2022 evrak takipte eksik belgelerin gönderilmesini beklemek üzere arşivlendi yazısı
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 24.09-2011 08:43
2022 evrak takipte eksik belgelerin gönderilmesini beklemek üzere arşivlendi yazısı
merhaba arkadaşlar ben 2008 yılında sgk dan aylık almam dolayısıyla kesilen maaşım için aralık 2010 da tekrar başvuruda bulundum raporum 1999 yılına ait olduğundan yeni rapor istendi bende mayıs 2011 de yeni raporu gönderdim raporu gönderdikten 15 gün sonrada yeni aldığım raporum yüzde 70 altında olduğu için işkura kayıt belgesini gönderdim dün itibariyle evrak kayıtda raporumun kaydedildiği varida numarasıyla evrağım işleme alındığını eksik belgelerin gönderilmesini beklemek üzere arşivlendi yazıyo bilgi verirseniz sevinirim
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 21.10-2011 16:49
2022 onlayn ödeme 2360 görünüyo banka 1323 ödedi sebebi ne olabilir
arkadaşlar 2022 maşım onaylandı evrak takipde onlayn ödeme 2360 görünüyo banka 1323 ödedi sebebi hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.10-2011 01:25
Dönem maşınızla beraberdir o para dönem maaşınızı da aldığınız zaman parayı tamamlamış olacaksın
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.10-2011 14:58
bu gün elime geçen yazıda daha önceden bana gelen yersiz ödemeyi kesmişler ben o borcu ödemiştim makbuzları yanımda bana gelen yazıda kaymakamlığada biz bu borcu kestik bu kişiden fazla tahsil edilen miktarı ödemenizin teminini arz ederiz yazıyo
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.10-2011 22:17
SGK'dan gelen "borcunuzu aylıgınızdan tahsil etme" yazısına karşılık kaymakamlık da sizin için ayrıca itiraz yazısı mı yazdı sgk'ya yani? Tam anlamadım yazdıklarınızdan...
Eğer siz yersiz ödemeye konu olan daha önceki borçları ödemişseniz ve bu ödemeye dair makbuzlarınız varsa yani belgelendirebiliyorsanız tabi ki sizden kesilen miktarı almanız mümkün.
Tekrar soruyorum: Bu konu için sizin adınıza kaymakamlık, yazışmada mı bulundu? Yani sizden kesilen borç miktarının geri tahsilini mi istedi SGK'dan, sizin adınıza?
Olayı tam anlatır mısınız? Özür dilerim, bişi anlayamadım anlattıklarınızdan...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 26.10-2011 11:20
benim sgk dan dolayı kesilen maşım için yeniden yapdığım maaş baş vurum onaylandı banatoplu olarak2360 tl ziraat bankasına gönderildi yazısı geldi bende bankaya gittiğimde 1323 tl ödediler bende kaymakamlığa vardım ödedigim makbuzlarla onlarda benim adıma sgk ya yazı yazdılar makbuzların fotokopisinide eklediler gönderdik aradan 3 gün geçti bana afşin kaymakamlığına diye başlayan bi yazı geldi yersiz ödemeden dolayı kişinin borcu kurumumuzdaki alacağından düşüldüğünden borcu kalmamış olup ilgi yazımızla bildirilen borcun işlemden kaldırılması ile şahıstan fazla tahsil edilen miktar varise kendisine iadesinin teminini arz ederiz deniyo
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 26.10-2011 23:49
Bu resmi yazışmalara sinir oluyorum. Ayrı bir uzmanlık istiyor...
Sen sana gelen yazıyla, ilgili kaymakamlıga git. kaymakamlıga yönlendirilmişsin. Senden fazla tahsil edilen miktar varsa sana iadesi sözkonusu olacakmış. Kaymakamlıgın gönderdiğin dilekçeye binaen gelmiş bu yazı. kaymakamlıkta kuruma yazı yazdırdıgın yere git onlar sana yardımcı olur. Zaten mevzuyu biliyorlardır. Yazıyı yazan onlar zaten. Sonra gelişmelerden haberdar et lütfen...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 27.10-2011 20:50
bilgilerinize teşekkür ederim
kaymakamlığa gittim paramı ödeyeceklerini ancak kendilerinede yazıyla bildirilmesi gerekiyormuş o yüzden biraz beklememi söylediler
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 07.11-2011 12:29
iyi günler diliyorum benim bir sorum olacak kardeşim 05.12.1992 doğumluyum 2022 maşına 07.12.2010 başvurdum ve bize bi evrak geldi noksanlık diye :18 yaşını doldurduğu için başvuru formunu samet kızıl adına düzenlenmesi gerikir diye ben de malmüdürlüğüne gittim bize yeni baş vuru formu verdi bunu dolaştır dedi dolaştırdım ve malmüdürlüğüne verdim yeniden muhtaçlık kuruluna gidecekmiş benim anlamadığım şey toplu para hangi tarihe göre verilecek kardeşim %100 özürlü zaten bide mahkemeye başvurduk vasilik için 21.12.2010 mahkeme sonuçlancak. neyapmam gerekir vasilik kararını göndersem bi faydası olurmu bilgilendirirseniz sevinirim
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 07.11-2011 17:33
sonraki başvuru yapdığınız tarihi takip eden aybaşından itibaren hesaplanır diye biliyorum çünki önceki başvurunuz kabul edilmemiş
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.11-2011 20:35
hsnkzl69, sorunu ayrı başlıkta açarsan daha görünür olurdu. Bir daha sorun olursa ayrı başlık aç olur mu?
Kardeşin 7.12.2010'da 18 yaşını tamamlamışken siz onun için 2022 aylığına başvurmuşsunuz. Sanırım onun adına ya annesi ya da babası başvurmuş. Böyle mi oldu olay? O zamandan beri aylık baglanmadı mı? Noksanlık yazısı size ne zaman bildirildi? Bu noksanlık yazısı üzerine malmüdürlüğüne yeni mi gittiniz?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.11-2011 22:18
evet abla yazı bana 21.10.2011 de geldi mal müdürlüünün hatası annemin adına doldurmuşuz baş vuruyu
21.10.2011 evrak takip. sitesine baktığımda uzmana onayına sunuldu dedi 352o online ödeme dedi ertesi gün baktığımda eksiklerin gönderilmesini beklemek üzere arşive kaldırıldı yazısı yazdı tabi online parada yok oldu ordan ondan sonra kaymakamlığa gittim başvuru formu samet kızıl adına olacak dedi kardeşim %99 özürlü imza yerine parmak bastırdık.forma nasıl bişe anlamadım ne yapmam gerkiyor yoksa mahkemenin sonucunu bekleyip vasilik kararınımı göndersek
Melek abla bilgisayardan fazla anlamam ayrı başlık dedin ama nerden nasıl açacam sizin bilginiz 2022 konularda fazla araştırdığım kadarıyla siz söyleyin yeter
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.11-2011 23:10
Demek daha önce engelli yakını aylıgı başvurusu şeklinde olmuş. Yani annen başvurmuş. Bunu malmüdürlüğünden farketmemişler. Sonra evrak Ankara'ya gönderilmiş ve aylık baglanmasına karar verilmiş ama bu yanlışlıgı farketmişler. Dolayısıyla online para tutarını değiştirmişlerdir. İşlem dogru yani. Ama hata onlardan kaynaklanıyor.
kardeşin 18 yaşını doldurduğu için aylık onun adına olacaktı. Şimdi eksik evrakları tamamlamanı istemişler. Yapmışsın. kaymakamlık da muhtaçlık kararını hızlıca alır ilgili evrağını Ankara'ya gönderir. Fazla surmez kardeşinin işlemleri. Rahat ol.
Kaybınız da olmayacak yanlışlıktan dolayı. Başvuru formunuzun kayıtlara geçtiği aydan sonraki aybaşı aylık başlangıç tarihiniz kabul edilir. Buna göre ilk aylıgınızı alacagınız döneme kadar olan tutarı toplu alırsınız. Yani ilk başvurunuz esas alınacak unutma.
Kardeşinin özür oranı yuzde yetmişin ustunde oldugu için aylık oranı daha yuksek olur. Yaklaşık 1000 Tl alır.
Vasilik kararını SGK'ya göndermenize gerek yok. Henuz karar çıkmamış zaten. daha sonra vesayet kararını bildirirsiniz karar çıkınca. para çekme işlemlerinde vasisi parayı çekebilir bu şekilde.
Onun haricinde şu an vasi kararı yokken vasi kararı alıp bunu gonderseniz bile sürece etkisi olmaz. Oldu mu? vesayet kararının aylık baglama surecine etkisi olmaz yani, hızlandırmaz vs.
Aylık baglandıktan sonra online ödeme tutarını burada bana bildir oldu mu? Kontrol edelim aylık başlangıç tarihindne itibaren ödeme yapılmış mı diye? Yanlışlık olmasın yine.
Başlıgı dilediğin yere aç ablası. Yöneticiler dogru yere aktarırlar. Ya da yöneticilere sor onlar sana anlatır nasıl başlık açacagını...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.11-2011 23:17
Yani 2o22 de bi kanun var bildiğim kadarıyla özürlü baş vuramıyorsa vasisi onun adına başvurabiliyor. şimdi anladığım kadarıyla ben evrakları kaymakamlığa 27.10.2011 verdim yani muhtaçlık kararı yeniden alınacak ben toplu parayı ilk baş vurduğum 07.12.2010 tarihinden itibarenmi alacam yoksa 27.10.2011 tarihindenmi aslında öğrenmek istediğim bu
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.11-2011 23:25
Ablası malmüdürlüğünde zaten forma kardeşin parmak basmış imza için. Dolayısıyla başvuru formu doldurulmuş onun adına. vesayet kararı çıkmadıgı için ve kardeşin 18 yaş ustunde oldugu için bu işlemi o yapmak zorundaydı zaten. Bu konuda sorun yok yani. Eğer vesayet altında olsaydı vasisi imzalardı. vesayet altında değilken imza yetkisi var kardeşinin. Sen bu kısma takma. Başvurusu tammalanmış zaten malmüdürlüğünde. Hızlıca muhtaçlık belgesi d edoldurulur prosedurler tamamlanınca. Bu işlemler fazla sürmez. Eksiklik gideriyorlar çünkü. Hata onların siz nerden bileceksiniz kontrol etselerdi.
Sen başvuru kısmına takılma yani mal müdürlüğü ne gerekiorsa yapmıştır hata yapmamak için.
Evet, toplu paranızı 07.12.2010 tarihinde başvurdugunuz için sonraki aybaşı olan 01.01.2011 tarihinden itibaren alacaksınız.
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları