Haklarımız için neden eylem yapmıyoruz? [Tartışma]
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.10-2009 14:36
engellinin deil engellinin ekonomik varlığının avına düşecekler, çıkar ilişkisi yani, böylebir ilişkiyle engelli kurtulmuş olacak. engellinin samimi duyguları ne olacak, çıkar ilişkisi olduğunu bilerek nasıl sevecek sevilecek, nasıl emek verecek alışacak, 2 maymunumu oynayacaklar .
abi bu düşmü insanca. gerçi soru rekuya sorulmuş dayanamadım benimde cevap hakkımın olabileceğini düşünerek yazdım.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.10-2009 15:16
Eski bir siyasimiz herkese 2 anahtar vereceğini vaadetmişti. Bizden de engelliye 2 anahtar. Engellinin 2 anahtarı olunca ailesi, sosyal çevresi, devlet onu birey olarak var sayacak mı acaba? Çünkü engelli birey sayılmaz Türkiye'de... Çünkü engellenir... Ve ancak sadaka kültürüyle yoğrulmuş ülkemizde devlet bile sadaka gibi(!) maaşlar bağlamaktadır zor bela...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.10-2009 15:39
Tavsiye edeceğiniz bir dernek varmı
bu konuları görüşebileceğimiz...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.10-2009 15:41
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.10-2009 15:53
engeli miletvekilimiz var sağ olsun hiç konuştuğunu görmüyoruz.
Konu imQ tarafından değiştirilmiştir (13.10-2009 Saat 12:04 ).
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.10-2009 16:15
Konu dallandı budaklandı, kimileri içini kustu, kimileri felsefesini yaptı. Basit cümlelerle düşünüp, az yazarak ve konunun özünden kopmayarak fikirlerimizi yada isteklerimizi yazsak daha verimli olur bence. Yazara bugünkü yazın niye bu kadar uzun demişler oda - Eskisi kadar vaktim yoktu demiş....
konu o kadar karmaşık ve felsefe tartışmalarına döndü ki, benşahsen birşey anlamadım yazılanlardan ve çoğunun gözlerinde girdaplar oluştuğundan şüphem yok...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.10-2009 16:22

Alıntı Yapılan Kişi:
leventsarıtaş
engelliler hakları için neden eylem yapmıyor?
ne zaman
Konu imQ tarafından değiştirilmiştir (12.10-2009 Saat 22:54 ).
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.10-2009 16:40
Levent haklı değilsin eleştirinde..
Ben orada seçim hakkının tamamen ve salt olarak engellinin elinde olması için bu teklifi sundum.. Dikkat edersen o bir kerelik yada başkalarına bağımlı değil.. Meta olmayacak hiç bir şekilde, aksine seçebilecek.. Seveni ni seçmek ona kalmış artık..İlk önüne geleni seçse bile, toplumda herkesin olduğu onunda hata yapma şansı olacak ..
Sevgi yada sevilmenin alt yapısı bunlar değil fakat eksi durumdan normal düzleme çıkarılma hareketi diyelim bu işleme..
Ayrıca Reku bilir; Almanya'da ciddi sakatlığı olanlara devlet hemşire hakkı tanır.. Hemşireyi seçme hakkı sakatın kendi inisiyatifi altındadır..Ve genelde eşler olur..
Çok havada bir ütopyadan kaynaklanmıyor benim düşüncelerim..
Seçme hakkı bir kerede engellide olsun diyorum ben..Metalaştırmayla alakalı değil bence.. Eğer öyle düşünüyorsa, evlenmez ve normal olan neyse, inancı neyse oradan devam eder..
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.10-2009 18:04
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.10-2009 18:32
Baba..
''Bak açıklayınca ne kadar matrak şeyler var o madde içinde..'' dedim..
En fazla sen ciddiye aldın yaaaa... Hayrola Maliyenin başınamı talip olacan ilerde?
Pazarlığa böyle başlıyalım bizde, bakalım onlar ne verecek..
Kendine iyi bak..
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.10-2009 19:13
Tamam.. Anlaşıldı da..
Bu tür pazarlıklarda ilk izlenimin önemi büyüktür..
Böyle uçuk tekliflerle gittiğin zaman "la bunlar bizimle dalga geçiyorlar" bön yargısı öne çıkar ve olabilecek/aklı başında/ayakları yere basan önerileri kabul ettirebilmen için ayağınla kuş tutman gerekir!!
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.10-2009 19:21
Konu dışına çıkılmışken merak ettiğim bir konu var;
*Bana göre engellilerin en büyük sorunu cinselliktir..(bana göre ülkemizin kanayan bir yarasıdır.gerçek anlamda cinsellik olgusunu yaşayan bireylerle yaşadığını zannedenler arasında büyük bir sorun var.birde cinsel kimlik ülkemizde ne derece sağlıklı...ilk deneyimlerin nerelerde yapıldığı hatta aile büyüklerinin yol gösterdiği gerçeğini göz ardı etmeden ilk deneyimin bıraktığı psikolojik etki büyük sancılara gebedir...Engellilerin cinsel kimlikleri ya da cinsel yaşamı bence sağlıklı görünen insanlarınkinden farklı değil...kaç çift gerçek anlamda kendi cinsel kimliğini bulmuş da yaşıyor bu başka bir tartışma konusu tartışılabilir.
*Ülkemizde 2022 maaşları bile ailenin ortak bütçesine gitmektedir..(bu konuda sizinle hemfikirim)
*Engellileri engelli ile evlilik yapmak zorunda sanan insanlarla dolu bir toplumdur ülkemiz..
(engelli olupta kendi engelini diğer engelliye göre daha az bulup engelliler olarak evlilik kriterleride tartışmaya açık bir konu.hani bırakın sağlıklı dediğimiz insanların bu düşüncesini bir köşeye bu ayrımı engellilerde kendi arasında yapıyor..ne kısır döngüdür bu..)
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.10-2009 19:35
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.10-2009 19:47
türkiye halklarının gelenek töre yapılarından görücü usulünden aiyle baskısından aşiret ocak baskısından milliyet din inanç farlılığından engelsiz bireyler özgür seçim yapamıyor daha, engelliler nasıl yapacak?
hayelde olsa yasa çıksa bile aiyle kurumundan engellinin bağı kopmaz hele bağımsız hiç seçim yapamaz avrupa nın kültürügibi deil bizim halklarımızın kültürleri. bizim aiylelerimiz engelsiz 40 yaşındaki bireyi bile kontrolu altında tutuyor.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.10-2009 19:48
Sgrboy haklısınız herkes kapısının önünü süpürsünde bunu zaten aile karşı bir savaş vermek değil midir. yani bir nevi bir duruşa karşı ,karşı duruş yaşasın mücadele yani (eylem yaptık yani ama bunu sadece çevre biliyor..sonrası zaten belli)...
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları