+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Toplam 6 mesajın 1-6 arasındakiler
Açık Kalp Ameliyatı geçirdim (subaortik membran). Askerlikten muaf olur muyum?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart Açık Kalp Ameliyatı geçirdim (subaortik membran). Askerlikten muaf olur muyum?

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Merhabalar. 2 sene önce doğuştan kaynaklanan subaortik membran'dan dolayı açık kalp ameliyatı geçirdim.

Ameliyattan önceki kontrollerdeki sonuçlar şöyle:

* Subaortik membran (50/26 mmHg gradient)
    * 1 (derece) AY
    * AS

Ameliyat sonrası kontrolde ise:

* Opere subaortik membran
    * 1 (derece) AY
    * Eser My mecvut mitral jct uzunluğu renkli ile 12mm
    * Subaortik bölgede kapaktan 5-6 mm aşağıda küçük ekodas..

Okuldan dolayı askerliğim tecilliydi. Önümüzdeki haftalarda askerlik işlemi için muayeneye gideceğim.

Bu konuda bilgisi olan yetkili ya da bilgili arkadaşlara göre askerlikten muaf olur muyum?

Teşekkürler.

İlgili cetvelde sadece aşağıdaki durum öngörülmüş ve onun için de "askerlğe elverişlidir" denmiş:
    Madde 42:
    Gradient yapmamış, yetmezlik oluşmamış bikuspit aorta, mitral kapak prolapsusu, patent foramen ovale, inter atrial septal anevrizma, çift aorta, persistan sol superior vena cava gibi hemodinamik fonksiyon bozukluğu yapmamış anomalili hastalar. Komplikasyona neden olmamış atrial ve ventriküler membranlar (embriyonel atıklar).
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

3. EBİZ'de Araç kullanımı için özel donanımlar ve araca transfer sistemleri EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye Tekerlekli sandalye kullanıcıları için özel olarak tasarlanmış pantolonlar EBİZ'de...

Bu hafta askerliğe elverişli değildir raporu aldım.

Açık kalp ameliyatı geçirenler şu anda sağlıklı da olsa nerdeyse tamamını askerlikten muaf yapıyorlar..

muscle museum;

senin yazini önceden görseydim zaten sana senden önce söylerdim muaf olacagni
    cünkü dedigngibi 1 kalpacikameliyat olanlar kesinlikle askere alinmaslar ,2 kalbde pil yada stend varsa bunlarida almazlar ,bir damar tikanikligi da yetiyor almamalari icn ancio ile acilan damarlar bunlarda alinmiyor niye kompliksyon ve foksion bozuklugu yapmis kalp sayiliyor bu saydiklarim,,,haaa suna dikat kalp ritim bozuklugu bunlar askere alina bilinyor dercesine göre ,
    askeriye saglik tüsügünde de yazdiklarim acikca mevcutur,bunlari niye yaziyorum birdaha kalpden merak eden olursa bu yazimi okurlar dyie

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Arkadaslar askere alım yönetmeliğinde ayrıntılı siniflamis iste hastalıkları... Ben 8 ay önce asd den dolayı kalp ameliyatı oldum ve d grubuna giriyor rahatsızlığım... E bunda tartışılacak ne var arkadaslar... Burası patagonya mı... Çıkarılan yönetmeliğe herkes uymak zorunda... Bakın rahatsızlığınız b veya d grubuna giriyorsa askerliğe elverişli değilsiniz...

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı