Arkadaşlar
5378 sayılı engelliler kanunun 31'nci maddesi der ki :13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 61 inci maddesinin birinci fıkrasına (n) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent ve ikinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir. o) Özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerinde,
(o) bendinin ihlâli hâlinde para cezası iki kat artırılır.
Evet arkadaşlar bu kanunu çoğumuz engelli olarak biliyoruzdur ya engelli olmayanlar ne kadar biliyor? İfade etmeliyim ki hiç bilmiyorlar. Ya da bildikleri halde engellilerin haklarını gasp etmeyi kendilerine helal sayıyorlar.
Artı bu hakkın gasp edilmesine engelli park yeri bulunan yerdeki özel güvenlik görevlileri olsun ,yöneticisi v.b. kişiler buna göz yumuyorlar. Ben artık bu kanunun yazıyla basılıp engelli park yerlerine asılmasını istiyorum. Vatandaşa buraya park etmeniz yasak aracınızı kaldırınız yoksa hakkınızda cezai işlem başlatılır deyince ''olsun polisi arada yazsın cezayı'' diyecek kadar pişkinler var maalesef.
Artık bu insan demiyeceğim bu varlık ve onun gibi engellilere tanınan hakkı gasp ettirmeyi kendinde hak görenlerle uğraşmaktan midem bulandı. Ama kazanılmış bir hakkın gasp edilmesine gönlüm razı gelmiyor ve mücadeleye devam diyorum. Bu millete engellinin de vatandaş olduğunu hatırlatılması lazım.
Arkadaşlar hakkımızı yedirmiyelim eğer ki her kim olursa olsun engellilerin hakkını gasp ederse ilgili kolluk kuvvetlerine yazılı veya sözlü şikayetimizde bulunalım. Gerekirse engelli park yerini işgal eden araçların fotolarını çekerek polise bildirelim.