Hey maşallah!Bu harka bir haber Yalçın. Kutlarım seni. Helal olsun.
Lütfen dava sonuç yazısını ve bundan sonraki gelişmeleri aktarmayı sürdürür müsün...
|
|
|
|
Yersiz ödeme iddiasıyla tarafıma borç çıkartılarak kesilen 2022 maaşım için açmış olduğum davayı kazandım.
Konuya dair ilk başlığım: Hiç sigortalı olmadığım halde 2022 maaşım kesildi ve borç tahakkuk ettirildi!?
Bu da ikinci başlığımdı: Yersiz ödeme iddiasıyla kesilen ve yeniden başvurduğum 2022 maaşımı bugün aldım
Hey maşallah!Bu harka bir haber Yalçın. Kutlarım seni. Helal olsun.
Lütfen dava sonuç yazısını ve bundan sonraki gelişmeleri aktarmayı sürdürür müsün...
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Dava bitti.Kesintilerle beraber aldım paramı.
helal olsun kardeşim az kaldı benimde sonuçlanmak üzere lehime
Inşallah kardeş.hayırlısı olsun.Sonuçlanan ilk dava benim galiba.
Sn.Oturanboğa
Bilindiği üzere bana sgk dan yersiz ödeme iddiasıyla borç çıkartılarak 2022 maaşımın kesilmesine karar verilmişti. Ben de bunda bir yanlışlık olduğunu ve benim bu cezayı hakedecek bir durumunun olmadığını düşünerek önce Mal Müdürlüğünden başlayarak Kaymakamlık,Sgk il müdürlüğü ve bizzat Ankaraya SGK Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Özürlüler Idaresi Başkanlığı giderek derdimi herkese anlatmaya çalıştım.
Bütün bu görüştüğüm yetkililer bu borcu mutlaka ödemem gerektiğini söylediler. Yapılan incelemelerde bir yanlışlık olmadığını bildirdiler. Hatta sonunda bir yerel gazeteye bile iki sefer haber yaptırdım.
Ve sonunda yargıya başvurup haklı olduğumu ispatlayarak davayı kazandım. Ben bir yıl boyunca maaş almadım. Maddi manevi bir sürü sıkıntı yaşadım. Psikolojim bozuldu. Şimdi bunun hesabını kim verecek.
Ben şimdi kuruma tazminat davası açabilir miyim.Daha önce buna benzer açılan dava varmı.
sizin adınıza sevindim.bana ulaşabilirmisiniz.benimde 20 nisanda mahkemem var.savunma hakkaında biraz bilgi alayım sizden.birde avukata gerek varmı?
benim duruşma ertelendi 1 haziranda tekrar olacak.
Sevgili ackurt19,
Başlığınızı ve yaşadığınız olaylar başlığınızı bugün gördüm sonuna kadar okudum sabırla azimle hakkınızı arayıp kazanamnızı tebrik ediyorum...
Bu cesaretiniz umarım biz tüm engellilere örnek olur...
Tebrik ederim...
Dava dilekçeleri ve karar dökümanlarını siteye yükleyebilirseniz benzer davalarda emsal teşkil etmesi anlamında önemli işlev görebilir.
Dökümanları bekliyoruz...
SN.OTURANBOĞA
yersiz ödeme iddiasıyla kesilen 2022 maaşım açmış olduğum davayı kazanmamla beraber tekrar bağlandı ve ödenmeyen bir yıllık maaşım toptan geri ödendi ancak bugün e devlet sitesine girdiğimde davalarla ilgili bölümde SGK nın itiraz davası açmış olduğunu gördüm kafam karıştı.Bu ne demek acaba.Bu konuda bilgisi olanlar varsa görüşlerini bekliyorum....