Text İçerik: Körler ve az görenler için forumun sadeleştirilmiş hali

+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Toplam 3 mesajın 1-3 arasındakiler
2006 yılında bağlanan sakatlık maaşı bugüne kadar çekilmemişse nasıl geri alınır?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart 2006 yılında bağlanan sakatlık maaşı bugüne kadar çekilmemişse nasıl geri alınır?

Engelli çocuklar için ürünler: Özgür Bedenler
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    sayın oturan boga kardeşim benim bir komşum var özürü zeka özürlü. bu kardeşim 2005de muracat etmiş yalnız önüne bir düşen olmamış.
    bu konuyu bana çocukları anlatı bende evrak takipden baktım maaş 2006 da aktif olmuş yalnız hiç para çekmemişler tabi çekilmeyince bu para geri gitmiştir
    hesabında görünen miktar 2300 lira civarında hesap gözüküyor
    bu geçen yılara ait maaşları nasıl ve nerden alması gerekir

yardımcı olursan sevinirim.

İlgili kaymakamlığa konuyu belirtil bir dilekçe yazarak çekilmemiş paraların iadesini isteyebilirsiniz, fakat çekilmeyen paralar geri alınmaz diyo biliyorum. Çünkü sakat maaşı hesaba yatar ve kimse hesabına yatırılan paraya el koyamaz. İsterse 10 yıl beklesin. Bir yanlışınız olmasın.

Engelli çocuklar için ürünler: Özgür Bedenler
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    2022 yönetmliği der ki:
    Zamanaşımı ve aylıkların durdurulması
    MADDE 26 – (1) Tahakkuk ettirildiği tarihten itibaren aralıksız olarak bir yıl boyunca aylıklarını almayan hak sahiplerinin aylıkları durdurulur. Aylıklarını beş yıl boyunca almayanların aylıkları ise kesilir. Bu süreden sonra başvuranların aylık istekleri yeni başvuru olarak değerlendirilir ve bunlara geçmiş süreler için bir ödeme yapılmaz.
    Yani, bağlandıktan sonraki bir yılın sonunda aylık dondurulmuştur; o günden bugüne birikme diye bir şey söz konusu değil.

O 1 yıllık aylık da geri gönderilmiştir SGK'ya. Geri alınabilir mi, bilmiyorum. Ama sanmmıyorum.

Yapılması gereken, aylığı hak edecek durumdalarsa, aylığın yeniden bağlanması için SGK'ya dilekçe vermektir...

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık