuz gösterilerek bu farklı görüşlerin bir araya nasıl gelebileceği, nasıl hareket edebilecekleri, nasıl bir strateji izlemeleri gerektiği, böyle olumsuz şartlarda nasıl birlik oluşturulabileceği sorgulanmadan, hiçbir öneri getirilmeden olaya anında olumsuz bakıldı. Kafa kafaya verilerek bu işin olup olamayacağı ciddi ve mantıklı bir şekilde tartışılmadı. Mesela işin teşkilatlanma veya maddiyat kısmının nasıl halledilebileceği konuşulmadı. Sadece dediğim gibi olumsuz bakıldı ve bakılırken de üstelik felsefi metotla akıl da verilmeye çalışıldı. Sadece bu sitede değil dışarıdaki görüşler de ekseriyetle menfi idi. Ben şahsen bizlerin bu tavrına çok şaştım. Bizlerin kendi sorunlarına sahip çıkmasını ve bu sorunların çözümünü kendisinin halletmesini veya en azından bunun denenmesi yönünde adımlar atılmasını beklerdim. En azından bu yönde görüşler beyan etmemizi umuyordum. Mesela aylardır hatta yıllardır bir toplantıya katılmaktayım. İlçe belediyelerinin vurdumduymaz tavırlarından, bizlerin sıkıntılarına genellikle göstermelik önlemler alarak çözüm bulmaya çalıştıklarından dert yanar dururuz. Çarelerini söyleriz ama yıllardır kimsenin bu konuda radikal önlemler almaya niyeti yok, almıyorlar. Toplantılarda “HAKLISINIZ, DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ” türünden cek ve cak’larla vaatlerde bulunuyorlar ama sonuç yok. Biz bir şekilde sesimizi demir yumruk şeklinde dile getirsek kötü mü olur? Sakatlar gününde İstiklal Caddesinde elimizde trampet, ağzımızda düdük ve balonlarla, elimizde beyaz bastonlarla bir veya iki gün yürümekle ne elde ettik veya ne elde edeceğiz? Hiçbir şey elde etmek mümkün değil. Bizler böyle davranınca bizlere şirin gözükmek isteyen bazı partiler oyuncak gibi kullanacakları, istedikleri anda ellerini kaldırıp indirecekleri bazı sakatları aday olarak gösterip bizlerin oyuna talip oluyorlar. Mesela Sayın Lokman Ayva tamam bazı güzel kararlar çıkmasını sağladı, hiçbir şey yapmadı diyen ayıp eder ancak yapılması gereken onlarca kanuni düzenlemenin sadece son derece kısıtlı kısmının yapılmasına gücü yetti. Gücü yetti diyorum zira tek kişi ne yapabilir Allah aşkına? Oysa orada onlarca sakat arkadaşımız olsaydı çok daha fazla hak elde edemez miydik? Her siyasi parti aday seçerken kendisine/başkanına kulluk yapacak kişileri aday olarak kabul eder. Şimdilerde biliyorsunuz şarkıcı arkadaşımız Metin Şentürk’ün adaylığı konuşuluyor. Bu sempatik arkadaşımızın her halinden partiye kulluk yapacağı alenen ortada, kendisinin bazı beyanlarından ben böyle bir yorum yapıyorum. Kulluk yapmayıp direnmeye kalksa neye ne kadar direnebilir, bizlerle ilgili önerileri tek kişi olarak arkasına ne kadar destek alarak gündeme taşıyabilir? Neticede bizlerin siyasi parti olarak örgütlenmesi şart.
Şart ama mümkün mü peki? İşte burada cevabım maalesef HAYIR. Geçmişte ise "neden olmasın kesinlikle olabilir, olmalı da" diyordum ama dedim ya iki yıl içerisindeki gözlemlerim beni hayırcı yaptı. Öncelikle bizlerde doğru düzgün tartışma, derinlemesine ciddi şekilde düşünüp taşınma kültürü yok. Birlik yok. En önemlisi de bu zaten. Görüyorsunuz bir tasarı gündemde idi ve bu tasarıya göre sakatlar bir yerde toplanıp orda çalışmaya zorlanacaklardı. Ben 30 yıl sağlam insanlarla çalıştım, takdirler aldım sorun çıkmadı ama bundan böyle sağlam insanlarla çalışmak yassak arkadaş yassak. Belki biraz abartılı oldu bu misal ama iyice tetkik ederseniz neticede tasarı bu yönde hükümler taşımaktaydı. Organize olup bu tasarıya karşı vilayetin önündeki Ankara Caddesinde her gün tekerlekli iskemlemiz, koltuk değneklerimiz ile Eminönü’nden Cağaloğlu’na kadar gürültü patırdı yapmadan, slogan atmadan sakin sakin birkaç kere yürüsek diye birisi bir öneri getirse Allah aşkına kaç kişi bu turlama katılır? Ben eminim ki sadece bunu öneren gariban tek başına orda yürür ve canı sıkılmasın diye de etraftaki kitapçıların vitrinlerine bakardı. Neticede birlik olmayan yerde hareket de olmaz sonuç da çıkmaz.
Diğer bir neden ise bizlerin hayata küsmüş olmaları. Sakatlığımızdan ötürü adeta hayata küsmüş gibiyiz. "Etraf bana bakar, etrafa ayıp olur" düşüncesiyle bizler denize bile girmekten kaçınırken elin gavuru bırakın denize girmeyi diskoya gidip pistte arabası ile dans bile ediyor ve kimse kalkıp da bunu garipsemiyor.
Bunu söylemek istemezdim lakin bizlerin ne yazık ki eğitim seviyemiz oldukça düşük. Keşke eğitim seviyemiz daha yüksek olsaydı da başkalarının verdikleri ile yetinmek zorunda kalmasak buna karşı çıkabilseydik. Eğitim seviyemiz düşük olunca ne yazık ki güven eksikliğinden ötürü bu partileşme işine de soğuk bakıyoruz.
Daha başka nedenler sıralamak mümkün lakin gecenin bu ilerlemiş saatlerinde kafa artık daha fazla basmaz oldu. Netice itibariyle biz sakatların partileşmesi ve parlamentoda iyi kötü kendimizi temsil edebilir hale gelebilmesi çok güzel bir ütopya ama ne yazık ki bu şartlar altında mümkün olmayan bir şey, dediğim gibi sadece GÜZEL BİR ÜTOPYA. Biz yine bazı partilerin bize atacakları ile yetinmek zorundayız maalesef.
İyi uykular ayakta uyuyan ve arada sırada da oturduğu yerken felsefi ahkam kesen biz sessiz kalabalığa.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.01-2011 09:11
şu emekliliğimi ele alayım engelli adına siyasete girmeyi çok isityorum hayırlısı bakalım
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.01-2011 11:32
SiyahPelerinliAdam;
Maksat ülkeyi yönetmek değil ki. % 5-6 oyla iktidar olunmaz, aslına bakılırsa baraj bile geçilemez. Maksat ülkeyi yönetenlere karşı bir engelli muhalefeti oluşturup, engelliler adına daha aktif olmaları için üzerlerinde baskı kurmaktır.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.01-2011 11:45
Zaten böyle bir parti var haberi olan var mı 8 milyon engelli var iyoruz bu partinin normalde mecliste olması gerekmezmiydi neyse çok fazla yazmayacam ben olan sahip çıkalım önce
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.01-2011 11:47
Hangi partidir o? Gerçekten bilmiyorum.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.01-2011 11:49

Alıntı Yapılan Kişi:
meliha
oy vermem...hani onca dernek, kurum, kuruluş var engelliler için, hangisi veya kaçtanesi amacına tam uygun hizmetler vermekte?? ben parti olarak ta her şeye kesin bir çözüm getireceklerine inanmıyorum, sonuçta SİYASET...onlar da siyasetin farklı iç dünyasına kapılıp giderler birgün...oy vermem...
En güzel cevabı meliha hanım vermiş... +1
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.01-2011 11:57
Türkiye Özürlüler Partisi
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.01-2011 11:57
parti lideri ve teşkilatın bir çoğunun engelli olması kaydı ile.bir çoğu diyorum çünkü kukla bir lider hiç istemem.inşallah kurulur böyle bir parti güvenimizi sağlar ve biz de destek oluruz.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.01-2011 12:03

Alıntı Yapılan Kişi:
serdaruz
Türkiye Özürlüler Partisi
Öyleyse bu parti çatısı altında örgütlenilebilir ve bu parti desteklenebilir. Hâlâ varlığını sürdüren bir parti mi bilmiyorum ama bir internet sayfası bile yok. Biraz araştırayım bakalım.
Konu Keco tarafından değiştirilmiştir (17.01-2011 Saat 12:54 ).
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.01-2011 12:45
en başta böyle bir parti kurmak ayrımcılığın daniskasıdır.bizim diğerlerinden ne farkımız varki ayrı parti kurmak için..Bizler bu toplumda birer bireyiz.hepimizin başka başka sorunları var.ama ortak paydamız insan olmak.Sorun burada zaten.Bizim kimseden farkımız yok.Ama engellilerin daha fazla siyasetin içinde olmasını isterim.bunu yapacak potansiyelimiz ve birikimimiz var.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.01-2011 12:57
gelin hep berabar bu işe gönül verelim tcmm sinde çogunlıkla temsil edilelimki herkes anlasın oz am gücümüzü yada seçimlerde oy kullnmıyak o da olmaz gine bu iş beraberlikten geçiyor hep beraber meclise hadi hayırlısı
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.01-2011 13:03
Başkan beni seçin bak engelliler için nasıl mücadele veriliyor görün meclisteki engellilerin haklarını savunan kişiler kendi cepleri için mücadele veriyor sadece sözde bitiyor iş gerçekte iş icrata geldimi engelliler için bir adım bile atmıyorlar varsa yoksa para
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları