Skolyoz hastasıyım. Askere alınır mıyım?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 26.09-2011 00:17
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 26.09-2011 20:07
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 26.09-2011 23:58
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 27.09-2011 00:25
öncelıkle sunu söylemelıyımkı Allah bu hastalık ve dıger hastalıgı olan herkeze yardımcısı olsun
bende skolyoz hastasıyım yasım 21 22 olucak 2 ay sonra her neyse
resımlerdekı gıbıyse omurgadakı egrılık derecesı tahmınen 80 ıle 90 arası olabılır cunku
benım skolyozumda bu resımdekılerle aynı sayılırdı doktor bana derecemın 90 oldugunu söylemıstı
askerlık konusuna gelınce askerlıgı unut sen para verıp gıtmek ıstesen bıle almazlar
bende senın gıbı asosyal bı hayat yasıyordum ama sonra dusundum ınsanların benım ıcın ne dusundugu veya hakkımda neyı merak ettılerı neden benım umrumdakı dedım ve tum kapılarımı dıs dunyaya actım
benden buyuksun sana tavsıyem kımse ne dusunuyor dıye takılma bırak kım ne dusunurse dusunsun
kımse senın umrunda olmamalı ve en önemlısı hayata hep onlardan bır farkın yokmus gıbı yaşamaya devam etmelısın
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 27.09-2011 12:24
Peki kardeş sen ameliyat oldunmu ve askerliği ne yaptın ? peki bizim katagorimiz özürlümü ve yüzde kaç özürlüyürz?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 27.09-2011 15:30
evet ben amelıyat oldum
askerlık ıse askere almadılar curuk verdıler
eger sen amelıyat olmadıysan bı saglık raporu ıcın basvuru yap buyuk ıhtımal %40 alabılırsın
amelıyat olduysan eger %10 %5 arası engellı raporu verıyorlar
ben amelıyat olmadan once raporla ılgılı hıc bırsey bılmedıgım ıcın amelıyattan sonra almaya calıstım
%5 %10 gıbı komık rakamlar verdıler
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 30.09-2011 01:20
Peki ameliyat olmadan öncemi sonramı askeriyeye başvurdun ? şu an hayatında ameliyattan sonra ne gibi değişmeler oldu mesala yoruluyormusun çalışıyormusun veya çalışabilrimisin ? bu %40 benim ne işime yarar yani yarım insan olmak
maddi manevi ?
hastalıkla ilgili detay nerden öğrenebilirim acaba ?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.10-2011 10:53
bende kifoskolyoz + solunum yetmezliği war almadılar zatide yapamazdım askerlik fln onlarda öyle dediler almadılar kanka oldum ordakilerle su an arada geçerken ben onlara onlarda bana uğrarlar (Ogm"de calışıyorm)
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 02.10-2011 12:03
EHN1905;
amelıyat olsanda olmasanda askere almıyor kardes
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 02.10-2011 23:18
Beni askere almayacakları kesin yani :s peki hastalığımın derecesini istanbulda özel veya devlet hastesinde nerden tam öğrenirim sıradan hastaneler bu konuda bilgi sahibimidir peki? vede bu ameliyat ssk'sı olmayan birine ne kadar maal olur ?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.10-2011 00:08
askere almayacakları kesın o askerlıgı kafandan bı kere cıkar
ıstanbulda unıversıte hastanelerınde çapa cerrahpaşa gıbı buyuk hastanelerde ogrenebılırsın
SSK'sı olmayan bırı ıcın amelıyat fıyatı degısıyor derecesıne riskine göre
ben acıbadem bakırkoy hastanesınden fıyat sormustum 55 -60bın tl arası tutar ıstemıstı doktor
tabı burda doktorun ınsafına kalmıs kendı bıcak parasını fılan katmassa bu dedıgım fıyat cıkıyor
Ama Sana tavsıyem Sarıyerdekı Baltalimanındakı Kemık Hastalıkları Hastanesıne gitmen
ben orda amelıyat oldum 9ayda amelıyat sıram geldı
Çapa'da 4 yıl sıra bekledım :S
ama özelde olucam diyorsan Şişli Florance Nighting Hospital'de Azmı Hamzaoglu'na git
skolyoz hastalıgının tedavısı ve amelıyatının turkıye'dekı ehli
Turkıyedekı ortopedı doktorlarından coguna egıtım vermıs bırısıdır.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.10-2011 02:07
Show tv'de doktorlar dizisinde bir bölümde tesadüfen görmüştüm türkiye'de tedavisi olmayan skolyoz örneği olarak anlatılıyordu kızda 100 bin usd istemişler oda amerikadaymış falan filan ama kız o hastanede başka sorundan yatıyordu dizi icabı ameliyat ettiler burdan anladığım 60 bin tl sıkı para yanii riski çok olsa gerek :s senin hayatın nasıl gidiyor şu an peki eğilme kalkma belirginlik fln ? bu baltalimanında kaça mal olur sizce? askerlik rafa kalktı zaten :s
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.10-2011 13:35
EHN1905;
bundan 5 sene once turkıye'de sayılı doktorlar yapıyordu skolyoz amelıyatını ama 5 sene ıcınde çogu buyuk hastanelerdekı ortapedı doktorları bu amelıyatı yapar hale geldi.
bu amelıyatın rıskı dedıgım gıbı hastanın yasına ve derecesıne baglı olarak degısıyor
ben egılmede sorun yasıyorum egılmem yasak
uzun sure ayakda duramıyorum yanı 2-3 saat ayakta durdukdan sonra kendımı atacak bı yer arıyorum fazla ayakta duramıyorum koşamıyorum ağır hıc bırsey tasıyamıyorum doktor 5kg dan fazla agırlık kaldırmamam gerektıgını söyledı amelıyattan 3-4 yıl sonra hastalıgın durumuna baglı olarak platınlerı cıkarabılıceklerını söyledıler
baltalımanı yarı ozel yarı devletın hastanesı ne kadar ısterler pek bılgım yok valla
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.10-2011 13:46
sevgılı kardes sen bu hastalıgını googleden arastırıp bulabılırsın senın hastalıgından oturu askere gıdemezsın basıl gıdeceksın senın elınde ozur derıcesıne belırten raporun varmı mesala %40 varsa akerıye gore senın oranın %70 lerde gezer
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.10-2011 19:23
yani ameliyat olsakta ağrılı sancılı kaderimiz öylemi:S demek sadece piskolojik olarak sırtımız düzeliyor
googleden araştrıdm az çok biliyorum da derece olayı hakkında net bilgim yoktu bu arada her hangi bir raporum yok elimde ama alıcam yakında sanırım :S
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları