+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 5 / 16 İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 15 ... SonSon
Toplam 226 mesajın 61-75 arasındakiler
Engellilik ilahi ceza mı? [Tartışma]

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    @Fuzulim çok güzel ifade etmişsin. Ancak amaç kışkırtma, senin verdiğin örnekler çürüttüğün fikirler önemsenmeyecek yine aradan bir sözcük bulunup onun üzerine satırlarca yazılacaktır. Bu düşünen eleştiren tarafın kim dayatmacı davrananın kim olduğunu gösteriyor.

Diyanetin varlığı ise hep karşı olanların iddia ettiği gibi laikliğe tehdit değil özellikle cumhuriyetin ilk yıllarından beri laikliğin korucuyucusu olmuştur. Dini eğitim ve fikirlerin kişilere bırakıldığında ne sonuçlara varacağını osmanlının gerileyen ve yozlaşan sisteminden görüyoruz. Öyle ki cumhuriyetimiz ikinci bir kurtuluş savaşını da bu zihniyete karşı vermiştir. Sonuçta osmanlı da hiçbir zaman farklı dinlere şiddet yaşanmamış bir çok millet yüzyıllarca huzur içinde yaşayabilmiş ancak yozlaşan ve gerileyen sistem ve yönetim zafiyetiyle o duruma gelmiştir. Aynı yozlaşma şimdi diyanet içinde geçerli fakat bu gereksiz olduğu anlamına gelmez sadece Türkiye'deki birçok sistem gibi yeniden düzenlenmesi ve siyasetten tamamen ayrılması gerekiyor.

:shock: :shock: :shock: öyle konular çıkıyo ki karşıma vallahi hönq oluyorum :shock: :shock: :shock:

hadi sonradan engelli olanlara yaptıklarından dolayı cezalandırıldılar( bende dahil) diyelim. Peki doğuştan engelli olanların ne gibi bi suçu vardı da engelli olmakla cezalandırıldılar :?:

Hayatın anlamını 18 yaşımda engelli olduktan sonra çok daha güzel anladım. Bunun için engelliliğimi bir cezadan çok, olsa olsa mükafat olarak görebilirim... ( kişisel görüşümdür)

sevgiyle...

3. EBİZ'de Araç kullanımı için özel donanımlar ve araca transfer sistemleri EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye Tekerlekli sandalye kullanıcıları için özel olarak tasarlanmış pantolonlar EBİZ'de...

diyanettekilerin yaptıkları
    bilmişlik!!!

zekeriya beyaz da tv oyuncagı olmustu.
    Diploması olan "biliyorum diye"dolasıyor.Yazık

nasıl ki bazıları, hatta hiç azımsanmayacak oranda kişi ceza olarak görüyorsa engelliliği, aynı şekilde bunun bir lütuf olduğunu, karşılığını muhakkak alacağını düşünenlerde var. Oysa bu tür düşünceler gereksiz bunu kimse bilemez..
    Benim inandığım ise kader, kaderim de var ve ben bunu yaşıyorum...

Ayrıca ceza olarak görenler de bir takım kabahatler yapmış olucak ki.! kendilerini suçlu gördükleri için cezalandırıldıklarını düşünüyorlar....

biricik
    aynen katılıyorum.
    ceza olarak görmek icin VİCDAN dan kaynaklanan sorunların olması gerekiyor.

Standart ACABA MI?

Arkadaşlar benim aklıma bazen şöyle düşünceler geçiyor.Kendimle yalnız kaldığımda geçmişte yaptığım bir hata yüzünden bu iş başıma geçti ?Bazende ALLAH bizi böyle sınava tutuyor diyorum.İş kazası 2004 yılından beri parplejiyim.Sizin bukonuda görüşleriniz nedir?

Merhaba Mırro!
    Topu topu beş yıllık bir dünya deneyimimde ne gibi büyük bir hata yapmış olmalıyım ki beş yaşında bu ceza verildi dersin Aman Allahım! çok büyük olmalı ki iki bacak ve bir kol şimdi ampute Bunlarla o güzel beynini yorma, üzülme. Bedenler ruhların barınağıdır. Sadece bakımlı ve temiz olsun yeter. Ha üç oda bir salon olmuş, ha triplex olmuş, ha bir oda bir mutfak olmuş ne farkeder (Belki biraz kaba bir benzetme oldu ama ) Önemli olan içinde ne kadar mutlu ve huzurlu olduğundur. Ve ne kadar yansıttığındır yaşama ruhunun o güzel renklerini...

Işık ve Sevgiyle kal...

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mırro
    Arkadaşlar benim aklıma bazen şöyle düşünceler geçiyor.Kendimle yalnız kaldığımda geçmişte yaptığım bir hata yüzünden bu iş başıma geçti ?Bazende ALLAH bizi böyle sınava tutuyor diyorum.İş kazası 2004 yılından beri parplejiyim.Sizin bukonuda görüşleriniz nedir?
    Bu ne yahu ne sınavıı ? Kim neden ve neye karşı sınav ediliyor ? Aman tanrım.:shock: Bu çağda böyle düşüncelerdemi varmış :?: breh breh breh.

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: asya74
    Merhaba Mırro!
    Topu topu beş yıllık bir dünya deneyimimde ne gibi büyük bir hata yapmış olmalıyım ki beş yaşında bu ceza verildi dersin Aman Allahım! çok büyük olmalı ki iki bacak ve bir kol şimdi ampute Bunlarla o güzel beynini yorma, üzülme. Bedenler ruhların barınağıdır. Sadece bakımlı ve temiz olsun yeter. Ha üç oda bir salon olmuş, ha triplex olmuş, ha bir oda bir mutfak olmuş ne farkeder (Belki biraz kaba bir benzetme oldu ama ) Önemli olan içinde ne kadar mutlu ve huzurlu olduğundur. Ve ne kadar yansıttığındır yaşama ruhunun o güzel renklerini...

Işık ve Sevgiyle kal...
    Saygıdeğer asya74 mirronun yazdıklarını büyük talihsizlik olarak algılıyorum bende.Lakin;"Sadece bakımlı ve temiz olsunlar yeter birde oda salon olayları vardı,ancak vallahi birşey anlamadım ben :?

saygılar.

Merhaba Sunburn,
    Bedenlerimizden bahsetmeye çalışıyordum. Bedenin, ruhun barınağı, evi olduğundan… Bir evdeki oda sayısı (kolların bacakların ve duyu organlarının eksikliği veya kısıtlılığının önemli olmadığından), kullanım alanı veya güzelliği değil, temiz ve bakımlı olması ve içindekinin yani asıl ev sahibinin (ruhun, kişiliğin) güzel olması gerektiğinden…

Umarım bu kez yeterince açık olmuştur

Işık ve Sevgiyle kalın...

allah keyfine göre kimini engelli kimini fakir kiminide zengin yaratmış mesala ben fakirlikten sürünürken zengin o biçim yaşıyo işte bunun sorumlusu allahtır :evil:

4 SENEDIR NEYDI GUNAHIM SARKISINI BOSUNA SOYLEDIM BEN
    TUH ULAN OKADARDA GUZEL SARKILAR VARKEN

dinler tarihini okuyun . dinlerin geçirdiği evrimi çok rahat anlarsınız . tabi bir yaratıcının olmadığı fikri herkesin kabul edebileceği bir şey değil .

BU ALLAHIN TAKDIRIDIR VE BIZ ONUN KULLARIYIZ UNUTMAYALIM BU BIR SINAV DUNYASIDIR

ZAFERE GİDEN YOLDA ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR

ne zaferi ya kardeşim savaşa mı gidiyoruz . herkes gibi doğduk hayatta yerimizi aldık . bizi bekleyen ödül falan da yok . hem kim niye ödül versin ki ? sizi engelli yarattık pardon. dünyada çok çektiniz alın size cennet mi diyecekler güldürme dostum

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    EVET HEPIMIZ UZULUYORUZ AMA YAPACAGIMIZ BIRSEY YOK
    BIRISININ ELINDE SIHIRLI DEGNEK YOK KI GORMEYEN GOZLERIMIZ GORSUN UZERINE BASAMADIGIMIZ AYAKLARIMIZIN UZERINE BASALIM

BENIM ICIN ONEMLI OLAN VASIF TIR
    VASIF LI BIR OZURLULU HERZAMAN HAYATA BAGLANIR AKLINI YAPTIGI IS ICIN KULLANIR BEN NEDEN SAKAT OLDUM BENIM CEZAM NEYDI DIYE DUSUNMEZ ARKADAS CEVRESI OLUR O INSANLARI BULACAGINA INSANLAR ONU BULUR
    NIYET YETERKI IYI OLSUN MUCADELECI OLSUN HER INSANIN SIKINTISI OLDUGUNU UNUTMAYALIM...

+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 5 / 16 İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 15 ... SonSon

LinkBacks (?)

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı