+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Toplam 6 mesajın 1-6 arasındakiler
Kalp büyümesinden dolayı askerlikten muaf olabilir miyim?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart Kalp büyümesinden dolayı askerlikten muaf olabilir miyim?

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    bende iki yıldır kalp büyümesi var...
    geçen yıl beni gataya sevk ettiler.
    gatada kardiyoloji plk kaydım yapıldı.
    dr.la görüştüm.ekg çekildi.
    sonra eko randevusu verdiler iki ay sonraya.
    ocak sonunda gataya gittim.yeniden sevk istediler askerlik şubeme gidip aldım.
    ekoyu çektiler.
    gatada iyi davranılıyor herkese.özellikle kalp dr um.ve eko dr um çok iyi kişilerdi.
    sonuç olarak bana bir yıl muafiyet verdiler...
    şimdi sonuç olarak bir yıl sonra yine gideceğim askerlik şubesine...
    bu sefer eğer kalp büyümem azalmaz veya artmazsa yani değişmezse benim durumum ne olur.bu sefer muafiyet mi verirler yoksa bir yıl daha mı ertreleme alırım ya da askeremi alırlar.
    bilgisi olan varsa benle paylaşabilir mi
    gerçekten beklemek çok zor.önümü göremiyorum...

muafiyet alirsin ,cogu acik olan hastaliklarda bir sene ertesi yila birakma veya birsene sevk tehiri yani C kodu veriyorlar ,bir sene sonrada yine ayni islemlerden geciyorsun ve bir degisiklik yoksa muaf veriyorlar,birtek kilo dan 5 seneye kadar ertesi yil veriyorlar ama coguda 3 cüncü isleminde muaf aliyorlar ,ama senin hastalik acik bir hastalik oldugu icin kalp oldugu icin seni 1 sene sonra kesin islemin yapilir diye düsünüyorum,tabiki yinede tabib doktorun isafiyetine kalmis birsey ister birsene sonra kesin islemini yapar isterse de yine uzatma verebilir
    gata da birtek kalp doktorlari iyi davranmiyor ,inanin hepsi iyi davraniyor hele buyük rütbeli olanlar cok babacan oluyorlar benim doktorum albay di ve cok iyi bir insandi beni heyete yetistirmek icinde elinden geleni yapti ,oraya esas hasta olup gidenlere hepsine iyi davraniyorlar ,

3. EBİZ'de Araç kullanımı için özel donanımlar ve araca transfer sistemleri EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye Tekerlekli sandalye kullanıcıları için özel olarak tasarlanmış pantolonlar EBİZ'de...

Ben de Ertan gibi düşünüyorum. 1 yıl sonra durumun değişmezse, tümden muafiyet belgesi verirler.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
    peki durumumda azda olsa bir düzelme olsa ne olur...
    ertelememi alırım yoksa muafiyetmi...

yada askere alabilirlermi...

iyileşme olursa bir yıl daha uzatırlar, sonraki sene süresiz muafiyet tanınır. Öyle tahmin ediyorum
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    T.S.K. Sağlık Yönergesi
    Madde 20 - (Değişik madde: 04/05/1993 - 93/4398 K.)

Ertesi yıla bırakma, sevki geciktirme veya hava değişimi işlemi yapılan yükümlü, er ve erbaşların ilk işlem tarihinden itibaren en fazla 5 yıl (5 yıl dahil) sonunda devam ettiği tesbit edilen hastalık ve arızaları sabitleşmiş kabul edilir. Hastalık ve Arızalar Listesinin uygun madde ve fıkralarına göre kesin işlem yapılır.

Madde 21
    - Yükümlü, er ve erbaşlarda sabitleşmiş hastalık ve arızalar bulunursa ertesi yıla bırakma, sevki geciktirme veya hava değişimi işlemi yapılmaz; ilk raporları ile Hastalık ve Arızalar Listesindeki uygun madde ve fıkralara göre kesin işlem yapılır.

Madde 23 - (Değişik madde: 30/01/1997 - 97/9106 K.)Bu Yönetmeliğin Hastalık ve Arızalar Listesinde tam karşılığı bulunmayan sınır vak'alarda son karar, Milli Savunma Bakanlığı Sağlık Dairesi Başkanlığı kanalı ile gönderileceği, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Profesörler Sağlık Kurulunca verilir. Bu karar kesindir, karara itiraz edilemez

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı