Engellinin siyasetteki yeri… [Tartışma]
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 30.08-2010 16:27
c-legg;
Siyasete giren şöhret illaki koltuğa oturur demişsin ama İbo Tatlıses niye oturamadı.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 30.08-2010 23:10
yasin258;
Seçimlerde adaymı olduda seçilemedi? Ben Tatlıses in siyaset yaptığını bilmiyorum..?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 30.08-2010 23:43
12 eylül deki referandumda ,özürlülerle alakalı bi kaç düzenleme var..
her ne kadar ben bu referandum a katılmayıp boykot(sandığa gitmeme) tercihini kullanmak durumunda kalsamda,pozitif ayrımcılık yapılacak maddeler var..buda iktidar partisinin özürlü ve ailelerinden oy toplama ihtiyacını gösteriyor..zaten bunu normal yasama döneminde yasalaştırmaya gitmiş olsaydı bu madde hemen hemen çoğunluk oylarıyla geçecekti..ama bunu
iktidar partisi istemedi ,özürlüleri vitrin malzemesi yaparak evet oy avcılığına soyundu..
sonuç olarak;
12 eylüldeki yapılacak referandum maddelerinden birinde özürlüler lehine bazı pozitif düzenlemeler yapılacak ve bunu anayasa mahkemesine eşitlik ilkesine aykırılık sav ıyla dava açılamıyacağına dair maddeler var..
Herkes kendini düşünmeden önce bu vatanı düşünerek referandum tercihini kullanacağını düşünerek herkese selamlarımı gönderiyorum..
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 31.08-2010 03:16
Merhaba arkadaşlar...yazı yazan tüm arkadaşların yorumları benim için çok değerli,yorumlarından dolayı hepsilerine teşekkür ediyorum..
Acaba bu yarumları yazan yada okuyan arkadaşlara ben bir engelli ve dernek yöneticisi olarak soruyorum..
Bizler BİZ HİÇ BİRBİRİMİZİ SEVDİK Mİ ?
Evet farklı düşünenler olur elbete..ama biz engelli bireyler birbirimizi diğer normal (fiziksel anlamda) insanlardan daha fazla ezerek,onları bir basamak olarak kullanıp bir yerlere gelmeye çalışıyoruz..
Artık SİYASETE girdiğimizi düşünün vay halimize diyorum...
Ama bunun çaresi de var EĞİTİM...EĞİTİM..EĞİTİM.. ve yine EĞİTİM
İnsan eğitimle doğmaz, ama eğitimle yaşar Cervantes
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 31.08-2010 03:49
Sizin bizi sevmediğiniz belli ! Bizlerin ismini kullanıp para toplamak sevmediğinizin delilidir.
Eğitim şart özellikle dernek yöneticilerini..eğitmek lazım..c-legg
Ne hakla benim adımı benim ünvanımı kullanarak para toplarsın ? Dernek yönetiyormuş sadaka toplayıcısıyım desene şuna.!
Siyasete girecek tabi benim kardeşim hakkını orda alıcak senin gibi sadaka toplayarak değil!! bizi rencide ederek değil.!
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 31.08-2010 07:18
Napalım bize daha doğru düzgün iş bile vermiyor bu millet vekalet mi verecek ya güldürmeyin beni güç birlikten doğar arkadaşlar ben her köşe başşında bi dernek görüşüne sonuna kadar katılıyorum bu kadar fazla bölünmemek lazım bence bir olup beraber hareket etmemiz lazım
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 31.08-2010 07:57
bu kadar konuşmadan sonra, eeee ne yapıyoruz parti kuruyormuyuz? hadi ordan.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 31.08-2010 08:07
ya hadi ordancı zihniyetle ancak böyle burda tartşabiliyoruz bu konuları ondan sonra insanların bize bakış açılarından bahsediyoz burda yok ya varmı öyle yağma 8 milyon kişiden bahsediyoz 4 kişilik bi ailesi olsa iktidara taşıyorsunuz bi partiyi sizin gibi hadi ordancı zihniyetler yüzünden bu durumlardayız sayın yeşillik
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 31.08-2010 08:13
kardeşim beni şimdi Süleyman Demirel gibi konuşturacaksın. siz parti kurdunuzda biz oy mu vermedik? gelin kuralım partimizi seçelim aramızdaki en siyasi kişiyi ilk oyu benden alın. hadi bakalım var mısınız?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 31.08-2010 08:30
ben aynen varım kardeşim. bakalım aramızdan kaç tane yürekli gözü kara arkadaşlar çıkacak doğrusu merak ediyorum.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 31.08-2010 08:56
evet bencede siyasi katılımlar olmalı güzel olguların olabilmesi için her siyasi partinin en az 3 engel grubunda engelli bulundurmalı... Ortapedik, görme ve işitme birde tercümanı işaret dili tüm insanlar tarafından öğrenilebilmeli mimar ve inşaat ulaşım alanlarında yeni düzenlemeler yapılabilmeli ulaşımdaki farklılıklarda artabilmeli...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 31.08-2010 09:45
bülent abi parti kursun valla hangi ideolojiyi paylaşırsa paylaşsın farketmez 1 oyum var o da ona: )
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.09-2010 07:21
metin şentürk parayı bulmuş anlamaz engellinin halinden. ya bu ülkede birde fakir ama akıllı birinden lider olsun, hep zengin hep zengin. zengin adam ne anlar fakirin halinden?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.09-2010 07:29
iyi ya ben el atayım bari ne de olsa iyide nutuk çeker,her telden çalablir tam bir politikacı gibiyim buaralar: )
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.09-2010 14:18
neden gelmesın kı 1 engellı en az 3 oy demek yeterkı yapan olsun tc nufusuna gore 3 oy demek buyuk oran 1 oy uzerınden hesaplasan bıle 8 ila 10 mılyon oy demek buda bır partıye yeterde artar bıle bulent nedersın bırazda meclıste otur da ADAM gorsunler
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları