+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 1 / 2 1 2 SonSon
Toplam 26 mesajın 1-15 arasındakiler
2022 alan ve yeşil kartlı Şizofreni hastaları için yeni düzenleme nasıl olacak?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Post 2022 alan ve yeşil kartlı Şizofreni hastaları için yeni düzenleme nasıl olacak?

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    merhabalar..33 yaşındaki kardeşim %80 şizofreni hastası,4 yıldır engelli maaşı alıyor ve yeşilkartlı..yeni düzenlemelerde nasıl olcak?

yeşil kartının vizesinin bittigi günden sonra en geç 30 gün içinde gelir testi yaptırmak zorundalar.

3. EBİZ'de Araç kullanımı için özel donanımlar ve araca transfer sistemleri EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye Tekerlekli sandalye kullanıcıları için özel olarak tasarlanmış pantolonlar EBİZ'de...

nisanda bitiyor!ama annem bu esnada emekli oldu aynı evin içinde yaşadığımıza göre ondan faydalansın diyebilirlermi nasıl olcak yaa

sgk ya gidip görüşmenizde fayda var..

benim vize 29.12.2011'de bitti yani 1 sene sonra mı gelir testi yaptıracağım?

vizesi bittigi tarihten 30 gün sonraya kadar gelir testi yaptırması gerekiyor bu bir zorunluluktur.

ya arkadaşlar 2022 maaşı alan kişiler gelir tespiti yaptırmak zorunda değil yeşil kartlı olsa bile ama o hanede yaşayan 2022 maaşlı birinin eşi ve çocukları için ister yeşil kartı olsun ister olmasın onlar için gelir testi yapılacak ve o haneye giren 2022 maaşı dikkate alınacak

bakın sgkyla komuştum bende yeşil kartıyım gelir tespiti yaptırmıyacam zate e devletten bakınca oraya sicil numarasıtyla beraber yazılmış 2022 maaşı olan yeşilkartlı yeşilkartının vizesi bitene kadar birşey yapmasına gerek yok aynı hanede yaşayan eş ve çocuklar yeşilkartlı ise kartının günün bitemesinden sonra 1 ay içerisinde gelir testi yaptıracak yeşil kartının vize tarihi dolmadan insanlar boşuna gelir testi için vakıflara gitmesin oradakiler vize tarihiniz dolunca gelin diyorlar

2022 aylıgı alan kişiler içinde yeşil kart kullanıyorsa vize tarihinden 30 gün sonraya kadar gelir testi yatırmaları gerekiyor şu an 9,5 milyon yeşil kartlı sayısının 4 -4,5 milyona düşürülme ihtimali çok yüksekmiş dünkü bir tv programında konuşan sosyal güvenlik uzmanları yeşil kart vizesi biten 800 bin kişiden 650 bin kişinin yeşil kartı iptal edildigi söylendi ayrıca bu gelir testi her 3 ayda bir güncellenecekmiş 2022 aylıgı alan kişilerin çogunun aylıgı iptal edilecekmiş .

ertuğrul01 ya eksik bilgi yada yanlış anlaşılma ben 2022 maaşı alıyorum yeşil kartlıyım ve yarın yeşil kartımın vizesi bitiyor sgk bana dediki gelir testi yaptırmıyacaksın ama evde yaşayan eş veya çocuklar yeşilkartlıysa onlar gelir testi yaptıracak zate şuan e devlette sicil numaramla GSS Kapsamı60/c-3 kapsamında sigortalı olanlar olanlar yazıyor

ben size 2012 yılı içinde çıkmış genelgeyi söylüyorum hemde en güncel olan. uyup uymamak size kalmış.

Ertugrul, verdiğim linkteki gelir testi duyurusunu oku bakalım bi sana zahmet

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Resmi İnternet Sitesi | GENEL SAĞLIK SİGORTASI GELİR TESTİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ DUYURU
    Ben yukarıdaki duyuruda geçen 2022 ile ilgili bölümü kopyalamayı başaramadım ama saolsun arkadaşımız NCKZ kopyalamış buyrun:

"TÜM VAKIFLARIN DİKKATİNE!
    GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINDAKİ GELİR TESTİ İŞLEMLERİ
    HAKKINDA
    ……………… 2022 sayılı Kanun kapsamında Yaşlılık ve Özürlülük Maaşı alan kişiler 5510 sayılı Kanuna göre otomatikman GSS’li kabul edileceklerinden dolayı bu vatandaşlarımız için gelir testi yapılmasına gerek bulunmamaktadır. Ancak hanede GSS’li olmayan kişilerin bulunması durumunda haneye yönelik yapılacak gelir testinde söz konusu maaşlar dikkate alınacaktır. 30/12/2011
    Aziz Yıldırım
    Genel Müdür"
    2022 alıyorum ve yeşilkartlıyım. GSS'na nasıl geçeceğim?

yeşil kartla ilgili ben kendi yorumumu yazmıyorum en güncel resmi yazı bunlar ..

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Bahsettiğim linkteki yazı da resmi yazı Ertugrul

Ayrıca bahsettiğin Genelge Yukarıda Walera'nın linkini verdiği Yönetmelik kapsamında çıkartıldı.
    O yönetmelik kapsamında da 2022 aylıgı alanlarla ilgili 60/1 c (3) Numaralı bent yok.

Ayrıca dur 5510 sayılı Kanun son sözü soylesin bu konuda sana
    5510 sayılı kanun 61. madde 1. fıkrası (b) bendi şöyle diyor bak:

"b) (Değişik: 17/4/2008-5754/39 md.) (c) bendinde sayılanlardan; (1) numaralı alt bentte belirtilenler Kurumca tescil edildiği, (3), (4), (5), (6), (8), (9) ve (10) numaralı alt bentlerde belirtilenler ise aylığa hak kazandıkları tarihten itibaren genel sağlık sigortalısı sayılır. "

+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 1 / 2 1 2 SonSon

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı