T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMUBASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
Sayı:B.13.2.SGK.0.63.00.02/16.09.2010
Konu:02.09.2010 Tarih ve 105161 numaralı başvurunuz.
Sayın:......
Soru: eşim ve ben 2022 maaşı alıyorum ben bakım aylıgına yazıldım cevremde akraba vb kimsem olmadı için eşim benim bakımcım yazıldı eşimin özür oranı %45 bakım memurları bi sakınca yok dedi .. ANKARA merkezi aradım 03124581036 memur sakınca yok dedi ama genede içim rahat deyil elimde yazılı bi belgem yok 2022 maaşını kestirmelimiyim yoksa devam edebilirmiyim bu maaşa gercekten ihtiyacım var 6 ve11 yaşında 2 cocugum var sonradan 2022 den bi ceza yemek istemiyorum lütfen detaylı bi bilgilendirme yaparmısınız teşekürler bilgi edinme kapsamında tarafıma bilgi verilemsini talep ediyorum.
Cevap: Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.
2022 SAYILI YASA UYARINCA AYLIK ALANLARIN BAKICI TARAFINDAN BAKILMALARI HALİNDE AYLIKLARININ KESİLECEĞİNE DAİR YASAL BİR MADDE BULUNMAMAKTADIR.
Bilgilerinizi rica ederiz.
Basın ve Halkla İlişkiler MüşavirliğiBilgi Edinme Birimi
SORUYU OKUMA GEREYİ BİLE DUYMAMIŞ MEMUR KAFASINA GÖRE YAZMIŞ CEVABI BEN BU MEMURA NEDİYİM ŞİMDİ YAZIKK.. TEKRAR BİLGİ EDİNMEYE BAŞVURACAM ONLAR OKUYUP ADAMGİBİ CEVAP VERENE KADAR DEVAM..