Ankilozan Spondilit (AS) olan kim var?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.11-2009 17:24
Bu hastalığın tedavisi yok.Anti tnf ilaçlarla anca etkisi azaltılmaya çalışıyor.Yalnız bu ilaçların yan etkilerini göze almak büyük cesaret ister.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 08.12-2009 20:07
öncelikle geçmiş olsun bu hastalığın ne yazıkki şu an için bir tedavisi yok sadece rahatlatıcı ilaçlar var yani hastalığı baskılayıcı özellikleri olan ama bu ilaçlarında tabi ki her ilaçta olduğu gibi yan etkileri var bunun için sürekli doktor gözetiminde olmanız gerekiyor ben 1.5 tnf türü ilaç alıyorum şu an çok rahatım hatta hiç ağrım yok diyebilirim herkese ağrısız günler
mehmetkandakoglu@hotmail.com
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.12-2009 12:16
ankilozan
öncelikle herkeze gecmiş olsun adım metin bende 1992 yılında yakalandım. 2006 yılına kadar ist. gitmedigim hastane kalmadı. kullandıgım ilaclar ENDOL SALASOPRİN İNDOSIT. ve kortizon deltakotril. arkadaşlar ORTOBEDİYE ve FİZİK TEDAVİYE gitmeyin PARA tuzagı. gideceginiz yer ROMOTOLOJİ bölümü İsatanbuldaysanız eger ÜNİVERSİTE HASTANESİ CAPA.ve GÖZTEPEDE MEDİCALPARK hastanesi. 2006 dan beri ENBEL ignesi kullanıyorum cook şükür iyiyim. ben cok cektim siz cekmeyin msn legendfb_34@hotmail.com yardım etmek isterim
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 02.01-2010 20:48
ankilozan spomdilit hastalığı nedirin cevabııı.
ANKİLOZAN SPONDİLİT
» Giriş
» Neler oluyor
» Bel Kemiği
» Bu basit bir sırt ağrısı değil
» Etkiler ( İlk Belirtiler)
» Kol ve Bacak Eklemleri
» Diğer Sorunlu Bölgeler
» Testler
» Bağlantılı Problemler
» Dış Görünüş
» Tedavi
» İstirahat
» Yatağınız
» Tıbbi Yaklaşım
» Vücut pozisyonu
» Aile
» Çalışma Hayatı
» Araba Kullanma
» Spor ve Egzersiz
» Günlük Egzersiz Programı (esnekliği ve gücü korumak için)
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 21.03-2010 16:26
herkese selam bende ileri derece a.s liyim 2 kez bel fıtığı ameliyatı sonrasında a. s teşhisi konuldu sonrasında sol total kalça protezi ameliyatı yani anlıcağınız geç teşhis yani tıp depti.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 20.04-2010 22:30
Ankizolon spondilit
Slm bende a.s. Hastasıyım
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 30.05-2010 13:39
+1 bende as ile mücadele ediyorum.. Yaklaşık 15 yıldır. Bu hastalıktan rapor alan arkadaşlar var mı? Genellikle % kaç veriliyor?
Sevgiler.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 02.06-2010 15:17
Merhaba bende 2 senedir cerrahpaşa'da tedavi görüyorum AS tesisi kondu bi çok çeşit ilaç kullandım şuan kolşison denen akdeniz ateşi olan hastaların ilacından kullanıyorum onunda pek faydası olmadı benım sadece diz kapaklarım şişiyor ve tutuluyor kışın bu daha kötü oluyor...Bu hastalıkla ilgili vergi indiriminden yararlanan arkadaşlar varmı acaba % kaç rapor veriliyor.bitkisel olarak tavsiye edibiliceginiz bişeyler varmı.
Herkese agrısız günler.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 05.06-2010 22:19
ankilozon sipondilit - amiloidoz hastalıgı olan var mı
ankilozon spondilit - amiloidoz hastasıyım ç.ü balcalı hastanesinde tadavi görüyorum aynı hastalıgı olan arkadaşlarla tanışmak hastalık hakkında bilgi almak istiyorum
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.01-2011 15:55
Merhaba ben de as hastasıyım .5 yıl dan beri ağrı çekiyordum hep kas gevşeticiler kilo ver sözleri ile doktorlar tarafından gönderiliyordum benim kalça sırt ve ayak bileğim bu hastalık tarafından tutulmuş durumda bu konuda bilgisi olan varsa paylaşalım
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.02-2011 16:26
Herkese çok geçmiş olsun. Bu hastalığın en büyük tedavisi düzenli yapılan egzersizlerdir arkadaşlar tabiki doktor kontrolünde. Ve hastalığiın durumuna yani ilerlemiş haline göre %60 lara çıkan raporlar verilmektedir. bu konuda en büyük destek alacağınız yer araştırma hastanelerinin RAMATOLOJİ bölümündür. Siz siz olun lütfen ihmal etmeyin..
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 28.03-2011 22:10
Ben de as liyim.As li ve tüm arkadaşların Allah yardımcısı olsun.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.03-2012 01:12
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.03-2012 08:06
bende şu an enbrel alıyorum bendede her sey su an için yolunda birde 18/03/2012 de toplantı var
katılmak isteyenlere program ve adres
PROGRAM:
13,00 : tanışma / sohbet
13,30 : Açılış / Konuşmacı Erdem Gürtepe - Nuri Gencer
13,45 : AS Sunum / Prof. Dr. Tuncay Duruöz
14,45 : Ara
15,00 : AS Sunum / Dr. Duygu Kurtuluş
15,30 : Panel / Katılımcı Sorularını Cevaplandırma
16,00 : Kapanış
saygılarımızla
koordinasyon için:
erdem gürtepe / 0532 470 56 59
nuri gencer / 0539 656 11 18
ahmet bingöl / 0535 567 13 68
Yer: Altunizade Kültür Merkezi / Üsküdar
Saat: 13.00 - 16.00
Tarif: Capitol Alışveriş Merkezi'nin Arka Sokağı / Üsküdar
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.03-2012 21:21
herkese geçmiş olsun bende AS liyim. 10 sene önce rahatsızlığım başladı, bikaç sene rahatsızlığın ne olduğunu bulamadılar, sonra bi fizik tedavi uzmanı ankilozan spondilit hastası olduğumu söyledi ve hemen ilaç kullanmaya başladık, daha sonra çeşitli doktorlar çeşitli ilaçlar kullandım sonra BURSAda bulunan ARUAM yani ATATÜRK REHABİLİTASYON UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ nde üçbuçuk hafta yattım ve HUMİRA denilen bi iğneye başladım. ilk iğne uygulamasından itibaren kendimi hiç hasta hissetmedim, yaklaşık 9 aydır bu iğneyi kullanıyorum çok iyiyim. yardımcı olabileceğim arkadaşlar varsa hbr bekliyorum, herkese tekrar geçmiş olsun ALLAH herkese şifalar versin...
Başlığın Etiketleri
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları