PDA

İmajlı Sürüme Sıçra : Lise Dengi EKPSS deneme sınavı sorular-cevaplar



Hoca01

29.03-2014, 14:23
Arkadaşlar sizler için bir çalışma yaptım umarım beğenirsiniz. Word formatında Rarlayarak upload ettim. İndirip soruları çözebilirsiniz. Cevapları daha sonra vereceğim.

Dosya Yükle - Dosya Upload (http://www.dosyalama.org/download/89d90e9e420b97e545fcf1ea39789459.html) ( 1. Link )

Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam (http://s3.dosya.tc/server20/KtPNQk/EkpssDeneme.rar.html) ( Alternatif Link )

karargahx

29.03-2014, 14:32
sorular ekpss kıvamında oldukca iyi matematik cok fazla kasılmamış zaten ekpss dede büyük ihtimal bu tarz cıkar fazla kasmazlar ygs sınavında bile okadar cok kasıntı değildi emeklerin için sağol.

Hoca01

29.03-2014, 14:36
Teşekkür ederim dostum.

sonbahar.44

29.03-2014, 15:39
teşekkür ederiz hoca eline sağlık..

muhendis3232

29.03-2014, 16:17
eyvallah kardeş 5 de denemeye başlıcam süre tutup 50 netten aşağı gelirse yandın :D

muhendis3232

29.03-2014, 17:27
deneme bitti cvpları alabilirmiyiz:)

sonbahar.44

30.03-2014, 10:47
hocam cvplar gelmedi sınav gibi oldu heycanlanıyorum valla :)

muhendis3232

30.03-2014, 11:02
vallahi ya merak ettim birkaç soru var sadece onlar için bekliyorum :D

sonbahar.44

30.03-2014, 11:06
mühendis cvpları özelden atarmısın rica etsem..

muhendis3232

30.03-2014, 11:23
sonbahar.44;

GY:1a 2b 3c 4d 5boş 6b 7c 8e 9b 10d 11b 12e 13e 14c 15c 16e 17e 18c 19d 20b 21b 22b 23d 24b 25c 26c 27c 28b 29c 30a

GK:1c 2d 3d 4a 5b 6b 7c 8b 9e 10e 11c 12a 13c 14a 15e 16e 17d 18c 19b 20a 21e 22c 23b 24e 25d 26d 27d 28b 29c 30e

ben bu şekilde yaptım

Hoca01

30.03-2014, 12:22
Evet arkadaşlar cevapları veriyorum.

GY:1A 2B 3C 4D 5E 6E 7C 8E 9B 10A 11B 12B 13E 14A 15C 16E 17E 18C 19D 20B 21B 22B 23D 24B 25C 26C 27C 28B 29C 30A

GK:1C 2D 3B 4A 5B 6B 7C 8B 9B 10E 11C 12A 13D 14A 15C 16E 17D 18C 19B 20A 21E 22B 23D 24E 25D 26D 27D 28B 29C 30E

Yeni deneme sınavını istek doğrultusunda yollayabilirim. Bu aralar yoğunum sayfaya çok giremiyorum. Haliyle 20 - 25 kadar öğrencim var onlarla ekpss çalışıyoruz zaman az kaldığı için mazur görün.

Bu arada Muhendis3232 kardeşim senin netleri ve puanı hesapladım. Toplamda GY : 30 sorudan 24 net GK : 30 sorudan 22.50 net Toplam Netin : 46,50 net ve EKPSS puan hesaplama ile alacağın puan : 91.54712 Lakin biliyorsun ki bu lise denemesiydi sen koskoca Mühendissin :) Tebrikler.

muhendis3232

30.03-2014, 12:48
Hoca01;

teşekkür ederim hocam burda acele ettim 30 dk da bitirdim sınavda 80 dk sürem olacak yavaş yavaş yaparım devamını bekleriz kolay gelsin..bu arada 23,soru b olur meclis 4 yıllığına seçilir!!

bende hesapladım

gy:25d 4 yanlış
gk:26d 4 yanlış

49 netim var hocam :)

Hoca01

30.03-2014, 12:59
Ben ÖSYM gibiyim itiraz kabul etmem :) Soruları açıklamayacak adamlar o yüzden şimdiden alıştır kendini :) :)

muhendis3232

30.03-2014, 13:08
Hoca01;
gk 23.soru iptal :D

sonbahar.44

30.03-2014, 13:11
muhendis3232;
bende bu soru ve gy 2. soruda takıldm bilmiyorum hocam daha iyi bilir saygımız sonsuz :)

Hoca01

30.03-2014, 13:18
Arkadaşlar yeni denemeyi yolluyorum hadi şimdiden kolay gelsin.

Dosya Yükle - Dosya Upload (http://www.dosyalama.org/download/acf951c614583877cdbc8901dcef8be5.html) ( 1. Link )
Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam (http://s3.dosya.tc/server20/ndlOAu/S_nav2.rar.html) ( Alternatif Link )

sonbahar.44

30.03-2014, 15:59
teşekkürler hocam..

hocam toplu çalıştırma online olarak yapabilirmisiniz net üzerinden konferans salonuna gelen katılır derse o şekilde program mı gerekli acaba..

Hoca01

30.03-2014, 16:17
Bu konuyu değerlendirebiliriz ama bunun için Moderetör arkadaşların bir sistem ayarlaması lazım ya da var ise bizleri yönlendirmeleri lazım. Günlük 1 saat kadar ders çalıştırabilirim. Her dersten konu anlatabilirim .

sonbahar.44

30.03-2014, 19:17
allah razı olsun hocam,yani en azından konular yetişmesede soru çözme teknigi ögretebilirmisiniz çogu kişi bunda zayıf bence..

muhendis3232

31.03-2014, 10:38
hocam cevapları alabilrimiyiz

GY:1b 2a 3c 4e 5d 6b 7d 8a 9c 10b 11d 12e 13c 14a 15b 16a 17d 18e 19e 20d 21b 22a 23c 24a 25d 26c 27c 28a 29e 30e

GK:31e 32b 33d 34d 35a 36a 37e 38c 39d 40e 41a 42b 43b 44c 45e 46c 47b 48e 49a 50c 51d 52b 53e 54d 55c 56a 57d 58c 59Lakhdar Brahim oldu !!! 60d

muhendis3232

31.03-2014, 22:55
hocam şu cevapları sorularında içinde yazarsan ii olacak 1-2 gün bekliyoruz :)

OnurcanG

31.03-2014, 23:21
Cevaplar üstad

sonbahar.44

01.04-2014, 00:41
mühendis böyle iyi oluyor sınava girmiş gibi süreli çalışıyoruz ve sonuç 2 gün sonra en azından sınav stresi sınav heyacanı gidiyor cvplar sonra vermesi iyi olur paşa :) hocamdan allah razı olsun emegine saglık..

muhendis3232

01.04-2014, 07:58
ya bana özelden atsın:) yarım saatte sınav bitiyo 2 gün cevaplarp bekle:)

Hoca01

01.04-2014, 08:31
Ayrıcalık yok Mühendis :) Dediğim gibi çok yoğunum kusura bakmayın. Ben cevapları atıyorum kontrol ediniz.

1B 2A 3C 4E 5D 6B 7D 8A 9C 10B 11D 12E 13C 14A 15B 16A 17D 18E 19E 20D 21B 22A 23C 24A 25D 26C 27C 28A 29E 30E

31E 32B 33D 34D 35A 36A 37C 38C 39B 40A 41A 42B 43B 44C 45E 46C 47B 48E 49B 50C 51D 52B 53E 54D 55B 56D 57D 58C 59B 60D

muhendis3232

01.04-2014, 08:51
tşkler hocam sayende moral buluyorum denemelerle

54D 6Y çıktı bu sefer..umarım böyle kolay olur lisansta

Hoca01

01.04-2014, 08:59
Lisansta böyle olmasını kesinlikle bekleme. Bende Lisanstan gireceğim bu sorularda 0 hata yapıyorum ben.

muhendis3232

01.04-2014, 09:03
birini yanlış görmüşüm 55d 5y oldu. evet bunlar çok kolay. 60 çıkarmak lazım bunlardan en az..37.soru şüpheli biraz e dedim ben..49 da şüpheli

mssql

01.04-2014, 11:36
24 GY Net
18 GK Net ile puanlama ne olur ?

Hoca01

01.04-2014, 14:00
mssql 89.69841 gibi bir puana denk geliyor.

sonbahar.44

01.04-2014, 14:25
elinize saglık hocam dogrular denemelere girdikçe çogalıyor :) daha varmı hocam zahmet olmazsa..

Hoca01

01.04-2014, 14:41
Var ama şu anda eklemem mümkün değil yakın zamanda ekleyeceğim. Engelliler.biz sayfasının chat sayfasında derslere başladım ben. 25 gün boyunca sıkıntı olmazsa orada ders vermeye devam edeceğiz. Sabah 9:30 öğlen 14:00 arası.

sonbahar.44

01.04-2014, 18:34
yani bu sayfanın chat bölümünde dimi hocam..

Hoca01

01.04-2014, 19:32
evet.

kozanteoman

02.04-2014, 05:03
Muhendis senin ne isin var lise dengi konusunda :))

muhendis3232

02.04-2014, 07:47
arkadasım deneme sınavı ekpss de altın değerinde bulunmıyor burda 60 net yaparsam lisansta 50 yaparız :) kendimizi deniyoruz:)

Hoca01

02.04-2014, 08:31
09:30 da engelliler.biz sohbet odası EKPSS çalışma odasına bekliyorum arkadaşlar.

mry

02.04-2014, 12:41
benımde gk 11 net.gy ıse 19 net.cok dusuk .puan kac gelır hocam.on lısans..

sonbahar.44

02.04-2014, 18:21
hocam chatteki deneme sınavlarına katılamıycak gibiyim bugün bi özel şirketten çagırdılar depo görevlisi olarak giren çıkan falan filan kayıta alacan dediler,ne hikmetse her zaman sınava girecegime 1 ay kala işe çagırılıyorum 2012 ömss de aynen böyle oldum işe başladıydım 3 ay önce şirket kapandı boştaydım ders çalışıyordum şimdi yine işe çagırıyorlar..allah herşeyin hayırlısı versin nedersiniz başlayım mı işe arkadaşlar..

muhendis3232

02.04-2014, 18:36
ekpss den bir beklentiniz yoksa başlayn

Hoca01

02.04-2014, 18:47
Muhendis3232 ye katılıyorum. Umutlu değilse işe başlamalısın. Yok ben bu sene kazanacağım diyorsan o şirkete durumundan bahset ve 25 gün bekler misiniz diye sor. Kabul ederlerse ne ala yok etmezlerse kafana ne yatarsa onu uygula

sonbahar.44

02.04-2014, 18:49
paşa valla ne desem herşey nasip kısmet,şuan ki denemelerden dogru toplamı 30 35 net yapıyorum bunla bişe çıkarmı bilmiyorum allah bilir..

muhendis3232

02.04-2014, 18:51
40 net yaparsan güzel seyler olabilir. lisans önlisans olsanız kesin diyebilirim 35 netle bile ama lise malum. bende vakıfbanka atandım gitmedim şu ekpss var diye iyi düşün sonra iştende olma

sonbahar.44

02.04-2014, 19:42
Hoca01;

durumu bahsettim sınava bi 25 gün var dedim şuan ki mevcut depo görevlisini başka yere kaydıracaklarmış bizede zaten depo görevlisi lazımdı senin vasıflı olman yani lise mezunu bilgisayar kullanabilmen bizim işimize yarar dediler,normalde engelli beden işçisi olarak çalıştırcaklarmış benim donanımlı olmam onlara yaradı 1 taşda 2 kuş vurmuş olacaklar :) sınava kadar idare edin dedim ozamana kadar mevcut eleman gidecek sen gel başla işi ögren hemen diyorlar..hayırlısı neyse o olsun başlıyım die düşünüyorum

kozanteoman

02.04-2014, 19:44
Bence baslama sinava slkl bir sekilde calisip 80 puan al uzak bolgede olsa devlet memuru ol nasil olsa o isten ayrilcaksin birgun. Gerek senden kaynakli gerek patronlsrda hicbiri olmadi ulke ekonomik krize gircek.

kozanteoman

02.04-2014, 21:17
NASIL 80 DK 60 DK DEĞİL mi sınav 60 soru 60 dk dıye bılıyorum sayg. tabi ben genel engelli grubuna giriyorum

muhendis3232

02.04-2014, 21:26
bazı engel gruplarına 80-100 dk :D misal işitme engellilere sınav 80 dk zihinsele 100 dk okuyucu işaretleyici 100 dk yanlış yazmış olabilirim klavuzda.

kozanteoman

02.04-2014, 22:02
Haci benim okuma yavas ya 60 dk bana cok az gelcek :)) hizli okuma egzersizleri yapiuorum ama bakalim ne kadar faydasi olcak 25 gun kaldi 21 gunde iki katina cikar diyorlar turkce benim cok vaktimi aliyo suan 1.5 dk bi soru matematik zaten 2.dk bi soru g kulture cok az vsktim kaliuo insallah sinavda kolay ciksr sorulsrda bazilarini 30 sn de gecip acigi tamamlariz

ahuse

02.04-2014, 23:03
ben acamadım bu dosları burdan paylassanız olmazmı?

Hoca01

03.04-2014, 19:59
Ekpss Tarih Deneme Sınavı

1. I. Savaşçı yapının gelişmiş olması
II. Yazılı kültüre geç geçilmesi
III. Düzensiz veraset sistemin uygulanması
Yukarıdakilerden hangileri İslamiyet öncesi Türk devletlerinin yaşam tarzı olan göçebeliğin etkisiyle ortaya çıkan bir durumdur?
A) Yalnız II
B) Yalnız III
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III

2. İslamiyet öncesi Türk topluluklarının sanat anlayışı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) Duvar resimlerinde dinin etkisini görmek mümkündür.
B) Av sahnelerini gösteren duvar resimleri yapmışlardır.
C) Kültürel yaşamlarını günümüze yansıtan eserler bırakmışlardır.
D) Mimarinin gelişmesinde Budizmin etkisi olmuştur.
E) Sanat eserlerinde sadece bitki motiflerini kullanmışlardır.

3. Aşağıdakilerden hangisi İslamiyet öncesi Türk devletlerinden Uygurların farklı kültürlerden etkilendiğinin kanıtı olarak gösterilemez?
A) Soğd alfabesini kullanmaları
B) Manihaizm inancını benimsemeleri
C) Tarım kültürünü benimsemeleri
D) Mezarlarda değerli eşyalar bulundurmaları
E) Tapınak mimarisinde gelişmeleri

4. İlk Türk devletlerinde egemenliğin sahibi olan hükümdarlara,

I. han,
II. şanyü,
III. melik

unvanlarından hangilerinin verildiği söylenemez?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve III
E) II ve III

5. Göktürklerin aşağıdaki özelliklerinden hangisi Türk tarihinin araştırılmasında daha etkilidir?
A) Orta Asya'da kurulmuş olmaları
B) Kültigin, Tonyukuk ve Bilge Kağan adına anıtlar oluşturmaları
C) ipek Yolu'na hâkim olmaları
D) Doğu - batı olarak iki koldan yönetilmeleri
E) Çin'e baş kaldırarak ikinci kez güçlü bir devlet kurmaları

6. Türk-lslam edebiyatının ilk örnekleri aşağı¬daki devletlerden hangisi tarafından veril¬miştir?
A) Büyük Selçuklular
B) Gazneliler
C) Karahanlılar
D) Babürler
E) Harzemşahlar

7. Uygur alfabesi ile yazılmış Türk İslam ede¬biyatının ilk yazılı eserlerinden biridir. - Yusuf Has Hacib tarafından yazılmış bir siyasetnamedir. Yukarıdaki özelliklere sahip eser aşağıdaki¬lerden hangisidir?
A) Kutadgu Bilig
B) Divan-ı Lügat-it Türk
C) Atabetül Hakayık
D) Dıvan-ı Hikmet
E) Şehname

8. Türk-lslam kültürünü Hindistan'a taşıyan ve Islamiyetin burada yayılmasında etkili olan ilk Türk devleti aşağıdakilerden hangi¬sidir?
A) Karahanlılar
B) Memluklar
C) Babürler
D) Gazneliler
E) Harzemşahlar

9. Araplara Türkçeyi öğretmek amacıyla yazılmış Türk İslam edebiyatının ilk eserlerinden olan ve Türk dünyasının ilk ansiklopedik sözlüğü olarak kabul edilen "Divan-ı Lügat-it Türk" aşağıdakilerden han¬gisi tarafından yazılmıştır?
A) Yusuf Has Hacip
B) Kaşgarlı Mahmut
C) Ahmet Yesevi
D) Edip Ahmet
E) Ömer Hayyam

10. Lonca esnaf örgütüdür. Güçlü bir din duygusu içinde ahlaklılık, cömertlik gibi nitelikleri ve Ahi¬lik geleneğini yaşatmıştır. Aşağıdakilerden hangisi, loncanın görevle¬ri arasında ver almaz?
A) Esnafların örgütlenmesini sağlamak
B) Kalite denetimi yapmak
C) Tüketici haklarını korumak
D) Üretimin niteliğiyle ilgili fiyat belirlemesi yapmak
E) Esnaf arasında çıkacak her türlü davaya bakmak

11. Osmanlı Devleti'nde defterdarın görevi gü¬nümüzdeki hangi bakanlık tarafından yürü¬tülmektedir?
A) Maliye
B) Eğitim
C) Adalet
D) Bayındırlık
E) İçişleri

12. Osmanlı ordusunun Türklerden oluşan, en kalabalık ve en önemli birimi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Tımarlı Sipahiler
B) Yeni Çeriler
C) Cebeciler
D) Akıncılar
E) Müsellemler

13. Osmanlılarda olağanüstü hallerde (savaş, kıtlık, doğal afet gibi) padişahın emriyle alı¬nan vergi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Tekalif-i Ağnam
B) Tekalif-i Avarız
C) Bac-ı Bazar Resm-i
D) Çift Resm-i
E) Mücerret

14. Aşağıdakilerden hangisi dirlik sisteminin bozulmasının doğrudan sonuçlarından biri değildir?
A) Tarımsal üretimin azalması
B) Adalet ve hukuk sisteminin bozulması
C) Tımarlı sipahi ordusunun bozulması
D) Asayiş ve güvenliğin bozulması
E) Ekonominin bozulması

15. Osmanlılarda şehzadelerin küçük yaşlarda sancaklarda yönetici olarak görevlendiril¬mesinin temel amacı aşağıdakilerden han¬gisidir?
A) Merkezden uzaklaştırmak
B) Deneyim kazanmalarını sağlamak
C) İsyan etmelerini önlemek
D) Yönetici sıkıntısını gidermek
E) Denetim altında tutmak

16. 23 Nisan 1920'de TBMM'nin Ankara'da çalışmalarına başlaması Atatürk ilkelerinden hangisinin fiilen uygulamaya konulduğunun en önemli kanıtıdır?
A) Milliyetçilik
B) Cumhuriyetçilik
C) Devletçilik
D) İnkılapçılık
E) Laiklik

17. Aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisi daha çok Türk toplumunun ve devlet kurumlarının çağdaşlaşmasını hedeflemektedir?
A) Cumhuriyetçilik
B) Milliyetçilik
C) Halkçılık
D) İnkılapçılık
E) Devletçilik

18. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk ilke ve inkılaplarının ortak özelliklerinden biri değildir?
A) Türk toplumunun ihtiyaçlarından doğmuştur.
B) İlke ve inkılaplara halk öncülük etmiştir.
C) Çağdaş yaşamın gereklerine göre belirlenmiştir.
D) İlkeler birbirini tamamlar özelliklere sahiptir.
E) İlkeler akıl ve bilimsel gerçeklere dayalıdır.

19. İlk mecliste yasama, yürütme ve yargı yetkilerinin meclis bünyesinde toplanarak Güçler Birliği İlkesi benimsenmiştir.
Bu durumun temel sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ülkenin işgal altında olması
B) O dönemde meclisi oluşturanların demokrasiyi yeteri kadar tanımamaları
C) Yeni Türk Devleti'nin anayasasının henüz hazırlanmamış olması
D) İtilaf Devletlerinin Anadolu üzerindeki baskıları
E) Osmanlı meclisinin baskıları

20. Osmanlı Devleti'nin Birinci Dünya Savaşı'nda açtığı ilk cephe aşağıdakilerden hangisidir?

A) Çanakkale
B) Irak
C) Suriye
D) Kanal
E) Kafkasya

21. Aşağıdakilerden hangisi, Osmanlı devleti'nin Mondros Ateşkes Antlaşması'nı imzalamasının sonuçlarından biri değildir?
A) Osmanlı ülkesinin işgal edilmesi için ortam oluşması
B) Osmanlı Devleti'nin savunma gücünden yoksun kalması
C) Balkanların Osmanlı ülkesinden kopması
D) Osmanlı ülkesinde ulusal cemiyetlerin kurulması
E) Osmanlı devleti'nin hukuki varlığının devam etmesi

22. Osmanlı Devleti'nde aydınlarla sınırlı olan Türklük bilinci, hangi olaydan sonra halka inmiştir?
A) Osmanlı Devleti'nin Birinci Dünya Savaşı'na girmesi
B) İtilâf devletlerinin Çanakkale Cephesi'nde Türk ordusuna yenilmesi
C) Kuvva-i Millîye'nin ortaya çıkması
D) Millî cemiyetlerin kurulması
E) Anadolu'nun işgâli

23. Aşağıdaki Mondros Ateşkes Antlaşması hükümlerinden hangisi Anadolu'da bir Ermeni devleti kurulmasına yöneliktir?
A) Osmanlı orduru terhis edilecek, silâh ve cephâne teslim edilecektir

B) İtilâf Devletleri, güvenliklerini tehdit eden bir durum karşısında herhangi bir stratejik noktayı işgâl edebilecektir
C) Toros tünelleri ve demiryolları işgâl edilecektir
D) Vilâyat-ı Sitte'de (altı il) karışıklık çıkarsa işgâl edilecektir
E) Haberleşme hatları İtilâf devletleri tarafından denetlenecektir

24. Birinci Dünya Savaşı'nın uzamasına aşağıdakilerden hangisinin sebep olduğu söylenebilir?
A) Kafkas Cephesi
B) Suriye - Filistin Cephesi
C) Çanakkale Cephesi
D) Irak Cephesi
E) Kanal Cephesi

25. İzmir'in Yunanlılarca işgâlinin haksız olduğunu raporunda dile getiren yabancı gözlemci aşağıdakilerden hangisidir?
A) Amiral Bristol
B) Lloyd George
C) General Harbord
D) Başkan Wilson
E) Winston Churcill

26. Kuvva-i Millîye başlangıçta hangi devletin Anadolu'daki işgâllerine karşı bir tepki olarak oluşmuştur?
A) Yunanistan
B) İngiltere
C) Fransa
D) İtalya
E) Rusya

27. İngiltere Musul'u aşağıdakilerden hangisine dayanarak işgâl etmiştir?
A) Mondros Mütarekesi
B) Mudanya Mütarekesi
C) Sevr Antlaşması
D) Ankara Antlaşması
E) Lozan Antlaşması

28. Aşağıdakilerden hangisi "yararlı cemiyetler" içerisinde yer alır?

A) Osmanlı Sulh ve Selâmeti Fırkası
B) Wilson Prensipleri Cemiyeti
C) İngiliz Muhipleri Cemiyeti
D) Megalo İdea Cemiyeti
E) İzmir Müdâfaa-i Hukuk-u Millîye Cemiyeti

29. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra yurdumuzun düşmanlar tarafından işgâl edilmesine Osmanlı Hükûmeti'nin kayıtsız kalması karşısında, Türk halkının ilk tepkisi ne olmuştur?
A) Yeni bir hükûmet kurmak
B) Düzenli bir ordu kurmak
C) Direniş cemiyetleri kurmak
D) Yeni bir meclis oluşturmak
E) Saltanatı kaldırmak

30. Birinci Dünya Savaşı'nın çıkmasında, aşağıdaki etkenlerden hangisinin en az rol oynadığı savunulabilir?
A) Ekonomik yayılma politikası
B) Avrupa'da Alman-Fransız anlaşmazlığı
C) Balkanlarda Rus, Avusturya-Macaristan anlaşmazlığı
D) Ulusçuluk düşüncesi
E) Hânedan çekişmeleri

31. Osmanlı Devleti Trablusgarp'ı aşağıdaki antlaşmalardan hangisiyle kaybetmiştir?
A) Lozan Antlaşması
B) Mondros Ateşkes Antlaşması
C) Mudanya Ateşkes Antlaşması
D) Uşi Antlaşması
E) Berlin Antlaşması

32. 31 Mart Olayı'nı kimler çıkarmıştır?
A) Hareket Ordusu
B) Kabakçı Mustafa ve yandaşları
C) İttihat ve Terakkililer
D) Meşrûtîyet rejimine karşı olanlar
E) Yeniçeriler

33. Aşağıdakilerden hangisi Kuvva-i Millîye'nin önem ve özellikleri arasında olamaz?
A) Bölgesel direniş hareketleridir
B) İhtiyaçlarını halktan sağlamışlardır
C) İlk kez Adana ve Dörtyol çevresinde başlamıştır
D) Ayaklanmaları bastırmışlardır
E) Düşmanın ilerleyişini yer yer durdurmuş veya yavaşlatmışlardır

34. Mondros Ateşkes Ateşkes Antlaşması ile başlayan işgâllere karşı aşağıdaki tepkilerden hangisi diğerlerinden önce ortaya çıkmıştır.
A) Millî cemiyetler
B) Kuvva-i Milliye
C) Kongreler
D) Düzenli ordu
E) Genelgeler

35. Aşağıdaki Millî cemiyetlerden hangisi Adana çevresinde Ermenilere karşı İngiliz Muhipleri Cemiyetimücadele etmiştir?
A) İngiliz Muhipleri Cemiyeti
B) Kilikyalılar Cemiyeti
C) Taşnaksityun Cemiyeti
D) Pontus Cemiyeti
E) Wilson Prensipleri Cemiyeti

36. Manda ve himayecilik aşağıdakilerin hangisinde, bir daha gündeme gelmemek üzere son kez reddedilmiştir?
A) Amasya Genelgesi
B) Sivas Kongresi
C) Amasya Protokolü
D) Havza Genelgesi
E) Balıkesir Kongresi

37. Aşağıdakilerden hangisi, Temsilciler Kurulu'nun İstanbul Hükûmeti'ne karşı sağladığı üstünlüklerden biri değildir?
A) Temsilciler Kurulu'nun İrâde-i Milliye Gazetesi'ni yayınlaması
B) Damat Ferit Hükûmeti'nin düşürülmesi
C) Amasya Protokolü'nün imzalanması
D) İstanbul'da Mebusan Meclisi'nin açılması
E) İstanbul Hükûmeti'nin Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'ni tanıması

38. İlk kez Erzurum Kongresi'nde oluşturulan Temsilciler Kurulu (Heyet-i Temsiliye), Kongrede alınan "Temsilciler Kurulu, Doğu Anadolu'nun bütününü temsil eder" kararıyla çalışmalarına başlamış, Sivas Kongresi'nde "Temsilciler Kurulu, yurdun bütününü temsil eder " kararı çıkmıştır. Kurul, yürütme yetkisini ilk defa aşağıdakilerin hangisiyle kullanmıştır.
A) İrâde-i Milliye Gazetesi'nin çıkartılması
B) İstanbul Hükûmeti ile her türlü haberleşmenin kesilmesi
C) İstanbul Hükûmeti temsilcisi ile Amasya Protokolü'nün imzalanması
D) Millî cemiyetlerin tek çatı altında birleştirilmesi
E) Ali Fuat Paşa'nın Batı Cephesi komutanlığına atanması

39. Millî Mücadele sırasında bazı Osmanlı aydınları kurtuluşu İngiliz mandasında görürken, bazıları da Amerikan mandasını tercih etmişlerdir.
Aşağıdakilerden hangisinde manda ve himaye ilk kez reddedilmiştir?

A) Havza Genelgesi
B) Amasya Genelgesi
C) Erzurum Kongresi
D) Sivas Kongresi
E) Amasya Protokolü

40. Yunanlılar, 15 Mayıs 1919'da İzmir'i işgâl etmişlerdir.
Bu işgâlde Avrupa devletlerinin Yunanistan'ın yanında yer almalarını sağlayan gerekçe aşağıdakilerden hangisidir?

A) İzmir'in Yunanlılara ait olması
B) Yunanistan'ın Batı Anadolu'da Hıristiyanların katledildiği yönünde propaganda yapması
C) Batı Anadolu'da Türk direnişinin başlaması
D) Osmanlı Devleti'nin işgâl karşısında sessiz kalması
E) Batı Anadolu'nun İtalya tarafından işgâlinin önlenmesi

41. Mustafa Kemâl, ülke bütünlüğümüzün tehlikede olduğunu ilk kez aşağıdakilerden hangisiyle halka açıklamıştır?
A) Havza Genelgesi
B) Amasya Genelgesi
C) Erzurum kongresi
D) Sivas Kongresi
E) Amasya Protokolü

42. Millî Mücâdele döneminde,
I. İngiliz ve Amerikan mandasının istenmesi
II. İşgâllerin mitinglerle protesto edilmesi
III. Kongrelerin toplanması
Faaliyetlerinden hangileri, Türk ulusunun başka ulusların yönetimi altına girmek istemediğini gösterir?

A) I
B) II
C) III
D) I - III
E) II - III

43. Fransa, "Ermeni İntikam Alayı"nı kışkırtarak aşağıdaki şehirlerden hangisinde katliam yaptırmıştır?
A) Antalya
B) İstanbul
C) Adana
D) Urfa
E) Erzurum

44. İstanbul Hükûmeti, M. Kemâl'in bilinçlendirmeye çalıştığı Anadolu halkını etki altına alarak, Ankara Hükûmeti'nin, hiç bir yetkisi olmayan, boşlukta bir kuruluş durumunda olduğu izlenimini uyandırmak istemiştir.
İstanbul Hükûmeti'nin,
I. TBMM'ye karşı isyânları desteklemesi
II. Mebusan Meclisi'ni toplaması
III. Amasya Görüşmesi'ni kabûl etmesi
Faaliyetlerinden hangileri yukarıdaki amaca ulaşmaya yöneliktir?

A) I
B) II
C) III
D) I - II
E) II - III

45. Birinci TBMM döneminde, Meclis, yürütme yetkisini aşağıdakilerden hangisinin kullanmasını uygun görmüştür?
A) Bağımsız mahkemeler
B) TBMM
C) Temsilciler Kurulu
D) Vekiller Heyeti
E) Komutanlar

46. Birinci TBMM'nin özellikleri arasında aşağıdakilerden hangisi gösterilemez?
A) Güçler birliği ilkesinin benimsenmesi
B) Meclis hükûmeti sisteminin uygulanması
C) Medenî Kanunu onaylaması
D) Meclis başkanının hükûmetin de başı olması
E) Yargı yetkisinin Meclis'in elinde olması

47. Ankara'nın Millî Mücâdele'de merkez olarak seçilmesinde aşağıdakilerden hangisi etkili olmamıştır?
A) Bütün Anadolu'yu kontrol edebilecek bir konumda olması
B) Güvenli bir konumda bulunması
C) Ulaşım ve haberleşme yönünden elverişli olması
D) İstanbul'daki gelişmeleri daha yakından izleme imkânı olması
E) İlk direniş cemiyetlerinin Ankara'da kurulması

48. Boğazlar bölgesine egemen olmak isteyen İngiltere, TBMM'ye karşı çıkan,
I. Aznavur
II. Kuvva-i İnzibatiye
III. Millî aşireti
IV. Pontus Rum
Ayaklanmalarından hangilerini desteklemiştir?

A) I-II
B) II-III
C) II-IV
D) I-III
E) III-IV

49. Sevr Antlaşması'nda Boğazların yönetimi ile ilgili hüküm, aşağıdakilerden hangisidir?
A) Savaş zamanında uluslar arası bir komisyonun Boğazlara el koyması
B) İtilâf devletlerinden oluşan bir komisyon tarafından yönetilmesi
C) Sovyet Rusya-Türk ortak yönetimine bırakılması
D) Başkanı Türk olan bir uluslar arası komisyona verilmesi
E) Türklere bırakılması

50. Aşağıdakilerden hangisi, Birinci TBMM'nin öncelikli hedefleri arasında yer almaz?
A) Millî birliği gerçekleştirmek
B) Millî irâdeyi egemen kılmak
C) Düzenli orduyu kurmak
D) Halifeliği kaldırmak
E) Misâk-ı Millî'yi gerçekleştirmek

51. Sevr Antlaşması'nda Arap ülkelerinin geleceğinin belirlenmesi için, aşağıdakilerden hangisi öngörülmüştür?
A) Azınlık statüsü
B) Manda yönetimi
C) Halk oylaması
D) Özerklik
E) Bağımsızlık

52. İtilâf devletlerinin, I. İnönü Muharebesi sonrasında TBMM'yi Londra konferansı'na dâvet etmelerinin sebepleri arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
A) TBMM'yi dünyaya savaş yanlısı olarak tanıtmak

B) İki hükûmeti dâvet ederek ikilik yaratmak

C) Moskova Antlaşması'nın uygulanmasını önlemek

D) Sevr Antlaşması'nda değişiklikler yaparak TBMM'ye kabûl ettirmek
E) Yunan kuvvetlerine zaman kazandırmak

53. I. Moskova Antlaşması
II. Brest - Litowsk Antlaşması
III. Gümrü Antlaşması
IV. Kars Antlaşması
Doğu sınırımızı belirleyen yukarıdaki antlaşmaların kronolojik sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?

A) I-II-III-IV
B) II-III-I-IV
C) II-III-IV-I
D) IV-II-III-I
E) III-II-I-IV



54. I. Mudanya Ateşkes Antlaşması
II. Lozan Barış Konferansı
III. Londra Konferansı
IV. Ankara Antlaşması
V. Gümrü Antlaşması
İtilâf devletleri yukarıdakilerden hangisinde ilk kez Sevr Antlaşması'nda değişiklik teklif etmişlerdir?

A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V

55. Aşağıdaki konulardan hangisi, Lozan Antlaşması'ndan sonra yeniden düzenlenmiştir?
A) Kapitülasyonlar
B) Türk - Bulgar sınırı
C) Türk - Sovyet Rusya sınırı
D) Boğazlar
E) Türk - Yunan sınırı
56. İtilâf devletlerinin Lozan Konferansı'nda ikilik çıkarmaları aşağıdakilerden hangisiyle engellenmiştir?

A) Halifeliğin kaldırılması
B) Cumhuriyetin ilânı
C) Saltanatın kaldırılması
D) Yunanistan'ın yenilmesi
E) TBMM'nin açılması

57. Lozan Antlaşması'nda Türkiye'ye bırakılan adalar aşağıdakilerden hangisidir?
A) İmroz - Bozcaada
B) Onki Ada - Rodos
C) İmroz - Limni
D) Limni - Semadirek
E) Midilli - Sakız

58. Lozan Antlaşması'nda kapitülasyonların kaldırılması Türkiye'ye aşağıdakilerden hangisini sağlamamıştır?
A) Batılı devletlerin ham madde ve pazarı olmaktan kurtulmasını
B) Yerli sanayinin gelişmesini
C) Ekonomik bağımsızlığını sağlamasını
D) Ekonomik gelişme için ortam hazırlanmasını
E) Osmanlı Devleti'nin borçlarının kabûl edilmesini

59. Türkiye'deki yabancı okulların devlet denetimine alınmasını sağlayan kararlara, diğerlerinden daha çok tepki gösteren devlet, aşağıdakilerden hangisidir?
A) ABD
B) Fransa
C) İngiltere
D) İtalya
E) Sovyet Rusya

60. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra imzalanan aşağıdaki antlaşma veya mütârekelerden hangisi, Lozan Konferansı'na zemin hazırlamıştır?

A) Ankara
B) Mudanya
C) Moskova
D) Mondros
E) Kars

kozanteoman

03.04-2014, 22:23
Bu sene lise seviyesinde 70 bin kisi girer mi sizce? 60 soruda 45 net kac paun getirir acaba? 85 olur mu? Tabi ossnin puanlama sostemi vs farkli ama sadece bir tahmin uurutebilirmisiniz arksdaslar

karargahx

03.04-2014, 23:35
tarihde bukadar kasıcaklarını sanmıyorum ömss deki tarih belliydi full ağır bilgi sormazlar bence.

sonbahar.44

04.04-2014, 02:59
mühendis cvplar :) hocam yarın yada bugün akşama verir,hocam elinize saglık güzel sorular,bu arada ben iş konusunda anlaşamadık işyeri depoda her iş var 3 depo var raflı bide en fazlası 30 kg var agır gıda malzemeleri var raflardan al arabaya yükle şirket birimlerine yolla bide yazın bu işin turizim şirketi oldugu için yazın gel görki günde 1000 araba girip çıkıyor oraya gelenlerin konaklama yaptıgı yer piknik alanı türbe var ziyarete geliyorlar yani kısaca depodan çıkış yapılcak yer çok ben kalsın dedim allah razı olsun beni düşünmeniz bile yeter dedim..

Hoca01

04.04-2014, 08:50
Hadi hayırlısı Sonbahar . Allah hakkında hayırlısını nasip eylesin.

sonbahar.44

04.04-2014, 20:04
hayırlısı inşallah allah razı olsun, hocam cvpları göremedim yazdınızda benmi bulamadım...

Hoca01

05.04-2014, 08:23
Tarih deneme cevapları
1c 2e 3d 4c 5b 6c 7a 8d 9b 10e 11a 12a 13b 14b 15b 16b 17d 18b 19a 20e 21c 22e 23d 24c 25a 26a 27a 28e 29c 30e 31d 32d 33c 34a 35b 36b 37a 38e 39c 40b 42b 42e 43c 44a 45d 46c 47e 48a 49b 50d 51b 52c 53b 54c 55d 56c 57a 58e 59b 60b

sonbahar.44

05.04-2014, 10:25
30 dogru 30 yanlış :(

burdurlu

05.04-2014, 11:21
soru ve cevaplar için emeği geçenlere teşekürler.

Hoca01

05.04-2014, 16:29
Sağolasın

sonbahar.44

05.04-2014, 16:32
Sağolasın sağolun hocam elinize saglık,cografya varmı hocam

Hoca01

05.04-2014, 16:58
Bu akşam hazırlar yollarım .

Hoca01

05.04-2014, 18:09
Arkadaşlar uğraştım Coğrafya sınavını hazırladım buyrun.

Coğrafya Deneme Testi.

1. Türkiye, aşağıdakilerden hangisi bakımından dünyanın en zengin rezervlerine sahiptir?
A) Demir
B) Tuz
C) Bor
D) Linyit
E) Taş Kömürü
2. Her mevsimi yağışlı ve güneşli gün sayısı az olan bir yöre, aşağıdaki ürünlerden hangisinin tarımı için en elverişlidir?
A) Çavdar
B) Tütün
C) Pamuk
D) Çay
E) Buğday
3. Ulaşım koşullarının zor olmasının sebebi nedir?
A) Pahalı olması.
B) Kalitesiz olması.
C) Eğitim seviyesinin düşük olması.
D) Engebenin fazla olmasından dolayı maliyetlerin yükselmesi.
E) Özel teşebbüs yol yapımına girmemesi.
4. Kümes hayvancılığının büyük şehirler etrafında toplanma sebebi nedir?
A) Sağlık hizmetleri (Veteriner).
B) Tüketimin daha çok buralarda olması.
C) Büyükşehirlerin batıda olması
D) Depolama sistemlerinin iyi olması.
E) Sanayinin buralarda toplanması.
5. Ülkemizde sanayi kollarının önemli bir kısmının Marmarada toplanmasının sebebi nedir?
A) Nüfusun fazla olması.
B) Eski bir başkent olması.
C) Jeopolitik önemi ve ulaşım yollarında olması.
D) Karadenize yakın olması.
E) Küçük bir bölge olması.





6. Aşağıdakilerden hangisi yenilebilir enerji kaynakları sınıfına girmez?
A) Hidroelektrik
B) Jeotermal
C) Taş kömürü
D) Rüzgar
E) Güneş

7. Bazı ürünlerin üretimi ya devlet eliyle yada devlet kontrolünde yapılır.Aşağıdaki ürünlerin hangisi bu tanıma uyar?
A) Buğday
B) Zeytin
C) Mısır
D) Haşhaş
E) Arpa

8. Sanayi tesisleri kurulurken hammaddeye yakınlığı dikkate alınır.
Aşağıdaki tarım ürünlerinden hangisi sanayi tesisleriyle paralellik gösterir?
A) Tütün
B) Zeytin
C) Buğday
D) Şeker Pancarı
E) İncir

9. Türkiye'de tahıl tarımına ayrılan saha ve üretim artarken halen dışarıdan tahıl almamızın sebebi nedir?
A) Kalkınma hızımızın artması.
B) Bizdeki tahılın kalitesiz olması.
C) Nüfus ve tüketimin artması.
D) Tahılımızın sağlıksız olması.
E) Fiyatının çok yüksek olması.

10. Ülkemizde nüfusun hızlı artmasının olumlu sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kalkınma hızı azalır.
B) Sanayide gerekli işgücü artar.
C) Demografik yatırımlar artar.
D) Tüketim artar.
E) Çevre sorunları artış gösterir.

11. Türkiye'de en fazla göç veren bölgeleri ortak özelliği aşağıdakilerden hangi değildir?
A) Yeraltı zenginlikeri yeterli değildir.
B) Yerşekilleri engebelidir.
C) Tarım alanları yeterli değildir.
D) Endüstri gelişmemiştir.
E) Ticaret gelişmemiştir.
12. Yayla, Mezra, Divan gibi yerleşmelerin köy lerden farkı nedir?
A) Nüfuslarının fazla olması.
B) Sürekli olmamaları.
C) Çok geniş bir alana yayılmış olmaları.
D) Ormanlık sahalarda yaygın olmaları.
E) Tarım ve hayvancılığın temel geçim kaynağı olması.
13. Ülkemizde nüfusun önemli bir kısmı kıyılarda toplanmıştır. Bunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
A) İklimin elverişli olması.
B) Balıkçılığın kıyıda gelişmiş olması.
C) Yer şekillerinin durumu.
D) Hayvancılığın gelişmiş olması.
E) Yağışın fazla olması.
14. Aşağıdakilerden hangisi bir yerde nüfus yoğunluğunun artmasına sebep olmaz?
A) Endüstrinin gelişmesi.
B) Turizmin gelişmesi.
C) Ticaretin artması.
D) Mera hayvancılığı yapılması.
E) Geleneksel tarım yöntemleri uygulaması.
15. Aşağıdaki toprak türlerinden hangisi yerli toprak değildir?
A) Podzol
B) Moren
C) Terra- Rossa
D) Rendzina
E) Çernezyumlar





16. Ormanlık yerlerde şeritler halinde ağaçsız bölge açılmasının sebebi nedir?
A) Tarla açmak
B) Ormanın gür olmasını sağlamak
C) Ulaşımı kolaylaştırmak
D) Yangınların önlenmesi ve müdahale
E) Piknik alanı açmak

17. İnsanların orman bölgelerin tahrip etmesi sonucu oluşan bozkırlara "Antropojenik" bozkır denir. Hangi bölgede bu tür bozkırlara rastlamak mümkündür?
A) Marmara.
B) Ege.
C) Karadeniz.
D) Akdeniz.
E) Doğu Anadolu.

18. Türkiye'de ortalama sıcaklıkların en fazla Akdenizde görülmesinin sebebi nedir?
A) Yükselti.
B) Enlem
C) Karstik yapı.
D) Engebeli oluşu.
E) Torosların yükseltisi.

19. Baraj göllerin yapılmasında amaç aşağıdakilerden hangisi değildir?
A) Erezyonu önlemek veya kontrol etmek.
B) Elektrik enerjisi elde etmek.
C) Tarım sahalarını sulamak.
D) Diğer ülkelere suyu satmak.
E) Taşkınları kontrol altına almak.

20. Aşağıdakilerden hangisi bir volkanik göldür?
A) Tortum
B) Meke Tuzlası
C) Van Gölü
D) Abant
E) Yedigöller




21. Aşağıdaki şekillerden hangisi akarsu aşındırması sonucu meydana gelmemiştir?
A) Badlands
B) Kum adacıkları
C) Peribacası
D) Peneplen
E) Boğaz Vadi
22. Aşağıdaki ovalardan hangisi kıyı ovası değildir?
A) Bafra ovası.
B) Çukurova.
C) Malazgirt Ovası.
D) Çarşamba Ovası.
E) Silifke Ovası.

23. Aşağıdakilerden hangisi kış sporlarının yapıldığı bir kayak merkezimiz değildir?
A) Uludağ
B) Kartal kaya
C) Palandöken
D) Munzur
E) Zigana
24. Aşağıdaki yerlerden hangisinde en fazla yağış yazın düşmektedir?
A) Güneydoğu Anadolu Bölgesi
B) Konya Bölümü
C) Güney Marmara Bölümü
D) Ergene Havzası
E) Kars-Ardahan Platosu

25. Aşağıdaki bölgelerden hangisinde don olaylarına en az rastlanır?
A) Güneydoğu Anadolu Bölgesi
B) Marmara Bölgesi
C) Ege Bölgesi
D) Karadeniz Bölgesi
E) İç Anadolu Bölgesi
26. Bir yerleşim yerinin geçici olması neye bağlıdır?
A) Gelir düzeyine
B) Nüfus yoğunluğuna
C) Ulaşım olanaklarına
D) Ekonomik etkinlerin niteliğine
E) Bitki örtüsüne

27. Aşağıdakilerin hangisinde o yörede çıkarılmayan madenle birlikte verilmiştir?
A) Murgul-bakır
B) Divriği-demir
C) Kütahya-lüle taşı
D) Soma-linyit
E) Zonguldak-taş kömürü

28. Deprem, volkanik faaliyetler ve kaplıcaların görüldüğü yerlerin ortak özelliği aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yeraltı zenginliklerinin fazla olması.
B) Yükseltinin fazla olması.
C) Dış kuvvetler etkilidir.
D) Yer yapısı kırıklı ve genç bir yapıdadır.
E) Karstik arazilerdir.

29. Aşağıdakilerden hangisi depremde en tehlikesiz yerlerden biridir?
A) Muş Ovası.
B) Erzincan Ovası.
C) iskenderun Körfezi.
D) Konya Ovası- Karaman Bölgesi.
E) Adapazarı Ovası.

30. Ülkemizde buharlaşmanın en etkili olduğu bölgemiz hangisidir?
A) Akdeniz Bölgesi
B) Ege Bölgesi
C) İç Anadolu Bölgesi
D) Güneydoğu Anadolu Bölgesi
E) Doğu Anadolu Bölgesi

31. Aşağıda verilen sanayi kollarından hangisi Türkiye'de her bölgede yaygın olarak bulunur?
A) Tekstil
B) Gıda
C) Demirçelik
D) Kâğıt
E) Deri





32. Türkiye'de akarsuların beslenmesi, aşağıdakilerden hangisine bağlı değildir?
A) Akarsuyun havzasında birçok şelalenin bulunmasına
B) Akarsu havzasının iklim koşullarına
C) Akarsu havzasının yüksek ve alçak olmasına
D) Akarsu havzasının geçirimli kayalardan oluşup olmamasına
E) Akarsu havzasının dik ve yatık olmasına
33. Bazı tarım bitkilerinin yoğun olarak yetiştirildiği bölgelere o bitkinin "tarım bölgesi" denir.
Aşağıdaki bitkilerden hangisinin ülkemizde belirli bir tarım bölgesi yoktur?
A) Çay
B) Zeytin
C) Patates
D) Pamuk
E) Tütün
34. Karadeniz Bölgesi'nin bazı bölümlerinde narenciye tarımı yapılabilmektedir. Bunu sağlayan temel etken aşağıdakilerden hangisidir?
A) Tarım alanlarının sulanabilir olması.
B) Akdeniz iklimi özellikleri görülmesi.
C) Deniz etkisine açık olması.
D) Yer şekillerinin engebeli olması.
E) Topraklarının verimli olması.
35. Ege Bölgesi'nde dağlar kıyıya dik uzanmasından dolayı nemli hava kütleleri 150-200 km iç kısımlara kadar sokulabilme özelliği göstermektedir.
Buna göre, aşağıda belirtilen yargılardan hangisi bu durumu kanıtlayıcı niteliktedir?
A) Denizli'de Turunçgil tarımının yapılması
B) Bölge içerisinde turizmin gelişmiş olması
C) İzmir Limanı'nın hinterlandının geniş olması
D) Bölgenin, bölümleri arasında farklı iklim tiplerinin görülmesi
E) Bölge içerisinde nüfusun kıyı kesimlerde yoğunlaşması

36. Marmara Bölgesi'nin nüfus ve nüfus yoğunluğu bakımından bölgeler arasında ilk sırada yer almasında aşağıdakilerden hangisi etkili olmamıştır?
A) Demir-çelik sanayinin gelişmiş olması
B) Sanayileşmenin yoğun olması
C) İklim koşullarının elverişli olması
D) Verimli tarım alanlarına sahip olması
E) Ulaşım olanaklarının gelişmiş olması

37. Ülkemizde endüstri tesislerinin kuruluş yeri seçilirken değişik faktörler rol oynar.
Buna göre, aşağıda verilen sanayi kollarından hangisinin kuruluş yerinin belirlenmesinde hammaddeye yakınlık daha az etkili olmuştur?
A) Un
B) Çay
C) Demir - çelik
D) Kağıt
E) Yağ
38. Aşağıda verilen turizm merkezlerinden hangisi hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile ön plandadır?
A) Alacahöyük
B) Boğazköy
C) Gordion
D) Kültepe
E) Ürgüp
39. Marmara Bölgesi'nin iklimi, Akdeniz, Karasal ve Karadeniz iklimi arasında geçiş iklimi karakterine sahiptir.

Aşağıdakilerden hangisi Marmara Bölgesi'nde birden fazla iklim tipinin görülmesinin nedenidir?
A) Matematik konumu
B) Özel konumu
C) Ortalama yükseltinin az olması
D) Yükselti farkının fazla olması
E) Bitki örtüsü çeşitliliğinin fazla olması
40. Aşağıda verilen ekonomik etkinliklerden hangilerinden elde edilen gelirde Akdeniz Bölgesi ilk sırada yer alır?
I. Turizm II. Seracılık III. Mısır IV. Pamuk V. Zeytin
A) II ve V
B) II, III ve V
C) I, II ve III
D) II ve III
E) I, II ve IV
41. Kentlerin gelişmesinde pek çok faktör etkili olmaktadır. Bazı kentler ulaşım, sanayi, ticaret, bankacılık ve hizmet sektörlerinin tümünde birden gelişmiş olabilir.
Bu duruma aşağıda verilen kentlerden hangisi örnek olarak gösterilebilir?
A) Çorum
B) Kastamonu
C) Ankara
D) İstanbul
E) Kırıkkale
42. Aşağıda Türkiye ile ilgili verilen özelliklerden hangisinin oluşmasında, Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrili bir yarımada olmasının etkisinden söz edilemez?
A) İklim ve bitki örtüsü çeşitliliğinin fazla olması
B) Turizm faaliyetlerine bağlı olarak elde edilen gelirin fazla olması
C) Dağların doğu - batı yönde uzanış göstermesi
D) Tarım ürünü çeşidinin fazla olması
E) Transit taşımacılığın gelişmiş olması
43. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'nin sınır komşuları için söylenemez?
A) En uzun kara sınırı Suriye iledir.
B) En kısa kara sınırı Gürcistan iledir.
C) Türkiye'nin yüzölçümü İran hariç diğer bütün sınır komşularınınkinden fazladır.
D) Avrupaya açılan karayolu sınır kapıları Yunanistan ve Bulgaristan'dan geçer.
E) Birden farklı ekonomik yapıya sahiptirler.

44. Yetişme koşulları gözönüne alındığında aşağıdaki tarım ürünlerinden hangisinin Türkiye'deki üretim alanı daha dardır?
A) Muz
B) Haşhaş
C) Üzüm
D) Şeker Pancarı
E) Pamuk
45. Aşağıda verilen yer altı kaynaklarından hangisi Türkiye'de rezervi en fazla ve en yaygın olarak çıkarılır?
A) Volfram
B) Boksit
C) Linyit
D) Bakır
E) Manganez

46. Karadeniz Bölgesi'nin kıyı kesiminde pamuk ve buğday gibi ürünler yetiştirilemez.
Bu durumun temel sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bitki örtüsü
B) Hayvancılık
C) Yağış rejimi
D) Dağların uzanış doğrultusu
E) Yağış miktarı
47. Aşağıdaki illerden hangilerinin iklim koşulları birbirine en az benzemektedir?
A) Adana-Mersin
B) İzmir-Aydın
C) Zonguldak-Trabzon
D) Ankara-Kayseri
E) Adıyaman-Kars
48. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'de çevre kirliliğinin oluşmasında en fazla etkilidir?
A) Tarım ilaçlamaları
B) Rüzgar santralleri
C) Hayvan atıkları
D) Sanayi kuruluşları
E) Sulama faaliyetleri

49. Deniz turizmine elverişli sürenin bölgeler arasında farklılık göstermesinde aşağıdakilerden hangisinin en az etkili olduğu söylenebilir?
A) Güneşli gün sayısı
B) Bitki örtüsü
C) Enlem
D) Coğrafi konum
E) Deniz suyu sıcaklığı

50. Malatya ilinde, aşağıda verilen ekonomik etkinliklerin hangisi yaz aylarında toplam nüfus ve nüfus yoğunluğunda önemli değişikliklerin olmasında daha çok etkilidir?
A) Tarım
B) Madencilik
C) Sanayi
D) Turizm
E) Ulaşım ve Enerji



51. Aşağıdakilerden hangisi Marmara Bölgesinde yer alan sanayi kuruluşlarından biri değildir?
A) İzmit - Kağıt Fabrikası
B) Alpullu - Şeker Fabrikası
C) Çanakkale - Seramik Fabrikası
D) Bandırma - Boraks Tesisleri
E) Edirne - Otomotiv Fabrikası

52. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde devlet kontrolünde yetiştirilen ürünler bir arada verilmiştir?
A) Haşhaş, Tütün, Mısır
B) Şeker pancarı, Kenevir, Buğday
C) Tütün, Arpa, Üzüm
D) Kenevir, Şeker pancarı, Zeytin
E) Çay, Haşhaş, Kenevir




53. Aşağıda verilen bölgelerden hangisinin Türkiye ekonomisindeki payı en fazladır?
A) İç Anadolu
B) Marmara
C) Akdeniz
D) Doğu Anadolu
E) Ege

54. Aşağıda verilen yer altı kaynaklarından hangisi sadece çıkarıldığı bölgede işlenmeyip diğer bölgelere de taşınarak o bölgelerde de işlenmektedir?
A) Boksit
B) Petrol
C) Bakır
D) Linyit
E) Doğalgaz

55. Karadeniz Bölgesi'nde çay, fındık gibi tarım ürünlerinin üretim miktarlarının fazla olmasında aşağıdakilerden hangisi daha çok etkili olmuştur?
A) İklim koşullarının elverişli olması
B) Makineli tarımın gelişmemiş olması
C) Tarım alanlarının dar olması
D) Tarımsal nüfus yoğunluğunun fazla olması
E) Engebeli arazinin yaygın olması

56. Türkiye'de kadın okuryazarlık oranlarının en yüksek ve en düşük olduğu bölgeler aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) Marmara-Doğu Anadolu
B) Marmara-Güney Doğu Anadolu
C) Akdeniz-Doğu Anadolu
D) Ege-Karadeniz
E) Ege-İç Anadolu

57. Aşağıda verilen sanayi kuruluşlarından hangisi ülkemizde daha yaygın bir şekilde bulunur?
A) Rafineri
B) Uçak
C) Demir-çelik
D) Sigara
E) Çimento
58. Aşağıda verilen merkezlerden hangisinde yaz ve kış sıcaklıkları arasındaki fark en fazladır?
A) Rize
B) Konya
C) İzmir
D) Kırklareli
E) Aydın

59. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tarımın gelişmesi için aşağıdaki tarımda verimi arttırıcı faktörlerden hangisine öncelik verilmelidir?
A) Makineleşme
B) Sulama
C) Gübreleme
D) Tohum ıslahı
E) Zirai mücadele

60. Aşağıdaki tarım ürünlerinden hangisi Türkiye'nin dış satımında diğerlerine göre daha önemli bir paya sahiptir?
A) Çay
B) Buğday
C) Kenevir
D) Pamuk
E) Mısır











SINAV BİTMİŞTİR. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ.

sonbahar.44

06.04-2014, 09:42
sağolun hocam allah razı olsun elinize saglık..dün çözdüm saygılar..

Hoca01

06.04-2014, 10:03
Sizden de Allah razı olsun. Ben elimden geleni yapıyorum fayda oluyorsa ne mutlu bana . Allah-u Teala gönlünüze göre versin inşallah.

sonbahar.44

06.04-2014, 14:09
amin ibrahim hoca cümlemizin..

Hoca01

06.04-2014, 17:27
Coğrafya Cevap Anahtarı:

1c 2d 3d 4b 5c 6c 7d 8d 9c 10b 11a 12b 13a 14d 15b 16d 17a 18b 19d 20b 21b 22c 23d 24e 25b 26d 27c 28d 29d 30d 31b 32a 33c 34b 35a 36a 37c 38e 39b 40d 41d 42c 43b 44a 45c 46c 47e 48d 49b 50a 51e 52e 53b 54b 55a 56a 57e 58b 59b 60d

mry

06.04-2014, 17:32
Sizden de Allah razı olsun. Ben elimden geleni yapıyorum fayda oluyorsa ne mutlu bana . Allah-u Teala gönlünüze göre versin inşallah.

cvplarını alabilir miyiz?

Hoca01

06.04-2014, 17:34
Geç kaldın senden 5 dakika önce paylaştım :D Yukarıda hemen kontrol edebilirsin.

DELİ YÜREK

06.04-2014, 18:01
emeğine sağlık kardeş

Hoca01

06.04-2014, 20:12
Arkadaşlar güncel bilgiler Denemesi ...

1. Türkiye'nin İMF'ye olan borcu kaç yılında bitmiştir ?
A) 2010
B) 2011
C) 2012
D) 2013
E) 2014

2. 2013 yılı UNESCO tarafından ne yılı ilan edilmiştir ?
A) İsmail Gaspıralı'yı anma yılı
B) Piri Reis Yılı
C) Itri Yılı
D) Evliya Çelebi Yılı
E) Dünya Barışı Yılı

3. 2013 Türk dünyası başkenti neresi seçilmiştir ?
A) Dubai
B) Londra
C) Gine
D) Eskişehir
E) İstanbul

4. 2013 yılı G8 zirvesi nerede yapılmıştır ?
A) İngiltere
B) Rusya
C) Fransa
D) Türkiye
E) Almanya

5. 2013 yılı G20 zirvesi nerede yapılacaktır ?
A) Almanya
B) Fransa
C) Rusya
D) İngiltere
E) Türkiye

6. 2013 yılında AB'ye 28. tam üye olan ülke aşağıdakilerden hangisidir ?
A) Malta
B) Kosova
C) Bulgaristan
D) Hırvatistan
E) Romanya

7. 2013 yılında Avrupa basketbol şampiyonası nerede yapılmıştır ?
A) Slovenya
B) Belçika
C) Avusturya
D) Gine
E) Fransa

8. Dünya Bankası Başkanı kimdir ?
A) Rasmussen
B) Jim Yong Kim
C) Erdem Başçı
D) Chiristian Legarde
E) Kofi Annan

9. 2013 senesinde Türkiye'de hangi ülke yılı ilan edilmiştir ?
A) İran
B) Japonya
C) ABD
D) İngiltere
E) Çin

10. 2013 Arap Turizm başkenti neresi seçilmiştir ?
A) Dubai
B) Medine
C) Riyad
D) Bursa
E) Hatay

11. 2015 EXPO fuarı nerede yapılacaktır ?
A) İzmir
B) Dubai
C) Milano
D) Paris
E) Viyana

12. 2014 Dünya kupası nerede yapılacaktır ?
A) Almanya
B) Fransa
C) Brezilya
D) Türkiye
E) Gine

13. 2014 FIBA Dünya Şampiyonasına hangi ülke ev sahipliği yapacak?
A) Almanya
B) Fransa
C) Türkiye
D) İngiltere
E) Kore

14. 2013 AB dönem başkanları hangi şıkta birlikte verilmiştir ?
A) Avusturya/Finlandiya
B) Almanya/Portekiz
C) İrlanda/Litvanya
D) Yunanistan/Italya
E) Letonya/Luksemburg

15. Aşağıdakilerden hangisi ilk milli yerli tankımızdır ?
A) Anka
B) Altay
C) TCK Heybeliada
D) Göktürk II
E) Atak

16. Aşağıdakilerden hangisi ilk insansız hava aracımızın adıdır ?
A) Anka
B) Atak
C) Hürkuş
D) TCK Heybeliada
E) Bora 12

17. Euro 2016 Avrupa şampiyonasına hangi ülke ev sahipliği yapacaktır ?
A) Almanya
B) Brezilya
C) Türkiye
D) Fransa
E) İngiltere

18. 2013 yılı Avrupa kültür başkentleri hangi şıkta birlikte verilmiştir ?
A) Marsilya / Kosice
B) Guimarães / Maribor
C) İstanbul / Sofya
D) Londra / Berlin
E) Sidney / Bern

19. 2013 Akdeniz oyunları nerede düzenlenmiştir ?
A) Atina
B) Mersin
C) Londra
D) Dubai
E) Sochi

20. 2013 Eurovision şarkı yarışması nerede düzenlenmiştir ?
A) İsveç
B) Türkiye
C) Yunanistan
D) Rusya
E) Azerbaycan

21. 2014 Kış olimpiyatları nerede yapılacaktır ?
A) Londra
B) Münih
C) Erzurum
D) Sochi
E) Sydney

22. 2012 yılında uzaydan Dünya'ya atlayan kişi kimdir ?
A) Lazar Angelov
B) Sami Eskelin
C) Jeff Seid
D) Felix Baumgartner
E) Ryan Terry

23. 2013 yılı AGİT başkanlığına hangi ülke seçildi?
A) Rusya
B) Azerbaycan
C) Ukrayna
D) Türkiye
E) Gürcistan

24. NATO'ya son dahil olan ülke hangisidir ?
A) Estonya
B) Kosova
C) Norveç
D) İzlanda
E) Slovakya

25. Plastik para sistemine geçen devlet aşağıdakilerden hangisidir ?
A) Norveç
B) Sudan
C) Meksika
D) Kanada
E) Mısır

26. 2013 Mart Ayında ölen Venezuela Başkanının adı nedir ?
A) Hugo Chavez
B) Nelson Mandela
C) Nicolas Maduro
D) Simón Bolívar
E) Antonio Guzmán Blanco

27. AB baş müzakerecimiz kimdir ?
A) Egemen Bağış
B) İdris Güllüce
C) Akif Çağatay Kılıç
D) Fikri Işık
E) Mevlüt Çavuşoğlu

28. UNESCO somut olmayan kültürel miras komitesinin Aralık 2013 te yaptığı oturumda kültürel mirasımız listesine ne dahil edilmiştir?
A) Mesir Macunu
B) Hacivat Karagöz
C) Türk Kahvesi
D) Diyarbakır Karpuzu
E) Anzer Balı

29. Bağımsızlığını 1991 de kazanan MOLDOVA Aralık 2013'te resmi dilini hangi dil olarak değiştirmiştir ?
A) Rusca
B) İngilizce
C) Romence
D) Tatarca
E) Moldovca

30. Et ve Balık kurumunun ismi Aralık 2013 te Bakanlar kurulu kararı ile ne olarak değişmiştir ?
A) Et ve ürünleri Kurumu
B) Et - Balık ve Tavuk Kurumu
C) Balık ve Et ürünleri Kurumu
D) Et ve Süt Kurumu
E) Süt ve süt ürünleri Kurumu

31. İngilterede yayımlanan The Economist dergisi Aralık 2013 te yayınladığı rapora göre hangi ülkeyi yılın en iyi ülkesi seçti?
A) Paraguay
B) Uruguay
C) Peru
D) Brezilya
E) Arjantin

32. Aralık 2013' Birleşmiş Miletler Çocuk Fonu'nun (UNICEF) iyi niyet elçisi kimdir ?
A) Kofi Annan
B) Angelina Jolie
C) Ayşe Kulin
D) Katty Parry
E) Scarlett Johansson

33. 2013 yılında Dünya'da bir çok ülkenin tepkisine rağmen idam edilen BANGLADEŞTE İslam cemaat lideri kimdir ?
A) Abu Malik
B) Hacı İsmail
C) Abdülkadir Molla
D) Hacı Yusuf
E) İbrahim bin Ekber

34. Kasım 2013'te yapılan oylamada EXPO 2020 ev sahipliği yapacak ülke neresidir ?
A) İzmir
B) Dubai
C) Milano
D) Paris
E) Zurih

35. 2013 Avrupa yeşil başkent ödülünü hangi kent almıştır.
A) Bursa
B) Florida
C) Cambridge
D) Rio
E) Nantes

36. Türkiye'nin 2. nükleer santrali nereye kurulacaktır ?
A) Sinop
B) Mersin
C) Adana
D) Hatay
E) Giresun

37. 2016 Dünya botanik Exposu hangi şehirde yapılacaktır ?
A) Antalya
B) İstanbul
C) Eskişehir
D) Bursa
E) Ankara

38. 2013 Medeniyetler ittifakı forumu nerede toplanacaktır ?
A) Litvanya
B) Danimarka
C) Avusturya
D) Avustralya
E) Letonya

39. 2015 yılı Türkiye'de hangi ülke yılı olarak kutlanacak
A) Amerika
B) İsrail
C) İngiltere
D) Fransa
E) Avustralya

40. Tusiad yönetim kurulu başkanlığına kim getirilmiştir ?
A) Feyyaz Berker
B) Muharrem Yılmaz
C) Ümit Boyner
D) Arzuhan Doğan Yalçındağ
E) Ömer Sabancı

41. Yüksek seçim kurulu başkanlığına kim getirilmiştir ?
A) Sadık Demircioğlu
B) Yüksel Öztürk
C) Zeki Çelebioğlu
D) Ali Emin
E) Sadi Güven

42. Kasım 2013'te Türkiye ihracatçılar meclisi tarafından düzenlenen inovasyon haftasında inovasyon liderliği ödülü kime verilmiştir?
A) Vestel
B) Beko
C) Arçelik
D) Seven Hill
E) Mopak

43. Dünya barışını koruma konusunda birleşmiş milletler güvenlik konseyi geçici üyeliğini reddeden Suudi Arabistan yerine EKİM 2013'te kim seçilmiştir ?
A) Sudan
B) Ürdün
C) Filistin
D) Türkmenistan
E) Azerbaycan

44. Kasım 2013'te Türkiye tarihinde ilk defa İzmir'den dünya ülkelerine hayvan ihracatı yapılmıştır.
Buna göre ilk ihraç hangi ülkeye yapılmıştır ?
A) Azerbaycan
B) Rusya
C) Türkmenistan
D) Almanya
E) Litvanya

45. Ekim 2013'te Fransız hükümeti tarafından hangi sanatçıya sanat ve edebiyat şövalyesi nişanı verildi ?
A) Ferhat Göçer
B) Sibel Can
C) İbrahim Tatlıses
D) Ajda Pekkan
E) Hülya Avşar

46. Ekim 2013'te düzenlenen insanlık formu nerede yapılmıştır ?
A) Ankara
B) Monako
C) Bakü
D) Kosice
E) Tahran

47. Ekim 2013'te 1. Dünya sulama formunu hangi şehir yapmıştır ?
A) Adana
B) Antalya
C) Adıyaman
D) Mardin
E) Şanlıurfa

48. İçişleri bakanımız kimdir ?
A) Efkan Ala
B) Bekir Bozdağ
C) Mevlüt Çavuşoğlu
D) Ayşe Nur İslamoğlu
E) Lütfü Elva

49. Nato'nun merkezi neresidir ?
A) Moskova
B) Ankara
C) Brüksel
D) Hamburg
E) Kosice

50. Türkiye'nin en uzun Dünyanın 3. Uzun tüneli olacak projenin ismi nedir ?
A) Bolu Tüneli
B) Ovit Tüneli
C) Erzurum Tüneli
D) Zigana Tüneli
E) Manavgat Tüneli

51. Kasım 2013'te Azerbaycan hükümeti tarafından hangi eski Cumhurbaşkanımıza şeref nişanı madalyası verilmiştir ?
A) Süleyman Demirel
B) Turgut Özal
C) Ahmet Necdet Sezer
D) Mustafa Kemal Atatürk
E) İsmet İnönü

52. Kasım 2013'te yassı adanın ismi ne olarak değişmiştir ?
A) Hak ve adalet adası
B) Sevgi adası
C) Barış adası
D) Demokrasi ve özgürlük adası
E) Doğruluk ve eşitlik adası

53. Uşak Arkeoloji Müzesi'nden çalınan ve Mart 2013′de ülkemize iade edilen tarihi eser hangisidir ?
A) III. Selim'in kavuğu
B) Kanatlı Denizatı Broşu
C) Kaşıkcı Elması
D) Mustafa Kemal Atatürk'ün dolma kalemi
E) Hırka-i Şerif

54. Nisan 2013′de çöken iş merkezinde 800′den fazla kişinin öldüğü ülke neresidir ?
A) ABD
B) İngiltere
C) Mısır
D) Bangladeş
E) Çin

55. 30 Nisan 2013 itibariyle hangi ülke ile karşılıklı olarak vizeler kaldırıldı ?
A) Ürdün
B) Kuveyt
C) Rusya
D) Ukrayna
E) Suriye

56. UNESCO 2013 Dünya Kitap Başkenti neresidir ?
A) Bangkok
B) Konakri
C) Bamako
D) Riga
E) Vilnius

57. 2013′ün son verilerine göre Avrupa Birliğine bağlı ülkelerden işsizlik oranı en yüksek olan ülke hangisidir ?
A) Bulgaristan
B) Kıbrıs
C) İspanya
D) Macaristan
E) Hırvatistan

58. NATO Genel Sekreteri kimdir ?
A) Christine Lagarde
B) Jim Yong Kim
C) Jhon Kerry
D) Mario Draghi
E) Anders Fogh Rasmussen

59. 2018 Dünya Kupası hangi ülkede yapılacaktır ?
A) Almanya
B) Rusya
C) Türkiye
D) Fransa
E) Brezilya

60. Avrupa uzay ajansı Aralık 2013 te Samanyolu galaksisinin haritasını çıkarmak için hangi uyduyu uzaya fırlatmıştır ?
A) ESA
B) GAIA
C) ENCELADUS
D) CASSINI
E) COMET

sonbahar.44

06.04-2014, 20:16
yine yarı yarıya bu nie böyle oluyor tarih 60 da 30 dogru cografyada 60 da 30 dogru

kozanteoman

06.04-2014, 20:54
60 da 37 bi ara paso yalnis cevapladim neyse... iyi bir jimnastik oldu tsk ederiz hoca

SphiNX

07.04-2014, 00:06
Elinize sağlık hocam baya yararlı oldu...

İyi çalışmalar...

Hoca01

08.04-2014, 08:47
GÜNCEL CEVAP ANAHTARI
1d 2b 3d 4a 5c 6d 7a 8b 9e 10d 11c 12c 13c 14c 15b 16a 17d 18a 19b 20a 21d 22d 23c 24b 25d 26a 27e 28c 29c 30d 31b 32d 33c 34b 35e 36a 37a 38d 39e 40b 41e 42c 43b 44c 45d 46c 47d 48a 49c 50b 51a 52d 53b 54d 55b 56a 57c 58e 59b 60b

Hoca01

15.04-2014, 22:19
Arkadaşlar Tarih sınavı hazırladık . 60 sorudan oluşmaktadır. Tamamen ekpss Lise mantığındadır.
Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam (http://www.dosya.tc/server28/XThwCb/TarihDenemeeeeeee.rar.html)

sonbahar.44

15.04-2014, 22:23
çok saol ibrahim hoca allah razı olsun biraz ders anlatımı var onu bitirip inşallah çözmeye başlıycam eline saglık..

KKELEBEKK

15.04-2014, 22:24
Zaten bu soruları çözerseniz tüm Tarihi bitirmiş sayılırsınız. :) :)

Hoca01

15.04-2014, 22:25
Bizde her seferinde soru hazırlarken resmen tarihi tekrar tekrar çalışıyoruz :)

KKELEBEKK

15.04-2014, 22:27
anlıyorum ben seni :) defter bitti senin yüzünden :)

sonbahar.44

15.04-2014, 22:33
sizde defter bitmiş bende 5 kalem bitti :D

DELİ YÜREK

16.04-2014, 01:06
sagolun

Hoca01

16.04-2014, 08:44
Arkadaşlar 7. soruda Yay şıkkı yanlış yazılmıştır. Onun yerine Ok yazılacaktı.

ayşe08

16.04-2014, 12:08
tarihin cevap anahtarını yayınladınızmı.hocam tüm yardımlarınız için sağolun allah razı olsun.

Bio

16.04-2014, 17:19
Emeklerinize sağlık...

Hoca01

16.04-2014, 17:47
Rica ederiz Adaş.

sonbahar.44

16.04-2014, 18:51
cvplar bu gün gelecek mi ibrahim hocam..

Hoca01

16.04-2014, 22:20
1a 2b 3d 4b 5d 6e 7d 8c 9b 10e 11e 12d 13e 14c 15e 16d 17b 18b 19b 20b 21b 22a 23b 24c 25b 26c 27b 28d 29b 30c 31b 32c 33a 34e 35e 36b 37c 38b 39d 40b 41e 42c 43d 44c 45d 46a 47b 48a 49e 50b 51e 52b 53a 54d 55c 56a 57c 58d 59b 60b

cumcumiii

17.04-2014, 00:06
ya ben rar ı açmıyor pc....bunu normal yoldan gönderebilir misiniz? ya da bana mesaj atabilir misiniz

CrystaL

17.04-2014, 00:56
Ellinize sağlık çok güzel konu.


ya ben rar ı açmıyor pc....bunu normal yoldan gönderebilir misiniz? ya da bana mesaj atabilir misiniz


Winrar İndimelisiniz.
WinRAR ndir - Gezginler (http://www.gezginler.net/indir/winrar.html)

sputnik

18.04-2014, 11:42
geçen gün bir deneme sınavı yayınlanmıştı testi çözdüm fakat cevap anahtarı nerde konuyu kaldırmışlarmı bulamadım ! konuyu bilen cevap anahtarını veya link paylaşabilirmi kaç net yapmışım öğreneyim

mustafakk55

18.04-2014, 17:15
sorular için teşekkürler hoca ;
bende genel kültür: 26 d - 1 y genel yetenek: 26 d - 1 y
böyle olursa mesela kaç puan alırım bilginiz varmı?

Hoca01

18.04-2014, 17:38
Mustafakk55 muhtemelen alacağın puan 91 civarı olacaktır.

mustafakk55

18.04-2014, 17:47
Teşekkür inşallah :)
Herkese başarılar birbirimizi bilgilendirmeye paylaşımlara devam lütfen

BARIS62

19.04-2014, 12:52
arkadaşlar hoca rumuzlu birinin paylaştığı örnek sorular olan dosya vardı şimdi bulamıyorum yardımcı olurmusunuz tşk ederim

mustafakk55

19.04-2014, 14:49
Arkadaşlar 2014 EKPSS Sınavı için soru cevap bilen hazırlayan varsa paylaşabilirmi ?

mssql

25.04-2014, 11:04
Bu soruyu çözebilecek biri var mı? Seçeneklerden çözüyorum ama formül olarak nasıl onu merak ediyorum.
Bir işçi bir işi 30 günde bitiriyor. Günde 2 saat az çalışırsa 40 günde bitiriyor.Başlangıçta bu işçi günde kaç saat çalışıyordu ?

sedatgedik

25.04-2014, 11:05
hocam demesinler sonra sınav sorular çalındı diye :D

karargahx

25.04-2014, 11:42
mssql;

şimdi şöle diyelim .

işçi günde x saat çalışssın

1.işçi 30 günde 30.x kadar çalışır

2.işçi 40 günde 40.(x-2) kadar çalışır ay sonunda bunların yaptıgı iş eşit olucagından sayılarda eşit olur

30x=40(x-2) dağıtırsak 30x=40x-80 buradan x=8 olarak bulunur ee biz zaten ilk işe x demiştik cevap 8 .

Asliii

26.04-2014, 12:01
Ön lisanstan girecek olsam da bende çözdüm denemeleri çok teşekkür ediyorum