teşekkürler baben abi..
|
|
|
|
teşekkürler baben abi..
Konu mac72 tarafından değiştirilmiştir (28.07-2010 Saat 20:05 ). Gerekçe: pardon..
Erci, sosyal hizmetler ile sosyal yardımlaşma vakıfları ayrı ayrı şeyler. Evde bakım aylığını sosyal hizmetler veriyor.
Sitesinde az bir bilgi varT.C. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Resmi İnternet Sitesi | Özürlü Yardımları (Sanırım özürlüye para yardımı yok
)
Ayrıntılar şurada Baben
T.C. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Resmi İnternet Sitesi | SYDV başvurularda aranan koşullar+
Yok para yardımı da var da. Relax adlı arkadaş 2022 aylığı aldığı için büyük ihtimalle para yardımı alamaz.
Yardım Türlerine Göre Başvurularda Gerekli Belgeler: http://www.sydgm.gov.tr/tr/html/220/...rekli+Belgeler+
arkadaşlar kıbrıs gazisi dul eşi sosyal yardımlaşmadan 2009 yılı için başvuru yaptı 3. 4 kez 150 tl aldı sosyal yardımlaşma emekli sandıgından dul ve yetim aylıgı var diye yaptıgını yardımı kesip dosyayı kapatmış arkadaşın eşide itiraz dilekcesi yazıp konuyu bimere yazmış sizce ne olur engelilere şehit ve gazilere sosyal yardımlaşmalar yardım etmiyormu mugladaki 80 yaşındaki kore gazisi besin yetersizliginden öldügü o zaman içişleri bakanı 81 ile genelge gönderip şehit ve gazi ailerilerine maddi manevi destek olunması hakkında bilgi ve yazı gönderdi ama sosyal yardım maaaşı var diye dosyayı kapatmış sizce ne olur
Dul ve yetim aylığı alanlar faydalanamıyorlar malesef.
T.C. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Resmi İnternet Sitesi | SYDV başvurularda aranan koşullar
Parasal yardımlardan pek bahsedilmiyor Baben.
http://www.sydgm.gov.tr/tr/html/87/Yardimlar+Dairesi/
sosyal yardımlaşmada 2022 maaşı alan kişi nakdi yardım alabilir raporlu olup raporunu ibraz ederek sosyal yardımlaşma yılın her üç ayında bir belirli periyotlarda nakit yardımı verir asgari 300.400 bu civarda.
Ahmet, böyle söylemek yetmiyor. Belgesini de göstermek gerekli..
Bak sitesinde bunu da buldum:Bu kalemler dışında her hangi bir nakit yardımı göremedim ben..Şartlı Nakit Transferleri Sağlık Yardımları
SYDGM tarafından yapılan sağlık desteklerinin yanında, nüfusun en muhtaç kesimine dahil olan ailelerin çocuklarının ve anne adaylarının temel sağlık hizmetlerine tam olarak erişimini hedef alan bir sosyal güvenlik ağı oluşturmak amacıyla, ülkemizin her köşesinde Şartlı Nakit Transferi Sağlık Yardımları uygulanmaktadır.
Bu ailelere, okul çağı öncesi çocuklarının düzenli sağlık kontrollerini yaptıramayan ailelere ve anne adaylarına düzenli sağlık yardımı yapılmaktadır. Bu uygulama, Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde sürdürülmektedir. Kadının aile ve toplum içindeki konumunun güçlendirilmesi amacıyla, ödemeler doğrudan annelere yapılmaktadır.
Anne adaylarına verilen ŞNT sağlık yardımı kapsamında 2005 yılında 784.860 TL kaynak aktarılmıştır. 2006 yılı içinde 22.476 anne adayına 728.647 TL; 2007 yılında 30.662 anne adayına 665.615 TL; 2008 Kasım ayı itibariyle ise 38.478 anne adayına yaklaşık 550.000 TL kaynak aktarılmıştır.
...
Şartlı Nakit Transferi Eğitim Yardımları
SYDGM tarafından yapılan eğitim desteklerinin yanı sıra, nüfusun en muhtaç kesimine dahil olan ailelerin çocuklarının temel eğitim hizmetlerine tam olarak erişimini hedef alan bir sosyal güvenlik ağı oluşturmak amacıyla ülkemizin her köşesinde Şartlı Nakit Transferi kapsamında karşılıksız eğitim yardımları yapılmaktadır.
Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklarını düzenli olarak okula göndermeleri şartıyla her ay eğitim yardımı verilmektedir. Bu uygulama, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde yürütülmektedir.
Kız çocuklarımızın okullulaşma oranları ile ilköğretimden ortaöğretime geçiş oranlarını artırmak amacıyla, kız çocuklarımıza ve ortaöğretimde devam eden öğrencilerimize verilen yardım miktarları daha yüksek tutulmuştur.
T.C. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Resmi İnternet Sitesi | Şartlı Nakit Transferi