Süper sakatlar! [Tartışma]
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 20.10-2010 21:17
yani yürüyüp koshabilmenin, sakat olup da bisiklete binerek, daga tirmanarak, bungee jumping yaparak falan saglamlarla yarishabilmekten cok daha degerli oldugunu hatirlayarak haline shükreder, rahatlarsin

... saglam oldugun halde bi sakat kadar bisiklete binememe kompleksini ashtigin icin de süper saglam olur cikarsin

... denge de tekrar yerini bulmush olur

...
Valla tam isabet rekucum
bu konuda engellilerin engelsizlerden cok farkli olmasini neden bekliosun ki?

... hepsi de ayni (yatar yeri olmayan) sistemin parcalari degil mi?

...
Sözün gelişi öyle dedim yahu
Yoksa yatar yeri olmayan sistemi bilmem mi
Parçadan girdik işe.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 21.10-2010 13:40
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 22.10-2010 07:45
Aysel, bu ifadeyi dalga geçmek için yazmayacağım,insanların bana yaşattıklarından dolayı.Hakikat yani,latife değil,şaka değil.MSN'imde çok defa bu yazıyı bulundururum.Hoşça bakın zâtınıza.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 23.10-2010 14:26
Rekum, ("Başarmak mümkün, açın sakatların önünü, onlar da düz duvara tırmanabilir, fırsat verin") tümünü birden değerlendirip, sakatlığı üstesinden gelinmesi gereken (üstesinden gelinmesi mümkün!) bir durum olarak ortaya koyan, başarının peşinde koşan süper-sakatları cilalayan, bunu yaparak aslında "başarısız/süper-olmayan sakatları" ve onların yaşamlarını değersizleştiren bakış açısını eleştirmeye çalışıyorum. "Süper" olunduğu ölçüde "değerli" sayılmak ile "sıradan" olunduğu ölçüde değersiz/kayıp bir yaşama mahkum edilmek arasındaki bağı eleştiriyorum. Volkan'ın yazısında tersten söylediği gibi, "süpersin" demek bir hakaret aslında...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.10-2010 20:19
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.10-2010 20:48
cicikız bir tarafta demişsin ki:" ...kimse ile karşılaştırılmadan yaşamak ve içime sindirmek istiyorum. "
Başka bir tarafta da demişsin ki: "Herkesin yapabildiği bir şeyleri yapabildiğim için süper olmak,"
Bir yrde "beni kimsyle karşılaştırmasınlar" diyorsun başka yerde "başkalarının yapabildiği şeyleri yapmakla" aslında başkalarına göre kendini konumlandırıyorsun.
Aynı şeyi "eksiğim" derken de yapıyorsun. Yine kendini bir şeye göre konumlandırıyorsun. ORtada sana göre bir "tam" var sanırım ve eksik olduğunu söylüyorsun. Yaman bir çelişki bu. Yani okuduklarımdan böyle anladım ben.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.10-2010 21:35
Kimse ile karşılaştırılmadan daki kastım aslında şikayet etmeye hakkımızın olmayışı ve hep kendimizden daha kötüsünü bakmaya yönlendirilmemiz ve bunu mecbur hale getirilmesi.
Bisiklete binmek gibi aslında toplumun belki %50 sinden fazlasının yapabildiği bir şeyi hasbel kader bir sakatın yapmasının yüceltilmesindeki rahatsızlık. Ben çelişik bi durum göremiyorum.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.10-2010 22:25
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.11-2010 23:55
Yazıda vurgulanmak istenen mesaja katılıyorum; engelli bir insan da birşeyleri engelsizler gibi başarabilir. Belki onlardan daha iyisini bile yapabilir kimi zaman. Ancak engelsiz insanların başarılı olmalarından daha süper daha anormal yada daha doğaüstü birşey değildir bu. Buna katılıyorum ama engelliyiz diye sürekli bu engelle damgalanmış yaşamak da saçma olur diye düşünüyorum. İnsan birşeyi hayata geçirmeden önce düşünür ve bu düşünce negatifse yapacağı şey de negatif olur. O yüzden pozitif düşünce bence gerekli. Hem Polyannanın suçu ne?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.11-2010 19:50
hislerimi ustaca dile getirmişsin Volkan,yüreğine sağlık
imkanlarımın el verdiğiyle öyle fazla bir efor bile harcamadan hayatımı devam etmeye çalışırken cevremdekilere göre nefes almam bile mucize olsa gerek süpersin yorumları aldığım bir adım daha geri attığım da oluyor.
Aslında engelliler de engelsizler de bir ikilem içinde.bizler bedensel olanaklarımızın el verdiği ile bişeyler yaptığımız da, cevreden nasıl yaptın, aslansın sen tezahüratları aldığımız da, vayyy ben diğer engelli arkadaşıma göre iyi şey başardım süperim şeklinde gaza geliyoruz .ama düşünmüyoruz ki bizler de düşünen ve birşey yapmak istediğinde aklını kullananarak bir pratiğini bulan diğer fertlerden farklı değiliz.yaptığımız da (istinalar hariç onlar kaideyi bozmuyorlar
) sıradan bişeyler.
engelli olmayan da bize,sen derdinle uğraşman gerekirken toplumda yerini duruşunu düşünmen gerekirken benle nasıl aynı düşündün ve yapabildin kaygısı ve hayreti içinde kalıyor.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 28.11-2011 05:12
bence bu sözü bulana süper beyinli demek gerek
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 30.11-2011 09:01
ben özel tertibatsız sağlam insanların sürdüğü bisikleti tek bacağımla sürüyorum sükürler olsun.ama isterdimki görme engellilere tanınan haklar ortopedik engellilerede tanınsın.adamlar birilerinin yardımıyla bisiklet yarısmalarına katılıyorlar.hatta uluslar arası yarısmalara katılacaklar ne is anlamadım.
biz bağımsız sürüyoruz hemde kilometrelerce,sonra dağdan kendimizi asağı atıyoruz bisikletle ama kendimize.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 30.11-2011 10:14
Görme engellilere tanınan haklar ortopedik engellilere tanınıyor mu bilmiyorum. Ancak bildiğim şu ki Altınokta inanılmaz derecede aktif bir dernek. Kendi haklarının sürekli takipçisi, kamuoyu baskısı oluşturarak , davalar açarak sonuna kadar savaşıyorlar. Bir de Sakatlar Derneği ve Konfederasyonuna bakalım. Yorumsuz !!!!
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları