bende de epilepsi hastalığı vardı. Cerrahpaşa'da ki Prof.Dr. Çiğdem Özkara (doktorum) ayağın sağlam olsaydı bile seni askere almazlar diyordu.
|
|
|
|
bende de epilepsi hastalığı vardı. Cerrahpaşa'da ki Prof.Dr. Çiğdem Özkara (doktorum) ayağın sağlam olsaydı bile seni askere almazlar diyordu.
Askerlik başvurusunda MS hastalığıın teşhisi için belden su alınıp alınmadığını bilen var mı?
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Belden alınan sıvı, BOS yani (beyin omurilik sıvısı).Çekilen MR larda ms plakları gözüküyorsa BOS almaya gerek kalmaz.Tanı olarak MS olup olmadığı şüphesi varsa kesin tanı için BOS sıvısı alınır.Alınsada iğne çok ince ,ağrı yapmaz.Sadece bos sıvısı alındığı için baş ve bel ağrısı yapabilir.Bol su ,çay ve kahve içerek bu sorun giderilir.Sezeryan ameliyatlarında yapılan spinal anestezi iğnesiyle aynıdır.
mrb bende ms hastasıyım gecen yıl gataya sevk edildim mersinden , şunu bilmelisinki ms hastalıgın gatada yapılacak tetkiklerde gercekden varsa alınmassın gata kesinle kendi emar görüntülerini kullanıyor yani dışardan cekip gitme ayrıca bi kaç tetkik daha yapıyor wep filan diye her neyse, bunların dışında belden bos sıvısı alınmadı , senden isterlermi bilmem heyete girdim bana askerlige elverişli degilsin dedibenimle birlikde 4 kişi daha vardı benimle aynı ms onlarda alınmadı başkada kayde deger bişey yok genede merak ettigin bişey varsa özelden yaz sorularını geçmiş olsun.