Babası üzerinden SSK'dan faydalanan engellinin sakat maaşı alma şansı var mıdır?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 10.08-2011 23:15
çok saçma geliyor şunu net bir şekilde anlıyorum; sadece yeşilkartı olanlar 2022 yasadan faydalanabilir bu cümle yanlıştır............ böyle bişey olabilir mi?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.11-2011 16:03
kafam karma karışık oldu ya hu
şimdi ben kendi özelimde sorayım.. hiçbir gelirim ve üzerime kayıtlı hiçbir malım mülküm yok. sadece babamın sgk'sından
faydalanıyorum. raporum 90 bu durumda maaş alabilir miyim yani?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.11-2011 17:08
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 15.11-2011 20:17
peki özürlü kişi hane reisi baba ise çocugunun sağlık güvencesinden yararlanması sorun yaratırmı
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 16.11-2011 20:56
Baba nafaka yükümlüsü sayılır. Dolayısıyla özürlü baba çocugunun sağlık güvencesinden yararlanıyorsa sorun aynı şekilde çıkar.
Babanın muhtaçlıgı araştırılırken nafaka yükümlüsü yakınlarından alabileceği yardım miktarına da bakarlar.
Fakat 1.1.2012 tarihinden itibaren 2022 aylıgı alıyorken yeşil karttan yararlananların otomatikman GSS kapsamına alınacagını da unutmayın. Bu bilgiyi de değerlendirin.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.11-2011 21:09
benimde bir sorum olacaktı bi yakınım 2022 özürlü aylığı için ilçede mal müdürlüğüne başvurdu aldığı başvuru dosyasında nufus aile kayıt örneginde kaç kişi var ise ister ikametgahı başka yerde olsun ister evli ayrı oturan kişiler olsun hepsi için araştırma formu şimdi hepsi için araştırma yapılıp geliri toplanması sizce doğrumu kaldıki bunları toplayıp gelir diye esas kabul edebilirlermiki
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 26.11-2011 20:47
Hayır, sadece nafaka yükümlüsü yakınlarının gelirleri sorgulanır. nafaka yükümlüsü yakınlarından olan alt ve üst soyunun gelir durumu taranır. Çocuklar, torunlar, anne, baba ve buyukbaba ile buyuk anne. Bir de kardeşler. Kardeşler refah içinde yaşıyorsa dikkate alınır aksi takdirde alınamaz.
Nafaka yukumlusu yakınlarının sana yapabileceği aylık yardım miktarını tesbit etmeye çalışırlar.
Öyle hepsinin gelirini toplama diye bişi yok yani. Olamaz oyle bişi.
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları